Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Sok kapcsolatban van ez így?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok kapcsolatban van ez így?

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy nem szeretek panaszkodni, mégis most úgy érzem, le kell ezt írnom, hátha valaki tud segíteni, tapasztalatot írni nekem, és hozzám hasonló "problémával" küzdő nőnek:)

Azt leszögezném, hogy alapvetően jó a párkapcsolatom, nem szeretnék a világért sem szakítani, sőt.. szóval ilyet ne is írjatok:)

Mégis van egy dolog, amit úgy látom, sők nő ír le ide gyk-ra, és ismeretségi körömben is gyakori.

1 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Észrevettem én is azt, hogy már nem olyan, mint a kapcsolat elején, nincs meg az az udvarlás, kisebb meglepik, akár egy szál virág csak úgy, vagy egy meglepetés program. Sokat megyunk ide-oda, ezzel nincs baj, meg segít a háztartásban is, teljesen rendes, stb.. Csak tudjátok, azok a pasitól nőnek szóló kis kedvességek, amik fönt tartják a romantikát egy kapcsolatban. Természetesen már többször beszéltünk erről, sokszor azt veszi le az egészből, hogy "neked semmi nem jó, mindig a hibát keresed.." és akkor jön az, hogy a nő egy kicsit hisztis lesz (mert melyik nő ne lenne az, tisztelet a kivételnek:), és akkor a pasi már csak a hiszti miatt is kicsit másképp kezd viselkedni, illetve nincs kedve a "hisztis nő" kedvére tenni, ettől a nő mégjobban bepipul, és ez egy ördögi kör:D

Tudom azt is, hogy a kapcsolat nyilván nem marad mindig olyan, mint a legelején.. És hogy ezektől függetlenül nagyon szeret, és én is őt.

De akkor mi a megolás? Próbáljam meg egy ideig visszafogni magam, és nem szólni semmiért, ha valami nem tetszik, és akkor ő is másképp fog hozzáállni? Ez tényleg beválik?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2016. aug. 5. 14:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
47%

Szóval hisztis vagy, tudod is magadról, de innen kérsz felmentés hozzá?

Nem értelek.

Ha tudod, h a beetetési időszaknak vége, akkor mit vársz?

Ha neked az ajándékok, meg a retkes virágok jelenti a kapcsolatot, akkor szakítsál kéthavonta, mert különben elég szarul fogod érezni magad a következő 50 évben, amikor nem fognak hercegnőként bánni veled.

2016. aug. 5. 14:18
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Lehet jó megoldás, ha visszafogod ezt a dolgot, mert ha azért csinálja, mert azt latja ez elvárás részedről, az már erőltetett magatartásforma.

Max szerintem azzal utalhatsz rá, hogy mik lennének az igényeid, hogy "példát mutatsz". Szervezel valami meglepi programot, vagy csinálsz egy gyertyafényes vacsit. Persze nem kell túlzásokba esni, de egy próbát megér.

2016. aug. 5. 14:18
 3/15 A kérdező kommentje:
Második válaszoló, köszönöm a hozzászólásod. Részemről gyakoribbak voltak ezek az apró figyelmességek, pl meglepi vacsora gyertyafénnyel, főztem, sütöttem.. vagy kedvenc csokiját vettem, vagy meglepi program, ilyesmik. Lehet, hogy én jobban ki tudom mutatni a szerelmem, vagy inkább úgy mondanám, máshogy mutatom ki, mint ő.
2016. aug. 5. 14:24
 4/15 anonim ***** válasza:
Az igazi kérdés az, hogy te mit adsz cserébe?
2016. aug. 5. 14:24
 5/15 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, szerintem kicsit lesarkítod, nyilván nem ezek a dolgok a legfontosabbak, de azzal gondolom te is egyetértesz, hogy egy kapcsolatban évek múltán is fönt kell tartani a romantikát.
2016. aug. 5. 14:26
 6/15 A kérdező kommentje:
#4: nem értem, hogy ha feltesz valaki egy kérdést, akkor miért rögtön őt kell falhoz állítani, hogy "miért, te mit teszel meg érte?". Egyébként kérdésedre válaszolva, nincs semmi problémája velem és a kapcsolattal. Egyedül ez nem tetszik neki, hogy ha nem tetszik valami, szóvá teszem. Nyilván először mindig szép szóval próbálom megbeszélni, nem rögtön hisztivel.
2016. aug. 5. 14:29
 7/15 Carragher_x ***** válasza:
Hiába vagy arrogáns, a 4-es kérdése teljesen legitim, mivel egy kapcsolat nem egy egyoldalú udvarlásból áll, magyarul ha te az apró kis gesztusokat hiányolod, akkor gondolom ezeket te is megadod. Vagy mégsem?
2016. aug. 5. 15:01
 8/15 A kérdező kommentje:
#7, ha elolvasod az eddigi válaszaimat, láthatod, hogy igen.
2016. aug. 5. 15:05
 9/15 Carragher_x ***** válasza:

Elolvastam, de én ott csak múltidős tetteket látok, miközben a férjedre jelenidőben panaszkodsz, szóval ha a kettőt össze akartad vmiképpen fésülni, akkor pontosabban kellett volna fogalmazni.

Egyébként banális kérdés, de mennyi szabadidőd van neked és mennyi neki, ebből mennyi a közös, illetve ezek az arányok hogyan változtak azokhoz az időkhöz képest amiket most kicsit visszasírsz? Én ugyanis ebből a leírásból nem azt olvasom ki, hogy az lenne a baja, hogy te szóvá teszel vmit ami nem tetszik, hanem az, hogy az ő szemében amit szóváteszel, az semmiség, mert úgy gondolja, bőven kapsz törődést.

2016. aug. 5. 15:16
 10/15 A kérdező kommentje:

Azért arrogáns szerintem nem voltam, én próbálok mindenkivel normalis stilusban "beszélni", még akivel nem értünk egyet, azzal is.:)

Jelen időben is elmondható, hogy igyekszem sokszor a kedvében járni, meglepni, romantikát vinni a kapcsolatba, de ha az ember nem kapja vissza ugyanezt, vagy csak kevésbé, akkor egy idő után "megunja", és már nem tud akkora lelkesedéssel hozzáállni.

Egyébként abban igazad van, amit a végén írtál, hogy ő csekélységnek látja az én problémámat. Oké, különbözőek vagyunk, de erre nem az a megoldás, hogy megpróbálok a másik kedvében járni, még ha esetleg én nem is értem, hogy az neki miert problema?:)

2016. aug. 5. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!