Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nemtudok megbocsajtani a barátomnak. Mi tevő legyek?
Először is a párod olyan amilyen. Nem árult zsákbamacskát, tehát ő nem tette tönkre azt az egy évet, ő hozta a formáját. Szóval kár rákenni a felelősséget, ezt te szúrtad el, mert olyasmiben reménykedtél, amire amúgy sem volt sok esély. No, ezen ponton túlléphetünk.
Az alatt az egy év alatt valami, megtört ez tiszta. Erre számítani lehetett. Sőt törvényszerű. A szerelem sok dolgot megszépít, de a lelkierő nem végtelen és van egy pont, amikor már nem is képes tovább viselni dolgokat. Te még itt nem tartasz, de érzed, hogy ez szerelem ide vagy oda, már nem az igazi.
Igazából az a ti drámátok, hogy a férfi nem előbb kapott kézbe. Van egy pont amin túllépve, akarhatjátok mindketten a kapcsolatot, de valami hiányzik és soha nem lesz már olyan, mint amilyennek lennie kéne.
Szerintem te már eljutottál arra a pontra amikor csak elodázni tudod a végét, de elkerülni nem. A kérdés, hogy még szenvedsz mellette vagy továbblépsz most.
"nagyon megbantott hogy tönkre tette egy evemet, és hogy hittem neki, szerettem, o pedig ezt figyelmen kívül hagyta"
Gondolom tudtad, hogy ilyen. Ha ennyire zavart, minek jöttél vele össze? Amúgy ha most épp megjavult, akkor adnék neki egy esélyt, de az lenne az utolsó.
Én azért nem adnám fel ilyen könnyen!
Figyelj,a pasiknak kell egy kis szünet a kapcsolatban.Ilyenkor mérlegelnek,hogy veled jobb,vagy nélküled.
Adj neki egy esélyt, hogy bizonyítson!
Az a gond, hogy függő.
És ez nem az ő akaratának a kérdése. Egy ideig bírja, utána - ha nem kap orvosi segítséget, terápiát, - vissza fog esni. Idő kérdése, mikor.
Tehát ülj le vele beszélgetni, és egyezzetek meg abban, hogy elmegy pszichológushoz, orvoshoz, hogy valóban segítsenek neki leszokni.
Nekem a függőségben szenvedőkkel annyi tapasztalatom van, hogy az kevés, hogy ő elhatározza, hogy nem és nem. Vissza fog esni. A nagybátyámnak is volt ilyen kitörése, és 2 hónapnál tovább sosem bírta. Utána persze bepótolta azt a 2 hónapot bőségesen.
Az ember vagy önmagáért változik vagy nem fog összejönni. És ott az életen át tartó kísértés is. Persze szép és romantikus dolog lenne, ha a másikért hozzánk ilyen áldozatot, de a valóság az, hogy ez belső motiváció és sosem külső. Mert az nem tartós.
Te pedig nem bírod el lélekben azt ami egy függővel való együttléttel jár, mert mint mondtad, már most rettegsz. Szóval ez így halálra van ítélve mindenhogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!