Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen maganeleti es haztartasi ugyekbe jogosult beleszolnia a hazastarsnak, es mibe nem? Peldak: telefon, e-mail, teve, takaritas, mosogatas, furdes
Arra volnek kivancsi, hogy noi szemmel nezve mennyire indokoltak, illetve jogosultak a felesegem alabbi, meglehetosen rendszeres cselekedetei. Elozetesen megjegyzem, hogy en sohasem szolok bele az o hasonlo jellegu tevekenysegeibe, de ha megtennem, minden bizonnyal erosen felhaborodna rajta, mert szelid formaban is rosszul viseli az ellenorzest vagy kritikat (legalabbis tolem).
1. Rendszeresen megnezi a kollegaimmal es barataimmal valtott e-mailjeimet es sms-eimet, es gyakran szid, ha sok uzenetet valtok veluk. Ennek nem feltekenyseg az oka, hanem az, hogy szerinte a kotott munkaidon kivuli idoben publikaciokon kellene dolgoznom vagy hazimunkat vegeznem, nem leveleznem. (Hazassagkotesunk ota csak en dolgozom, a levelezesem tulnyomo resze a munkamhoz kotodik, szemelyesen csak ritkan van modom baratokkal talalkozni.) Egyszer kitorolte az osszes sms-t, amelyet az egyik (ferfi) kollegatol kaptam, azon az alapon, hogy hiabavalo idopocsekolas ennyit levelezni. O a maga reszerol nem szeret e-mailezni, telefonon minden nap eleg sokat beszel a kulonbozo baratnoivel.
2. Nagyon ritkan szoktam televiziot nezni, egyreszt nem is erdekel tulsagosan, masreszt nincs is idom ra, hogy 1-2 oraig egyfolytaban a tv elott uljek. Ha megis neha belenezek valamilyen filmbe, a felesegem rendszerint nehezmenyezi azon az alapon, hogy dolgoznom vagy hazimunkat vegeznem kellene. O szinte minden nap eleg sok idot tolt filmnezessel, de mivel a 2 gyerek miatt legtobbszor otthon kell lennie, es olvasni keveset szokott, ez teljesen ertheto. Enelkul minden bizonnyal nagyon unatkozna.
3. Mivel egyeduli kereso vagyok, gyakran jovok haza keson, otthon is sokszor irnom kell valamit, fozni pedig nem tudok, a haztartasbol csak a takaritasban, ruhamosasban, mosogatasban es vasarlasban tudok segiteni, mar amikor otthon vagyok. Pl. ha este hazajovok, amikor ok mar megvacsoraztak, akkor altalaban magamtol elmosogatom az edenyeiket. Ha mosogatok vagy porszivozok, a felesegem szinte mindig panaszkodik, hogy nem csinalom eleg gyorsan. Ha nem is talal kulonosebb hibat benne, akkor is rendszerint ramszol: "gyorsabban, gyorsabban, milyen lassan csinalod!" Nemegyszer mellettem al, nezi, es ugy surget. Porszivozaskor kb. 20-30 perc alatt vegzek a negy szobaval, nem tudom, ez sok vagy nem. Az biztos, hogy o joval gyorsabban tudja megcsinalni ezeket.
4. Ha zuhanyozom, szinte mindig panaszkodik, hogy tul sokaig tart. Mivel olyan idopontot szoktam valasztani, amikor neki vagy a gyerekeknek nem kell a furdoszoba, a fo kifogasa az, hogy sok meleg viz fogy el, illetve hogy ha o sokkal gyorsabban le tud zuhanyozni (ami valoban igaz), akkor nekem is kepesnek kellene lennem ra. Maga a zuhanyozas es hajmosas kb. 15-20 percig tart nekem, de a torolkozessel, takaritassal egyutt valoban 40 percbe is beletelik. Ez ot nagyon bosszantja.
Szeretnem tudni, hogy noi reszrol mennyire latjak ugy, hogy nekem kellene jobban alkalmazkodnom az o elvarasaihoz, es mennyiben erzik ugy, hogy az o allaspontja esetleg tulzott.
Annyira sajnállak, Kérdező! És nem rosszindulatból írom. Nem olvastam végig az összes választ, de egy végtelenül intelligens és empatikus embernek tűnsz. Számomra borzasztó volt olvasni ahogy húzod az igát x éve és egyszer sem merült fel benned: én most boldog vagyok így? Szeretetteljes légkör vesz körül? Ez minden amit megérdemlek? 😞😞
Hidd el hogy társat érdemelsz, nem smasszert.
bocs, én valamiért azt hittem, hogy te vagy a nő.
Na szóval én egy rettenetes anya mellett nőttem föl, aki még most is túlságosan hatással van az életemre sajnos (a vele élő családtagjaim miatt tartom vele is a kapcsolatot). Ő is mindig veszekedik, zsémbeskedik, hisztériázik, stb. stb. Én nő vagyok, de nekem semmit sem tanított meg a főzésből, mosásból, pedig nem vagyok gyengeelméjű, de mindig kinevetett, kigúnyolt, kivette a kezemből a munkát, ha sütöttem valamit, arra fintorgott.
Azt nem csinálta, hogy a fejem fölött állt, mikor takarítottam (szerencsére) de ez rettenet idegesítő lehet amúgy. Takarítani engedett, de volt olyan, hogy az én takarításom után újratakarított, mert hogy az nem volt elég jó.
Na mindegy, sorolhatnám itt a sérelmeimet, de nem ez a lényeg, hanem hogy így utólag nézve úgy látom, hogy sokkal jobb lett volna, ha elválnak, és Apukánk nevel föl minket. Teljesen más ember lennék. Sajnos nagyon sokminden nem sikerült az életben, ami fontos (érzelmekhez kapcsolódó dolgok), nem csak nekem, hanem a tesómnak sem.
Ez a bántalmazó anya miatt van, ezt ezer százalékra tudom. Apukám szerintem azért nem vált el, mert azt hitte ő is, hogy ezzel nekünk tesz jót, mert anya mellett kell felnőnie egy gyereknek.
Hát egyáltalán nem volt igaza. Igaz, hogy egy ideig ragaszkodtam ehhez a nőhöz, mert a gyerek az ilyen, hogy akármilyen a szülő, ő szereti. De ahogy egyre jobban öntudatra ébredtem, és csak azt vettem észre, hogy mennyit sírok, már idővel megszűnt bennem a szeretet. Utólag nézve pedig mondom, hogy azt kívánom, bár máshogy lett volna, és elváltak volna.
Nem tudom, hogy bánik a gyerekeiddel a feleséged, de ha veled így, akkor szerintem velük se bánhat túl nagy szeretettel. Egyáltalán sejted, mi történik, amíg nem vagy otthon?
undorító ez a nő.
szerintem, mivel te vagy a kereső, megkapnád a gyerekeket. de persze konzultálj ügyvéddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!