Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Milyen maganeleti es haztartas...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen maganeleti es haztartasi ugyekbe jogosult beleszolnia a hazastarsnak, es mibe nem? Peldak: telefon, e-mail, teve, takaritas, mosogatas, furdes

Figyelt kérdés

Arra volnek kivancsi, hogy noi szemmel nezve mennyire indokoltak, illetve jogosultak a felesegem alabbi, meglehetosen rendszeres cselekedetei. Elozetesen megjegyzem, hogy en sohasem szolok bele az o hasonlo jellegu tevekenysegeibe, de ha megtennem, minden bizonnyal erosen felhaborodna rajta, mert szelid formaban is rosszul viseli az ellenorzest vagy kritikat (legalabbis tolem).

1. Rendszeresen megnezi a kollegaimmal es barataimmal valtott e-mailjeimet es sms-eimet, es gyakran szid, ha sok uzenetet valtok veluk. Ennek nem feltekenyseg az oka, hanem az, hogy szerinte a kotott munkaidon kivuli idoben publikaciokon kellene dolgoznom vagy hazimunkat vegeznem, nem leveleznem. (Hazassagkotesunk ota csak en dolgozom, a levelezesem tulnyomo resze a munkamhoz kotodik, szemelyesen csak ritkan van modom baratokkal talalkozni.) Egyszer kitorolte az osszes sms-t, amelyet az egyik (ferfi) kollegatol kaptam, azon az alapon, hogy hiabavalo idopocsekolas ennyit levelezni. O a maga reszerol nem szeret e-mailezni, telefonon minden nap eleg sokat beszel a kulonbozo baratnoivel.

2. Nagyon ritkan szoktam televiziot nezni, egyreszt nem is erdekel tulsagosan, masreszt nincs is idom ra, hogy 1-2 oraig egyfolytaban a tv elott uljek. Ha megis neha belenezek valamilyen filmbe, a felesegem rendszerint nehezmenyezi azon az alapon, hogy dolgoznom vagy hazimunkat vegeznem kellene. O szinte minden nap eleg sok idot tolt filmnezessel, de mivel a 2 gyerek miatt legtobbszor otthon kell lennie, es olvasni keveset szokott, ez teljesen ertheto. Enelkul minden bizonnyal nagyon unatkozna.

3. Mivel egyeduli kereso vagyok, gyakran jovok haza keson, otthon is sokszor irnom kell valamit, fozni pedig nem tudok, a haztartasbol csak a takaritasban, ruhamosasban, mosogatasban es vasarlasban tudok segiteni, mar amikor otthon vagyok. Pl. ha este hazajovok, amikor ok mar megvacsoraztak, akkor altalaban magamtol elmosogatom az edenyeiket. Ha mosogatok vagy porszivozok, a felesegem szinte mindig panaszkodik, hogy nem csinalom eleg gyorsan. Ha nem is talal kulonosebb hibat benne, akkor is rendszerint ramszol: "gyorsabban, gyorsabban, milyen lassan csinalod!" Nemegyszer mellettem al, nezi, es ugy surget. Porszivozaskor kb. 20-30 perc alatt vegzek a negy szobaval, nem tudom, ez sok vagy nem. Az biztos, hogy o joval gyorsabban tudja megcsinalni ezeket.

4. Ha zuhanyozom, szinte mindig panaszkodik, hogy tul sokaig tart. Mivel olyan idopontot szoktam valasztani, amikor neki vagy a gyerekeknek nem kell a furdoszoba, a fo kifogasa az, hogy sok meleg viz fogy el, illetve hogy ha o sokkal gyorsabban le tud zuhanyozni (ami valoban igaz), akkor nekem is kepesnek kellene lennem ra. Maga a zuhanyozas es hajmosas kb. 15-20 percig tart nekem, de a torolkozessel, takaritassal egyutt valoban 40 percbe is beletelik. Ez ot nagyon bosszantja.

Szeretnem tudni, hogy noi reszrol mennyire latjak ugy, hogy nekem kellene jobban alkalmazkodnom az o elvarasaihoz, es mennyiben erzik ugy, hogy az o allaspontja esetleg tulzott.

