Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Milyen maganeleti es haztartas...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen maganeleti es haztartasi ugyekbe jogosult beleszolnia a hazastarsnak, es mibe nem? Peldak: telefon, e-mail, teve, takaritas, mosogatas, furdes

Figyelt kérdés

Arra volnek kivancsi, hogy noi szemmel nezve mennyire indokoltak, illetve jogosultak a felesegem alabbi, meglehetosen rendszeres cselekedetei. Elozetesen megjegyzem, hogy en sohasem szolok bele az o hasonlo jellegu tevekenysegeibe, de ha megtennem, minden bizonnyal erosen felhaborodna rajta, mert szelid formaban is rosszul viseli az ellenorzest vagy kritikat (legalabbis tolem).

1. Rendszeresen megnezi a kollegaimmal es barataimmal valtott e-mailjeimet es sms-eimet, es gyakran szid, ha sok uzenetet valtok veluk. Ennek nem feltekenyseg az oka, hanem az, hogy szerinte a kotott munkaidon kivuli idoben publikaciokon kellene dolgoznom vagy hazimunkat vegeznem, nem leveleznem. (Hazassagkotesunk ota csak en dolgozom, a levelezesem tulnyomo resze a munkamhoz kotodik, szemelyesen csak ritkan van modom baratokkal talalkozni.) Egyszer kitorolte az osszes sms-t, amelyet az egyik (ferfi) kollegatol kaptam, azon az alapon, hogy hiabavalo idopocsekolas ennyit levelezni. O a maga reszerol nem szeret e-mailezni, telefonon minden nap eleg sokat beszel a kulonbozo baratnoivel.

2. Nagyon ritkan szoktam televiziot nezni, egyreszt nem is erdekel tulsagosan, masreszt nincs is idom ra, hogy 1-2 oraig egyfolytaban a tv elott uljek. Ha megis neha belenezek valamilyen filmbe, a felesegem rendszerint nehezmenyezi azon az alapon, hogy dolgoznom vagy hazimunkat vegeznem kellene. O szinte minden nap eleg sok idot tolt filmnezessel, de mivel a 2 gyerek miatt legtobbszor otthon kell lennie, es olvasni keveset szokott, ez teljesen ertheto. Enelkul minden bizonnyal nagyon unatkozna.

3. Mivel egyeduli kereso vagyok, gyakran jovok haza keson, otthon is sokszor irnom kell valamit, fozni pedig nem tudok, a haztartasbol csak a takaritasban, ruhamosasban, mosogatasban es vasarlasban tudok segiteni, mar amikor otthon vagyok. Pl. ha este hazajovok, amikor ok mar megvacsoraztak, akkor altalaban magamtol elmosogatom az edenyeiket. Ha mosogatok vagy porszivozok, a felesegem szinte mindig panaszkodik, hogy nem csinalom eleg gyorsan. Ha nem is talal kulonosebb hibat benne, akkor is rendszerint ramszol: "gyorsabban, gyorsabban, milyen lassan csinalod!" Nemegyszer mellettem al, nezi, es ugy surget. Porszivozaskor kb. 20-30 perc alatt vegzek a negy szobaval, nem tudom, ez sok vagy nem. Az biztos, hogy o joval gyorsabban tudja megcsinalni ezeket.

4. Ha zuhanyozom, szinte mindig panaszkodik, hogy tul sokaig tart. Mivel olyan idopontot szoktam valasztani, amikor neki vagy a gyerekeknek nem kell a furdoszoba, a fo kifogasa az, hogy sok meleg viz fogy el, illetve hogy ha o sokkal gyorsabban le tud zuhanyozni (ami valoban igaz), akkor nekem is kepesnek kellene lennem ra. Maga a zuhanyozas es hajmosas kb. 15-20 percig tart nekem, de a torolkozessel, takaritassal egyutt valoban 40 percbe is beletelik. Ez ot nagyon bosszantja.

Szeretnem tudni, hogy noi reszrol mennyire latjak ugy, hogy nekem kellene jobban alkalmazkodnom az o elvarasaihoz, es mennyiben erzik ugy, hogy az o allaspontja esetleg tulzott.

