Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Voltatok már hasonló helyzetbe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Voltatok már hasonló helyzetben? Mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy 5éve vagyok együtt a párommal,ebből kb.4éve élünk együtt.Hatalmas szerelemnek indult,előtte barátok voltunk és az első perctől kezdve volt valami különleges benne(termeszetesen mindenki így van a párjával:).Aztán ott kezdődtek a gondok pár hónapja,munkanélküli lettem.Minden délután alig vártam,hogy hazaérjek(ő hamarabb ment dolgozni így hamarabb ért haza),hogy tudtam az ajtóban mosolyogva vár,leültünk megbeszélni kinek milyen napja volt,este összebújás,közös vacsora stb.,gyakran találkoztunk a barátaimmal,neki nem nagyon vannak ,de az ő családjához is elég gyakran eljártunk,meg kirándulni ide-oda.Aztán ahogy munka nélkül lettem,először jól éreztem magam,kaptam támogatást pár hónapig a pénzzel nem is volt így gond.Csak hogy,voltam korábban depressziós és sajnos pánikbeteg..elkezdtem gondolkodni,mindig túl sokat gondolkodom.Először meg voltam győződve arról hogy IBS(irritalis bel szindromam van)mert ment a hasam pár napig.Szóval ezt csak azért írom le,hogy ilyen szinten bele tudok betegedni a sok gondolkodásba.És volt egy eset ahol kicsit összevesztünk, túl sokat aggódom miatta,hogy nehogy valami baja legyen stb. És utána elkezdtem gondolkodni,hogy boldog vagyok-e szeretem-e eléggé(mi az hogy eléggé?)stb.Sajnos egyre rosszabbul érzem magam emiatt,nem találkozok senkivel,a barátaimat elhanyagolom,anyukámékat nem látogatom,mert ezen agyalok..Neki is elmondtam,akkor megkönnyebbülök,ha beszélgetünk ezekről,kérdezte hogy szeretem-e,és nem tudok mást mondani,mert ránézek és Igen,szeretem. Mégis állandó bizonytalanságban vagyok,folyamatosan mellette vagyok, nem járok sehova külön(mondjuk találtam munkát szóval ez változni fog.)Egyik percben feleségül mennék hozzá a másikban teljesen bizonytalan vagyok magamban. Sokszor nézek parkapcsolati tanácsadás után, meg ,hogy menthető-e a kapcsolat.Teljesen rögeszmémmé vált ez a dolog,nem nagyon merek menni sehova "nehogy rájöjjek ,hogy mégse szeretem" és hasonló hülye gondolataim vannak. Múltkor Anyukám kórházból hazament,elmentem hozzá a barátom nélkül és mikor jöttem hazafelé újra az a jó érzés volt,hogy de jó hogy láthatom,hogy semmi kétségem az érzéseim felől hiszen hiányzott.Tudom van ettől sokkal rosszabb helyzet is,de én mégis nagyon félek,hogy mi lesz ebből.Mindenképpen szeretném megmenteni a kapcsolatot,szeretnék Vele maradni,de sokszor annyira bizonytalan vagyok,mert semmi mást nem teszek csak ezen rágódok. Kérlek ne nézzetek hülyének!köszönöm előre is a segítséget!

2016. jún. 24. 06:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha attól tartasz, hogy a pszichológus azt mondja, hogy ez a kapcsolat nem jó neked, akkor TE gondolod így. Egy pszichológus ilyet nem mond, tehát a kétely benned van már eleve, és félsz ezzel szembenézni.

Viszont a terápiától nagyon meg tud változni a gondolkodásod, így a dolog kimenetele többesélyes.

Vagy képes leszel szembenézni a félelemmel és rájössz, hogy ez a kapcsolat TÉNYLEG nem neked való, és akkor már kellő önbizalommal felvértezve leszel képes kilépni belőle.

A másik eshetőség, hogy megtanulod értékelni a párkapcsolatod és JÓL működtetni, és akkor stabil és harmonikus lesz. Láttam ilyen példát is.

Tény, hogy a terápia felerősíti a meglévő kétségeket, de többek között éppen ezért nem ajánlják a terápia alatt a szakítást, csak akkor, ha azt teljes meggyőződésből tudod meglépni.

Írok privit.

2016. jún. 24. 12:28
 12/12 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom egyébként és abban hiszek,hogy minden kapcsolat menthető,ha mindkét fél úgy akarja. Nem én nem úgy gondolom, hogy nem lehet megmenteni,hanem ettől félek..mert alapból szorongok kb. mindentől. Valós problémának gondoltam az IBS-t is, több héten keresztül olvasgattam,nézegettem mondtam,hogy nekem tuti hogy ez a bajom.1000százalék,aztán jött ez a gond akkor hirtelen "elmúlt" az IBS. Előtte hetente 3x fájt a fejem migrén miatt,de tényleg volt,hogy hánytam is annyira.Az is elmúlt teljesen,néha fájdogál a fejem ,de soha nem olyan szinten. Mindig vannak ilyen gondjaim, mindig is voltak, volt, hogy "túl nagy az orrom" volt,hogy "torz a testem" ,mindig ilyen fajta ember voltam sajnos. Ilyenkor nagyon sokat segített az, hogy valaki megnyugtatott,megvigasztalt, erőt merítettem belőle és nem könnyen de túl léptem rajta,bár volt,hogy magamtól megoldottam. Az ,hogy itt már nem "babra megy a játék",mert itt komolyabb tétje van,nem olyasmi,hogy na akkor én megműttetem az orrom majd hátha jobban leszek.(Nem lettem volna,mert utána találok mást)
2016. jún. 24. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!