Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Sok kapcsolatban van ez így?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok kapcsolatban van ez így?

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy nem szeretek panaszkodni, mégis most úgy érzem, le kell ezt írnom, hátha valaki tud segíteni, tapasztalatot írni nekem, és hozzám hasonló "problémával" küzdő nőnek:)

Azt leszögezném, hogy alapvetően jó a párkapcsolatom, nem szeretnék a világért sem szakítani, sőt.. szóval ilyet ne is írjatok:)

Mégis van egy dolog, amit úgy látom, sők nő ír le ide gyk-ra, és ismeretségi körömben is gyakori.

1 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Észrevettem én is azt, hogy már nem olyan, mint a kapcsolat elején, nincs meg az az udvarlás, kisebb meglepik, akár egy szál virág csak úgy, vagy egy meglepetés program. Sokat megyunk ide-oda, ezzel nincs baj, meg segít a háztartásban is, teljesen rendes, stb.. Csak tudjátok, azok a pasitól nőnek szóló kis kedvességek, amik fönt tartják a romantikát egy kapcsolatban. Természetesen már többször beszéltünk erről, sokszor azt veszi le az egészből, hogy "neked semmi nem jó, mindig a hibát keresed.." és akkor jön az, hogy a nő egy kicsit hisztis lesz (mert melyik nő ne lenne az, tisztelet a kivételnek:), és akkor a pasi már csak a hiszti miatt is kicsit másképp kezd viselkedni, illetve nincs kedve a "hisztis nő" kedvére tenni, ettől a nő mégjobban bepipul, és ez egy ördögi kör:D

Tudom azt is, hogy a kapcsolat nyilván nem marad mindig olyan, mint a legelején.. És hogy ezektől függetlenül nagyon szeret, és én is őt.

De akkor mi a megolás? Próbáljam meg egy ideig visszafogni magam, és nem szólni semmiért, ha valami nem tetszik, és akkor ő is másképp fog hozzáállni? Ez tényleg beválik?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2016. aug. 5. 14:10
1 2
 11/15 anonim válasza:
En csak tapasztalatom irhatom mi nem egy hanem 10 eve vagyunk egyutt. Sosem volt a szavak embere szinte ket kezemen megszamolom hanyszor mondta eddig hogy szeret pedig ez sok ev. O mar kinott az udvarlasbol kicsit kenyelmes lett a kapcsolatban viszont minden mozdulataban erzem hogy szeret. Es addig mig ez meg van addig nem aggodok. Nalunk meg kozos program is alig van mert h-v 9-9ig melozik. Igy ne aggodj
2016. aug. 5. 19:03
 12/15 anonim ***** válasza:
Szinten zenesz.Barmit szovateszek az a reakcio h ne hisztizz.Amin beragok mert nagyon nem vagyok hisztis tipus,van olyan baratnom aki 2 ora alatt kikeszitene a paromat,na az hiszti:))ennek ellenere neha szova teszek dolgokat es o akkor ott termeszetesen boszen ellenall,de aztan esetek tobbsegeben fontolora vesz es valtoztat.Valoszinuleg mas a szeretetnyelvetek.Ket dolgot tehetsz.Idonkent kifejezed nemtetszesedet,ohajodat,keresedet es meglatod a reakciot,vagy megismered h o mivel szereti kifejezni a szeretetet,szerelmet,ragaszkodasat es az alapjan mered le h hanyadan alltok epp.Es elfogadod h o nem az a pasi aki napi 20szor szerelmet vall,hanem az aki teszem azt bmikor barhova ertedjon ha segiteni kell stb.
2016. aug. 5. 22:10
 13/15 anonim ***** válasza:

Az a helyzet hogy mi férfiak igazából addig kedveskedünk így a nőknek amíg össze nem jövünk. Ez a csalétek nevezzük így. Lehet még egy kicsit folytatódik a kalcsolat elején, de aztán már csak születésnapra, karácsonyra, nőnapra van ilyesmi. Ez van, nem szép dolog de így működünk.

Van azért egy két kivétel aki folyamatosan elhalmozza a nőket. A te párod egyértelmű hogy nem ilyen. Nem mondom hogy hagyd el mert azt írtad ez szóba sem jöhet. Ebben az esetben pedig akkor élj együtt a dologgal hogy ő nem ilyen és kész. Ez legyen a legnagyobb baj a kapcsolatban én azt mondom.

2016. aug. 6. 01:02
 14/15 anonim válasza:

Azért kedvesnek lenni, vagy romantikusnak, hogy a másiktól vissza kapjad, ez szerintem szimplán önzőség.

Nem ezért kedves, és romantikus valaki, mert ezt szeretné kapni a másiktól, hanem azért, mert ilyen valaki és kész.

Ezt nekem is sokat kellet tanulnom... :)

Egyébként mind a ketten önzőek lehettek, ez jött le a számomra. Pont össze is illetek, ja, hogy sokat fogtok ez miatt szenvedni?

Hát pont ez a jó benne, mert talán megutáljátok az önzőséget, és változni fogtok idővel.

Egyébként, ha ez házasság lenne, akkor ezt egy normális házasságnak lehetne tekinteni, ha a feladataikat (gyereknevelés, családfenntartás stb) az önzőségük ellenére is normálisan ellátják.

2016. aug. 7. 15:20
 15/15 A kérdező kommentje:

#11 és #12! Köszönöm a kedves válaszotokat! :) A szeretetnyelvről el fogjuk olvasni mindketten a könyvet! :) Egyébként sokszor nálunk is ez van, hogy fontolóra veszi a dolgokat és változtat, csak nem szeretném, ha ezt azért tenné, mert én mondom neki, sokkal jobb lenne, ha magától jönne.

#13! Nem elhalmozásról van szó.. Szerintem van út a két véglet között is. És nem is igazán a tárgyi ajándékokról beszélek (bár nyilván egy nő örül ezeknek is, apróságokról van szó, egy virág vagy csoki pl.), inkább tettekről, egy meglepi vacsora otthon, vagy meglepi program, akármi.

#14! Nyilván nem azért kedveskedik az ember, hogy azt visszakapja a másiktól... Hanem ha szeretsz valakit, akkor jó esetben ezek zsigerből jönnek :P Viszont ha a másiktól nem, vagy nem úgy kapod vissza, egy idő után nem érzed magad ugyanolyan fontosnak a másik számára, mint amennyire ő fontos a te számodra, és ez nem jó hosszútávon.

Egy szó, mint száz, lényeg, hogy szeretjük egymást, türelmes leszek, csak adok, és adok, megpróbálom visszafogni magam és elszámolni 10-ig, nem rögtön szólni, aztán remélem nálunk is beválik :)

2016. aug. 8. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!