Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire bízhatok benne a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire bízhatok benne a kulturális különbségek miatt?

Figyelt kérdés

Szeretném a segítségeteket kérni.

Több éve külföldön, Németországban élek, és itt megismerkedtem egy török fiúval, kb. fél éve. Rendes, normális srác, a családjával él. A gond az, hogy elfelejtette az elején közölni, hogy nős, és a felesége Törökországban maradt, 2 éve (!!!) nem látta. Gyerekük nincs. Azt mondja, hogy nehéz lenne elválnia az ottani szokások miatt, de mivel már semmit nem érez iránta, megteszi. Csak idő kell neki. Egyelőre még nem olyan szoros a kapcsolatunk, de a szerelem már kialakult mindkettőnknél.

Érdemes arra várnom, hogy elváljon, vagy csak kábít, és ezt a lépést sosem fogja megtenni?

2016. jún. 3. 10:59
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Utolsótól:

Ne haragudj a kérdésért, és ne vedd személyeskedésnek, de nem érzed úgy, hogy azáltal, hogy vallást "cserélsz", az európai kultúránkat és értékrendünket dobod el? Ezt én sosem tudnám megtenni.

2016. jún. 3. 18:21
 22/26 anonim ***** válasza:
Az iszlamot maximum a tudatos "nyugati social media" miatt erzik ennyire tavolinak maguktol az emberek, es ezert irnak neha itt is olyan boduletes hulyesegeket az onjelolt "vallas es politika szakertok", hogy "en elitelem az iszlamot, en istenben hiszek". Akkor szoktam igy nezni, hogy szerinted az harmadik abrahami vallas vajon miben hisz? Hat nem a csillagos egben vagy agyagbalvanyban. Tehat a valtas nem annyira eles ha le tudod bontani a nyugat altal iszlamra aggatott felesleges sallangokat. Ok is "ament" mondanak imadkozaskor, ok is hisznek Jezusban es meg sok mas... (es ilyenkor ha ennek kicsit utana nez az ember fogja hirtelen iszonyatosan agyatlannak latni az embereket akik a vallasokert, vallasok ellen kuzdenek). Es ugyanugy a keresztenysegben is minimum imadsagkor kellene takarnunk a hajunkat ahogyan a muszlim nok is teszik. Meg meg annyi ilyen van, szoval ha ilyen eles hatarvonalat erzel az iszlam es europa kozott akkor az csak "tudatlansagbol" (nem bantasbol irom de nem tudok ra jobb szot) ered. A nok tisztelete meg a szabadsag mint europai ertek meg egy rendkivul erdekes fogalom. A minap gondolkodtam el pl. a munkahelyemen ahol egyik kolleganomet ugrattak a benti sracok meglehetosen vulgaris szexualis humorral, hogy ez lenne a tisztelet? Hogy igy barmit ra mondhatok a nore mert o egyenrangu velem? Nem tudom... de azt tudom hogy pl. egy muszlim ferfi sosem engedne meg ilyen hangnemet egy no fele (es most ne a vahabista szaudiakra es tarsaira gondoljunk, az nem iszlam). Na mindegy, ezt lehetne meg fejtegetni de a kerdesed nem erre van itt igazabol:) szoval roviden nem nem erzek semmi ilyesmit mert az en tapasztalataim szerint nincsen.
2016. jún. 3. 18:49
 23/26 A kérdező kommentje:

Hát, köszi a választ.

Maradjunk annyiban, hogy a nőket lehet, hogy tisztelik, sőt biztos, de rohadtul el vannak nyomva bizonyos muszlim országokban.

Törökország egy liberálisabb vonalat képvisel, de ezt Te is tudod.

Ami a lényeg, hogy a muszlim nők nagy általánosságban nem választhatják meg szabadon, mint mi, hogy igen, én tanulni szeretnék, igen, én dolgozni szeretnék, igen, én külföldön szeretnék élni és hasonlók. Az van, amit a család, pontosabban az apjuk, az anyjuk. majd a férjük mond. 18 éves koruk után életük fénypontját az jelenti, hogy elveszik őket feleségül, gyereket szülnek, háztartást vezetnek. Úgy kezelik őket életük végéig, mint a kiskorú gyermekeket. Ezt minden pozitív és negatív értelmében írom. Pátyolgatják őket, de kuss a neved.

Ez az, amivel egy európai nő nem tud sosem azonosulni, és szerencsére nem is kell.

2016. jún. 3. 19:22
 24/26 anonim ***** válasza:
Abszolut ertem mire gondolsz. Azt tartom nagyon sajnalatosnak hogy hatalomvagyo emberek a sajat szentirataikat kiforgatjak hogy mindenkit elnyomhassanak maguk korul, majd ujabb hatalomvagyok ezeket a tetteket hozzak nyugatra iszlamkent es akkor a normal europai rogton azt hiszi hogy ez benne van az iszlamban es azert csinaljak mert ez az iszlam... ah mindegy is. Ez a kerdes nem erre van. A pasit hanyagold:)
2016. jún. 3. 19:28
 25/26 A kérdező kommentje:

Igazad van sajnos.

Oké, hanyagolom. :)

2016. jún. 3. 20:33
 26/26 Balanus_concavus ***** válasza:

Kedves Válaszoló!

Ne haragudj, hogy belepofázok a beszélgetésbe, de ritkán látok olyan embert, aki az európai kultúrkörbe született, mégis saját bőrén tapasztalja az iszlám sajátosságait, ezért, ha nem bánod kérdeznék 1-2 dolgot.

Mit szól a muzulmán párod, hogy egy meleg férfival barátkozol?

Nálatok társasági szinten mi a vélemény a mostani ún. "migrációs válságról"? Szerintetek mi lehet Európa jövője? Hisztek a menekültek integrációjában?

(Csak, hogy tiszta lapokkal játsszunk: én ellenzek mindenféle integrációs törekvést, mivel véleményem szerint ez eleve halálra van ítélve... Na de ezt csak azért írtam le, mert nem akarlak félrevezetni! Igazából az én véleményem nem túl releváns.)

2016. jún. 4. 06:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!