Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha dolgoznál, fizetnéd a barátnőd suliját? Fordítva: elfogadnád a felajánlást?
Én vagyok a sulizós lány.
Jelentkeztem egy egyetemre, nagyon szeretném, ha összejönne, és majd az lenne a szakmám.
A dific az,hogy ha nem kerülök be államilag támogatott helyre, nem mehetek majd, rengeteg a jelentkező,így valószínüleg nem jutok be.
Anyukámmal élek, mivel apum meghalt, és annyi fizetésből nem tudná fizetni nekem a lakhatást is és még az egyetemet is.
A barátom azt mondta, hogy ha bejutok, kifizeti nekem a sulit.
Nagyon örültem ennek a hírnek,de kicsit meg is ijesztett. Nem kis összeg, és nem tudom,hogy fogadjam-e el?
Mielőtt bárki beszólna, hogy úgyis eliszom majd a pénzt és csak kihasználom őt, előre leszögezem, hogy imádom a párom, már két éve, és nem lennék képes őt megbántani.
Hosszú távra tervezünk, egyetem után kimennénk külföldre dolgozni, én közben angolul tanulok.
Mit gondoltok erről?
Köszi nektek is.
Közben olvasgatok utána, mivel erdélyi vagyok.
Itt még nem hallottam diákhitelről, legalábbis nem így magyar nyelven, így nem tudom mi hogy működik ezzel kapcsolatban, van-e itt olyasmi, mi a feltétele stb, de utánanézek.
Ez az utolsó cikk, ami van róla, valószínű még nem tették lehetővé a dolgot.
Azért nem reagáltam rá, mert nem is tudtam, hogy létezik ilyen.
Szia
Ilyen esetben en elobb mennek kulfoldre majd ujra erettsegiznek es bekerulnek allamilag tamogatottra az ido alatt meg penzt is keresnek. El ennyi penzt nem fogadnek el es a lanyorma se lennek buszke, ha ezt, a konnyebb utat valasztana. Rengetegen voltunk 16-8 eves fejjel halalosan szerelmesek es dumaltunk gyerek nevekrol de a legtobb ember ha egyetemre megy akkor megvaltozik es a legtobb kapcsolat nem birja ki foleg ha idosebb parod van akinek a kis naiv lanyka tetszett akit penzen meg lehet venni. De nem tennemmeg magammal h anyagilag igy lekotelezem magam. Mas ha egyutt eltek regota stb de eh akarhogy is nezzuk diakszerelem
Ez nagyon-nagyon sok mindentől függene. Ha átmentünk volna sok rosszon, évek óta együtt lennénk (nem csak 2 év), és bizonyítottunk egymásnak mindenféle módon, hogy tényleg kibírjuk együtt, akkor minden további nélkül adnék is és el is fogadnék.
Írhatnátok róla akár kölcsönszerződést is, ehhez lehet egy ügyvéd segítségét kérni, akkor pedig mindkettőtök biztosítva van, minden tiszta. És közben te is diákmunkázhatnál meg anyukád is besegíthetne egy havi kisebb összeggel, és akkor már nem lesz akkora az a pénz, amit a párodtól elfogadsz.
De szerintem ne ránk hallgass. Neked kell tudni, milyen viszonyban vagytok egymással, min mentetek át, mennyire bizalmas a viszonyotok, hogy álltok egymáshoz a bajban.
Az én véleményem az, amit fentebb írtam, jogilag tisztázni és te is tedd hozzá a magadét, akkor már nem lesz egy olyan borzasztó összeg. És ha nagyon jól tanulsz akár át is kerülhetsz ösztöndíjasra.
A barátomtól nem fogadnám el. Ha már a férjem lenne akkor talán, de jobb szeretek mindent magamnak fizetni.
Én úgy érezném nincs az az álomszak, ami megérné, hogy feladjam az elveimet.
Nem vagyok naiv és eltartott sem akarok lenni, ezért dilemmázok az egészen.
Én is gondoltam már rá, hogy egyszer menjek dolgozni és azután tanuljak, fizessem magamnak.
Viszont egyedül nem mernék kimenni, a barátomnak meg úgy nincs értelme, hogy felmond az itteni munkahelyén, kimegyünk 1-2 évre , utána visszajövök tanulni, és ő meg lehet nem találna ilyen munkát? Eléggé nehéz jólfizető állást találni itt, ahol élünk.
Ezért is mondta ő is, hogy inkább tanuljak most, legyen egy jó szakmám, majd kimegyünk huzamosabb időre gyűjteni magunknak utána.
Egyébként ő abban is benne lett volna már, mikor végeztem az érettségivel, hogy menjünk így külföldre, gyűjtsünk házra, legyen családunk, úgy, hogy én elvileg semmihez se értek, és nem volt neki probléma.
Viszont én tudom, hogy a mai világban szükség van arra, hogy valamihez jól érts, legyen egy biztos pontod, munkahelyed. Nem csak magamért akarok tanulni, és diplomát szerezni, hanem kettőnkért, a jövőnkért, a családunkért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!