#probléma #haztartasi ugyek #maganszfera
2016. júl. 23. 08:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy mar az ismeretsegunk elejen nagyon irritalta, ha pl. rosszul oltozkodtem (ertsd regimodian, nem divatosan). Amiben persze igaza volt, mert nekem tenyleg nincs erzekem ehhez, nem is erdekelnek kulonosebben a ruhak. Mivel lattam, hogy ebben igaza van, nem ereztem ugy, hogy ebbol kesobb baj lehet. A hazassagunk idejen mar kezdett zavarni, amikor rendszeresen megtortent, hogy hosszabb kulfoldi tavollet utani elso talalkozasnal az volt az elso megjegyzese a repuloteren, hogy "Miert ezt a ruhat vetted fel?! Nem akarlak latni," es orakig duzzogott utana. A gyerekek persze orultek, amikor vartam oket a repuloteren, de o a ruhat tekintette a fontosabb kerdesnek.
2016. szept. 2. 06:55
 52/76 A kérdező kommentje:
Azert fogalmaztam meg igy a kerdest, mert a felesegem gyakran mondja, hogy ez vagy az a magatartas ferfi eseteben nem fogadhato el, no eseteben viszont igen (vagy forditva). Pl. ha en szedek ossze egy megfazast vagy influenzat, illetve ha az altala szuksegesnek latottnal melegebb ruhat veszek fel (en altalaban rosszabbul viselem a hideget, mint a meleget), akkor szid, hogy "milyen gyenge ferfi vagy, nem is vagy ferfi."
2016. szept. 2. 11:30
 53/76 anonim ***** válasza:
100%
de mégis mit szerettél meg benne, ami miatt a gyerekeid anyjának választottad?
2016. szept. 3. 00:13
 54/76 A kérdező kommentje:
Az ismeretsegunk kezdeten ezek a szemelyisegvonasok inkabb ugy jelentek meg nala, mint a gyakorlatiassag es segitokeszseg jelei. Mivel o jobban ertett a haztartasi dolgokhoz, mint en, elfogadtam a velemenyet, mert lattam, hogy szeret. Azota sok szempontbol elhidegult tolem, igy ha valamivel nem ert egyet, nem joindulatuan vagy humorosan kozli az ellenvelemenyet, hanem ingerulten. Igazsag szerint ez egy korfolyamat, mert o tobbek kozott azzal indokolja az elhideguleset, hogy tiz ev alatt sem tudtam kellokeppen "internalizalni" az o haztartasi elveit. Neha ugy erzem, hogy ez egy 22-es csapdaja, mert ha en a magam feje szerint csinalnek valamilyen haztartasi dolgot, akkor letorkol azzal, hogy o jobban ert hozza. Ha viszont elore megkerdezem, hogy pontosan mit kivan, nehogy baj legyen, akkor panaszkodik, hogy nem cselekszem onalloan. Nagyjabol azt szeretne, ha en fejbol tudnam mindenrol, hogy szerinte hogyan kell csinalni, es kulon rakerdezes nelkul is meg tudnam pontosan ugy csinalni, ahogy o tenne.
2016. szept. 3. 09:19
 55/76 Titusztitusz ***** válasza:
36%
Szerintem egy házastársnak MINDENBE jogosultsága van beleszólni...De szó szerint mindenbe...Az viszont már egy másik téma,hogy MIBE AKAR BELESZÓLNI anélkül,hogy az állandó "beleszólásaival" meg ne "fojtsa" a másik fél magánéletét...
2016. szept. 3. 09:24
 56/76 A kérdező kommentje:
Az o velemenye szerint neki valoban mindenbe joga van beleszolni, en viszont ne szoljak bele az o dolgaiba, mert o jobban tudja.
2016. szept. 3. 10:36
 57/76 Titusztitusz ***** válasza:
31%
Na...Hát ÍGY már valóban nagyon nem tisztességes a dolog...Ez mondjuk már kétségtelenül igaz...
2016. szept. 3. 10:39
 58/76 anonim ***** válasza:
100%
Mi a helyzet azóta kérdező, így cirka 2,5 èv után? Mièrt emeleted ki a kèrdèst?
2018. dec. 5. 07:21
 59/76 A kérdező kommentje:
A helyzet valamelyest javult azota, de nem gyokeresen. Az utobbi idoben tobb torodest es figyelmet tapasztalok a reszerol (pl. az egeszsegemmel tobbet torodik, vasarol olyan dolgokat, amelyek ebbol a szempontbol hasznosak), de az utasitasos stilus maradt, mert a racionalis egeszsegugyi tanacsait is tulnyomoreszt kategorikus utasitas, illetve dorgalas formajaban kozli. Tovabbra is fennall nala, hogy gyakran es nagyon konnyen ingerult lesz mindennapi aprosagok miatt. Masreszrol viszont a gyerekek most is ugyanugy ragaszkodnak hozza (es hozzam), mint azelott, igy arra egyelore nem lehet szamitani, hogy az ido mulasaval konnyebben elfogadjak, ha en kezdemenyeznek valast.
2018. dec. 5. 08:18
 60/76 anonim ***** válasza:
rettenet, amiket leírtál. Még mindig nem dolgozik a férjed? őt is eltartod a gyerekek mellett? én tuti elválnék.
2018. dec. 5. 08:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!