Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zsuzsanna1288 kérdése:

Nemtudok megbocsajtani a barátomnak. Mi tevő legyek?

Figyelt kérdés
1,5 éve vagyunk együtt a barátommal, együtt is élünk. Én 30, ő 40 éves.1 éven keresztül eljart heti kétszer, néha reggelig, néha délig bulizni, sajnos kokain függő "volt". Én szerelmes voltam belé és ez az egy év alatt mindig hittem neki hogy majd megvaltozik, állandóan könyörögtem, hivogattam egész éjjel hogy jöjjön haza, persze abban az állapotban sosem jött, vagy csak kikapcsolta a telefonját. Másnap jött a könyörgés, meg az ígéretek. Én meg persze mindig tovább léptem, és reménykedtem, hogy segithetek neki, mert az élet többi területén megállja a helyet. Az utolsó pár hónapban már teljesen magamba fordultam. Minden héten ugyanaz. 3szép nap, aztán jön egy éjszaka ami mindent elront. két hónapja megbetegedtem, haza költöztem a szüleimhez amíg a kivizsgálás tartott, és persze jót tett ez a kis távollét. egy hónap pihenés után vissza tertem hozzá,de már nem olyan nagy kedvvel, de persze ő meggyozott hogy többé nem lesz olyan mint volt. Azóta nem ment el bulizni egyszer sem, és állítja hogy nem is fog mert szeret és nem akar elvesziteni..de bennem valami megtört, nagyon megbantott hogy tönkre tette egy evemet, és hogy hittem neki, szerettem, o pedig ezt figyelmen kívül hagyta. Egyre többet gondolok arra hogy új életet kezdjek. Persze ő kér hogy lépjek túl az egészen. Nagyon elkeseredtem mert úgy érzem nem megy, szeretem, meg nem rossz ember ő, de nagyon megbantott. Én nem iszom alkoholt,néha egy pohár bort, sem nem drogozok távol áll tőlem az a vilag. Eddig mindig megtuttam bocsájtani, de most amikor talán tényleg változni akár, nem megy. Ha egyáltalán megfog változni. Elszomorit az egész... Nemtudom mi tevő legyek.
2016. jún. 8. 12:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Neked mar most tovabb kene lepned, oszinten sajnalom hogy bunko voltam veled, de borzaszto naiv vagy es ugy latom, hogy neked kene valaki a kornyezetedben aki arcon csapna, hogy nyisd mar ki a szemed.

A baratod tipikus fuggo dumakat nyom es sosem fog megvaltozni orvosi segitseg nelkul. Ez teny. Ezen nincs mit varakozni. A megnyilvanulasai mindent elarulnak.

2016. jún. 8. 14:25
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, igen valószínű hogy túlságosan vajszivu vagyok, és már az elején megkellett volna oldanom mindent. Tisztában vagyok a helyzettel és nemszeretnem a saját életemet tönkre tenni, jól írta le a válaszoló, hogy én nemtudok ezzel a helyzettel együtt élni, és tolerálni sem tudom tovább . Próbáltam segíteni, nemszeretem felemelni a kezem senkirol aki fontos nekem. Sajnos ilyen a függőség, valószínű idő kérdése és újra belekezd...
2016. jún. 8. 14:31
 13/23 A kérdező kommentje:
Semmi gond, :-) abban azért igazad van hogy nem itt kell nyavalyogni, meg panaszkodni hanem lépni. Csak valahol jól esik az embernek megosztania a gondjait, és talán hasonló elethelyzetet hallania. De feleszmeltem már, és többé nem hagyom hogy becsapjon, tényleg hibáztam hogy ennyi ideig hittem.
2016. jún. 8. 14:38
 14/23 anonim ***** válasza:

"Orvoshoz nem akar menni, mert ő erősebbnek tartja magát mint a drogot."

Önáltatás. Betegségtudat hiánya. A problémát sem ismerte fel. Semmit, de semmit nem tehetsz érte, amíg ez nem történik meg.

2016. jún. 8. 14:46
 15/23 anonim ***** válasza:
szerintem ez pszichológus/terápia segítsége nélkül nem fog működni hosszútávon! vagy nagyon kicsi az esélye. de ahhoz mindkettőtöknek nagyon kell dolgozni. te tudod, hogy neked ez megéri-e.
2016. jún. 8. 14:52
 16/23 A kérdező kommentje:
Ahogy a válaszoló leirta a nagybacsijarol hogy kibirt kisebb periodusokat valószínű ez így van azokkal akik kokaint fogyasztanak. Most két hét múlt el hogy nem kokózott. Nem látom rajta hogy hiányozna neki, ő maga váltig állítja hogy eszébe sem jut. Érdekes függőség ez. Ilyen lappangó. Mert vannak drogok amik nélkül az ember nem bír ki napot, ezt meg félre tudja tenni ugytunik akár hetekre, és akkor egyik pillanatról a másikra újra belekezd. Borzasztó.
2016. jún. 8. 14:59
 17/23 anonim ***** válasza:
1, és 8 jól összefoglalta. Függővel nem érdemes kapcsolatban maradni, nem fog változni, egy idő után megtörik az ember. A Te döntésed volt, hogy eddig bírtad, lépj tovább, a mondás ismert:kutyából nem lesz szalonna. Majd lesz valakid aki önmagát és téged is megbecsül, a függők viszont a környezetüket is tönkre teszik.
2016. jún. 8. 16:45
 18/23 anonim ***** válasza:
Amugy itt mindenki hallott és csak láttot függőt.. Orvosi segítség nélkul is megy csak akkor nem az van hogy a páromnak akarok bizonyitani de meg ha a paromnak akarok bizonyitani es azert szokok le akkor az orvossal is buko. Az embernek el kell erni azt a szintett hogy bevallja maganak hogy fuggo és beteg nem normális amit csinál .. ha ez meg van fel siker ha ott tart hogy ő meg is akar gyogyulni es abba hagyja akkor abba fogja de amig amiazt akarja hogy a parjanak megfeleljen addig nemfogja .. Nem mindig kell orvos mert ha valaki nem akarja csinalni nemfogja sinalni
2016. jún. 8. 17:15
 19/23 anonim ***** válasza:
Ne tűnj el :) Kíváncsi vagyok mi lesz a fejlemény pár hét múlva :)
2016. jún. 9. 09:06
 20/23 A kérdező kommentje:
Nemfogok. :-) Lehet másnak is segít majd az én tapasztalatom.
2016. jún. 9. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!