Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen maganeleti es haztartasi ugyekbe jogosult beleszolnia a hazastarsnak, es mibe nem? Peldak: telefon, e-mail, teve, takaritas, mosogatas, furdes
Arra volnek kivancsi, hogy noi szemmel nezve mennyire indokoltak, illetve jogosultak a felesegem alabbi, meglehetosen rendszeres cselekedetei. Elozetesen megjegyzem, hogy en sohasem szolok bele az o hasonlo jellegu tevekenysegeibe, de ha megtennem, minden bizonnyal erosen felhaborodna rajta, mert szelid formaban is rosszul viseli az ellenorzest vagy kritikat (legalabbis tolem).
1. Rendszeresen megnezi a kollegaimmal es barataimmal valtott e-mailjeimet es sms-eimet, es gyakran szid, ha sok uzenetet valtok veluk. Ennek nem feltekenyseg az oka, hanem az, hogy szerinte a kotott munkaidon kivuli idoben publikaciokon kellene dolgoznom vagy hazimunkat vegeznem, nem leveleznem. (Hazassagkotesunk ota csak en dolgozom, a levelezesem tulnyomo resze a munkamhoz kotodik, szemelyesen csak ritkan van modom baratokkal talalkozni.) Egyszer kitorolte az osszes sms-t, amelyet az egyik (ferfi) kollegatol kaptam, azon az alapon, hogy hiabavalo idopocsekolas ennyit levelezni. O a maga reszerol nem szeret e-mailezni, telefonon minden nap eleg sokat beszel a kulonbozo baratnoivel.
2. Nagyon ritkan szoktam televiziot nezni, egyreszt nem is erdekel tulsagosan, masreszt nincs is idom ra, hogy 1-2 oraig egyfolytaban a tv elott uljek. Ha megis neha belenezek valamilyen filmbe, a felesegem rendszerint nehezmenyezi azon az alapon, hogy dolgoznom vagy hazimunkat vegeznem kellene. O szinte minden nap eleg sok idot tolt filmnezessel, de mivel a 2 gyerek miatt legtobbszor otthon kell lennie, es olvasni keveset szokott, ez teljesen ertheto. Enelkul minden bizonnyal nagyon unatkozna.
3. Mivel egyeduli kereso vagyok, gyakran jovok haza keson, otthon is sokszor irnom kell valamit, fozni pedig nem tudok, a haztartasbol csak a takaritasban, ruhamosasban, mosogatasban es vasarlasban tudok segiteni, mar amikor otthon vagyok. Pl. ha este hazajovok, amikor ok mar megvacsoraztak, akkor altalaban magamtol elmosogatom az edenyeiket. Ha mosogatok vagy porszivozok, a felesegem szinte mindig panaszkodik, hogy nem csinalom eleg gyorsan. Ha nem is talal kulonosebb hibat benne, akkor is rendszerint ramszol: "gyorsabban, gyorsabban, milyen lassan csinalod!" Nemegyszer mellettem al, nezi, es ugy surget. Porszivozaskor kb. 20-30 perc alatt vegzek a negy szobaval, nem tudom, ez sok vagy nem. Az biztos, hogy o joval gyorsabban tudja megcsinalni ezeket.
4. Ha zuhanyozom, szinte mindig panaszkodik, hogy tul sokaig tart. Mivel olyan idopontot szoktam valasztani, amikor neki vagy a gyerekeknek nem kell a furdoszoba, a fo kifogasa az, hogy sok meleg viz fogy el, illetve hogy ha o sokkal gyorsabban le tud zuhanyozni (ami valoban igaz), akkor nekem is kepesnek kellene lennem ra. Maga a zuhanyozas es hajmosas kb. 15-20 percig tart nekem, de a torolkozessel, takaritassal egyutt valoban 40 percbe is beletelik. Ez ot nagyon bosszantja.
Szeretnem tudni, hogy noi reszrol mennyire latjak ugy, hogy nekem kellene jobban alkalmazkodnom az o elvarasaihoz, es mennyiben erzik ugy, hogy az o allaspontja esetleg tulzott.
Komolyan nincs ingered beszólni neki amikor csesztet?
Porszívózásnál?Letenni és megmondani, hogy akkor csináld te drágám, ha annyira tudod.
Ha kezdődik a hiszti akkor fogod magad és elmész sétálni.Az ilyen emberrel úgyse tudsz beszélni, tapasztalat.
És mindig otthagyod ha hisztizik.
Nő vagyok, de ezt szörnyű volt olvasni.
Állj a sarkadra!
"Komolyan nincs ingered beszólni neki amikor csesztet?
Porszívózásnál?Letenni és megmondani, hogy akkor csináld te drágám, ha annyira tudod. Ha kezdődik a hiszti akkor fogod magad és elmész sétálni.Az ilyen emberrel úgyse tudsz beszélni, tapasztalat. És mindig otthagyod, ha hisztizik."
Persze hogy kihoz a sodrombol, ha azt erzem, hogy a kakan is csomot keres. Sajnos, a visszaszolastol csak duhbe gurul, ha pedig elmegyek hazulrol, o tovabb tartja a haragot, mint en. Mivel nekem a kotott munkaido mellett publikacios munkat is kell vegeznem, amire csak nyugodt hangulatban lehet koncentralni, nekem az all erdekemben, hogy az effele jelentektelen ugyek miatti veszekedeseknek minel hamarabb vege legyen, o viszont tetszese szerint tartja fenn a feszultseget, ameddig akarja.
Nagyon nagy tűrőképességed van azt látom.
Vagy változtatsz pedig vagy ez marad.Hiába mondunk mi itt bármit, ha te nem mersz rászólni,mert akkor elmaradsz a munkával.Terrorban tart.
Otthon van ráér nagyon és tényleg erre mondják, hogy jó dolgában nem tudja mit csinál.
Bocsi, de ez nem normális ahogy viselkedik és hogy a kérdésedre is válaszoljak: nem neked kell még jobban alkalmazkodni hozzá hanem neki kéne....
13:20 : egyvalaki nem tud téged lepontozni, ahhoz sokan kellenek.
nyilván egy más helyzetben el kellene hagyni az illetőt. Ha nem lennének ott a gyerekei (akiknek, akárhogy csűrjük-csavarjuk, biztosan tönkremegy teljesen az életük, ha az egyetlen normális szülőjük elhagyja őket), akkor nyilván én is azt mondanám, hogy hagyja el még ma.
Csakhogy, mivel én az ő helyében a gyerekeim miatt fenntartanám a házasságot, de egy személyiségzavaros idegbeteggel ugye nem lehet együttműködni, más lehetősége nincs, csak az erős hatalom kiépítése, hogy az agresszort, amennyire lehet, kordában tartsa még 10 évig.
Hidd el, magamnak én sem ilyen kapcsolatot kívánok, és az én párkapcsolatom nem is ilyen.
De ez itt háború. Háborúban pedig nincsen demokrácia.
#37, nem az ő mércéje az érdekes, a harcmodora - mert ez háború, akárhogy is nézzük. Ő bunkó, és azzal teper le.
Nem szívesen mondom, de legyél bunkóbb.
Tök jó, hogy alig pottyant le a fáról máris tud porszívózni, vigyél neki banánt, hogy emlékezzen a régi szép időkre.
Áll mellé főzés közben és kezd el magyarázni a cikkeidet, ha dühös lesz, csak legyints, hogy sejtettem, ehhez kevés az agyad...
A gyerekeket azért jó lenne kihagyni ebből.
De nem értem, mikor lett ilyen, vagy mitől?
Ő nem fog már dolgozni? Hátha az leköti majd a cseszegetős energiáit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!