Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire bízhatok benne a kulturális különbségek miatt?
Szeretném a segítségeteket kérni.
Több éve külföldön, Németországban élek, és itt megismerkedtem egy török fiúval, kb. fél éve. Rendes, normális srác, a családjával él. A gond az, hogy elfelejtette az elején közölni, hogy nős, és a felesége Törökországban maradt, 2 éve (!!!) nem látta. Gyerekük nincs. Azt mondja, hogy nehéz lenne elválnia az ottani szokások miatt, de mivel már semmit nem érez iránta, megteszi. Csak idő kell neki. Egyelőre még nem olyan szoros a kapcsolatunk, de a szerelem már kialakult mindkettőnknél.
Érdemes arra várnom, hogy elváljon, vagy csak kábít, és ezt a lépést sosem fogja megtenni?
Utolsótól:
Ne haragudj a kérdésért, és ne vedd személyeskedésnek, de nem érzed úgy, hogy azáltal, hogy vallást "cserélsz", az európai kultúránkat és értékrendünket dobod el? Ezt én sosem tudnám megtenni.
Hát, köszi a választ.
Maradjunk annyiban, hogy a nőket lehet, hogy tisztelik, sőt biztos, de rohadtul el vannak nyomva bizonyos muszlim országokban.
Törökország egy liberálisabb vonalat képvisel, de ezt Te is tudod.
Ami a lényeg, hogy a muszlim nők nagy általánosságban nem választhatják meg szabadon, mint mi, hogy igen, én tanulni szeretnék, igen, én dolgozni szeretnék, igen, én külföldön szeretnék élni és hasonlók. Az van, amit a család, pontosabban az apjuk, az anyjuk. majd a férjük mond. 18 éves koruk után életük fénypontját az jelenti, hogy elveszik őket feleségül, gyereket szülnek, háztartást vezetnek. Úgy kezelik őket életük végéig, mint a kiskorú gyermekeket. Ezt minden pozitív és negatív értelmében írom. Pátyolgatják őket, de kuss a neved.
Ez az, amivel egy európai nő nem tud sosem azonosulni, és szerencsére nem is kell.
Igazad van sajnos.
Oké, hanyagolom. :)
Kedves Válaszoló!
Ne haragudj, hogy belepofázok a beszélgetésbe, de ritkán látok olyan embert, aki az európai kultúrkörbe született, mégis saját bőrén tapasztalja az iszlám sajátosságait, ezért, ha nem bánod kérdeznék 1-2 dolgot.
Mit szól a muzulmán párod, hogy egy meleg férfival barátkozol?
Nálatok társasági szinten mi a vélemény a mostani ún. "migrációs válságról"? Szerintetek mi lehet Európa jövője? Hisztek a menekültek integrációjában?
(Csak, hogy tiszta lapokkal játsszunk: én ellenzek mindenféle integrációs törekvést, mivel véleményem szerint ez eleve halálra van ítélve... Na de ezt csak azért írtam le, mert nem akarlak félrevezetni! Igazából az én véleményem nem túl releváns.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!