Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi lenne a helyes az esetünkbe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lenne a helyes az esetünkben? Tudja, hogy nekem ez a vágyam.

Figyelt kérdés
Lassan 3 éve együtt vagyunk, együtt élünk. A párom válófélben, egy nagyon rossz házasság után, ahonnan van 1 gyermek is. Szeretnék majd esküvőt és gyereket, viszont ő azt mondja, most nem akar, csak később. Miért én bűnhődjek az ő rossz múltja miatt? Ő 41F én 29N.

2016. jún. 13. 09:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Kedves icu75, köszi a választ. Itt az a kérdés, hogy tudom e h ő mit akar. A Te páros valószínűleg elszánt volt és tudta, hogy mit akar, gondolom ezt tudta is kezelni magabiztosan. Számomra az a nagy kérdés, hogy egy férfi miert nem értékeli, hogy egy nő kitart mellette, de ez mellett vágyai is vannak.
2016. jún. 13. 09:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva ebben a helyzetben én a pároddal tudok együttérezni, lévén hasonló helyzetben vagyok, csak nőben.

Érthető, hogy neked már ketyeg a biológiai órád, de akinek már van gyermeke, abban nincs meg a mindent elsöprő vágy. Aki épp válik, az nem a kellemes oldalát látja a házasságnak, hanem azt, hogy mennyi macerával jár lezárni, ha nem működik.

Nekem történetesen egy életre elment a kedvem a házasságtól, ha a párom is egyetért, akkor inkább a papír nélküli együttélést választom a házasság helyett.

Ami pedig a gyermekvállalást illeti: teljesen más érzésekkel vág bele úgy az ember a kapcsolatba, ha van már gyermeke és másképp, ha nincs. Átérzem a helyzeted, hiszen voltam ilyen helyzetben, de amióta van gyermekem, azóta bennem már kipótolódott az az űr, amit a gyermek hiánya okozott, és őszintén szólva egyáltalán nem vágyom éjszakai felkelésekre, pelenkázásra, és arra, hogy a következő x évben ne legyen semmi magánéletem. Akinek már van gyermeke, az pontosan tudja, hogy mivel jár, és nem csak a pozitív oldalát látja.

Ugyanígy a házassággal is. Itt nem arról van szó, hogy te bűnhődsz a múltja miatt, hanem arról, hogy míg neked csak homályos, kissé idealizált elképzeléseid vannak a házasságról és a gyermekvállalásról, addig a párodnak konkrét, érdemi tapasztalatai. Ő már megtapasztalta az érem MÁSIK oldalát is, a nehézségeket, kellemetlenségeket, amelyek, hidd el, még a legjobb kapcsolatban is előjönnek. Ez pedig komoly visszatartó erő!

Meggyőződésem, hogy ha te is átélted volna mind a pozitívumokat, mind a negatívumokat, te sem tudnál olyan könnyen belevágni. Érthetőek a vágyaid, de érthetőek a párod ellenérzései is. Bármennyire is szeretem a párom, képtelen lennék fejest ugrani egy újabb elköteleződésbe, és ha a párom ezt nem értené meg, nagyon csalódott lennék, hiszen tudta, amikor összejöttünk, hogy milyen a helyzetem.

2016. jún. 13. 10:50
 13/14 anonim ***** válasza:
Akkor minek jöttél össze vele? Persze hogy nem kell lemondanod a vágyaidról csak keress másik pasit. 10/9 aki elvált nem nagyon repes a boldogságtól, hogy újra megnősüljön. Nem tűnt még fel?
2016. jún. 13. 21:32
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi, de ha tudom előre hogy elesek, nem indulok el. Azért talán, mert szeretem... Csak az igéretekből nehezen leszek anyuka.
2016. jún. 15. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!