#probléma #haztartasi ugyek #maganszfera
2016. júl. 23. 08:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a viselkedés semmilyen formában nem tolerálható.
2016. júl. 23. 10:36
 22/76 A kérdező kommentje:
Jo gondolat, kulonosen az a meglatas, hogy o ugy latja, hogy minden eredmeny annak koszonheto, hogy o kikenyszeritette. Pl. evekig szidott, hogy nincs jo allasom. A mostani eleg jo, es o igyekszik is elni az ebbol eredo anyagi lehetosegekkel, de ez benne ugy jelenik meg, hogy nem a magam tehetsegebol kaptam meg az allast, hanem azert, mert o folyton surgetett. (A munkam tartalma irant kulonben nem erdeklodik, csak a fizetesbol allitja fel a mercet.) De ha ezt az utat valasztom, akkor meg kb. 10 evet kell varnom a valassal, mert a gyerekek meg eleg kicsik. Akkor viszont mar az otvenes eveimben leszek.
2016. júl. 23. 11:09
 23/76 anonim ***** válasza:
73%
az a baj, hogyha otthagyod a gyerekeidet vele, akkor nagy eséllyel tönkre fogja őket tenni, és a köztetek lévő kapcsolatot is megmérgezi. kérdezz meg egy ügyvédet, milyen esélyeid vannak. A feleséged évek óta munkanélküli, ha jól értem. valszeg lennének esélyeid.
2016. júl. 23. 11:17
 24/76 anonim ***** válasza:
15%

"Te vagy a pénzkereső, te dirigálsz."

Pénz beszél, kutya ugat, mi? Elhiszem, hogy az anyád egy szörnyeteg volt, de a te családodnak sem lennék szívesen a tagja.

2016. júl. 23. 11:21
 25/76 A kérdező kommentje:
Az o nevelesi modszereiben joval tobb a szidas es kiabalas, mint az enyemben, de azt hiszem, eleg jol gondoskodna roluk, mert ha en nem vagyok a kozelben (pl. ok nyaralni mennek valahova egyutt), akkor joval kevesebb a feszultseg. Engem csak az stresszel, ha o parancsolgat vagy kritizal, ot viszont az is, hogy engem lat. A gyerekek alighanem ot valasztanak, amig ilyen kicsik.
2016. júl. 23. 11:28
 26/76 anonim ***** válasza:
81%
11:21 nehogymár a nő, aki otthon van és nem dolgozik, még dirigáljon, hogy dolgozó, túlórázó férje takarítson, és a nő mondja meg, mire költheti a pénzt, hány percet fürödhet?? szerinted talán ez a normális? szerinted ez olyan nő, akivel normálisan, egyenrangú félként lehet beszélni? elég naiv vagy. az ilyen embert csak egy nagyon határozott ember tudja kordában tartani, igen, aki dirigál neki. Más nem, más módszer nem működik. ilyen helyen nincsen demokrácia.
2016. júl. 23. 12:02
 27/76 A kérdező kommentje:
Most mar keso hatarozottnak lenni. A hazassagunk elejen nem akartam neki dirigalni, mert nem az en stilusom, de nem is fogadta volna el, hogy jogom van ra, amig a fizetesembol alig tudtunk kijonni. Mostanra pedig hozzaszokott, hogy o dirigal.
2016. júl. 23. 12:13
 28/76 omba ***** válasza:
84%

Azt akartam írni, hogy mindenbe, "Milyen maganeleti es haztartasi ugyekbe jogosult beleszolnia a hazastarsnak" - a házastárs mellett nincsenek az embernek "magán" ügyei, de ahogy elolvastam, ez nem házastárs, ez foglár.

Nincs késő, semmihez.

Ne fedd fel ezeket a beszólásokat, vagy röhögd ki, vagy fordítsd vissza, de mindenképpen és világosan mondd meg neki, hogy egy feleségtől nem ilyen viselkedést vársz, és nem is fogadod ezt el.

Amúgy el nem tudok képzelni ilyen életet!

2016. júl. 23. 13:16
 29/76 anonim ***** válasza:
71%
# 26: Lepontozhatsz, de akivel nem lehet demokráciát kialakítani, az éljen egyedül. Aki viszont arra ad tanácsot, hogy hogyan dirigáljon valaki, annak a családjában én még mindig nem szívesen lennék tag. Nem vagyok naiv, csupán alapdolog nálam a tisztelet, az emberhez méltó élet és akinek ez nem evidens, attól igyekezek minél gyorsabban megszabadulni.
2016. júl. 23. 13:20
 30/76 A kérdező kommentje:

"akivel nem lehet demokráciát kialakítani, az éljen egyedül."

A mi esetunkben az latszik valoszinunek, hogy en fogok egyedul elni, mert a felesegemmel nemigen lehet demokraciat kialakitani.:)

2016. júl. 23. 13:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!