Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire bízhatok benne a kulturális különbségek miatt?
Szeretném a segítségeteket kérni.
Több éve külföldön, Németországban élek, és itt megismerkedtem egy török fiúval, kb. fél éve. Rendes, normális srác, a családjával él. A gond az, hogy elfelejtette az elején közölni, hogy nős, és a felesége Törökországban maradt, 2 éve (!!!) nem látta. Gyerekük nincs. Azt mondja, hogy nehéz lenne elválnia az ottani szokások miatt, de mivel már semmit nem érez iránta, megteszi. Csak idő kell neki. Egyelőre még nem olyan szoros a kapcsolatunk, de a szerelem már kialakult mindkettőnknél.
Érdemes arra várnom, hogy elváljon, vagy csak kábít, és ezt a lépést sosem fogja megtenni?
En csak azt nem ertem, h minek huzod az idodet? ez annyira de annyira sablon szitu. A pasi muszlim, raadasul torok. Ha el is valna, akkor is az o szokasai szerint kellene elned, ha komolyabbra fordul a kapcsolatotok. A muszlim vallasban nincs kompromisszum, szoval vagy azt csinalod, amit o akar, vagy jo esetben mehetsz, amerre latsz, rossz esetben addig ver, amig azt nem teszed, amit o mond. Persze, az elejen ezt ynilvan nem fogja az orrodra kotni :)
Az meg csak hab a tortan, h nos es ezt az apro tenyt "elfelejtette" kozolni. En olyan gyorsan pattannek ebbol a kapcsolatbol, amilyen gyorsan csak tudok. Szerelme ide vagy oda, csak Te huzod a rovidebbet.
Köszi a véleményeket.
12-nek: igazad van teljesen ...
Amúgy sok magyar nőnek van török pasija/férje, teljesen jól vannak. Látszólag.
Van egy magyar nő, Csősz Bogi, aki egy gazdag törökhöz ment férjhez, többször volt vele interjú. Dolgozik, saját vállalkozása van, utazgat, színészkedik kint.
Ilyenre is van példa.
#12-es vagyok. Persze, van pelda mindenre. Van ismerosom, akinek iraki ferje van, Irorszagban elnek, es a csaj az ur a hazban. Teljes egyenrangusag van. Az egyik baratnom unokatestevrenek meg pont ez a kultura jon be, h a nok alacsonyabb szinten vannak, es o egy arabhoz ment felesegul. Jol megvannak, m a no vezeti a haztartast, neveli a gyerekeket, a ferje meg eltartja. Neki ez az elet jon be. A masik baratnom nagynenjenek meg egyiptomi a ferje es ok is jol megvannak. Szoval persze, mindenre van pelda es ellenpelda. De egy muszlimmal akkor is vigyazni kell, plane ha tartja a vallasat es plane, ha mar az elejen ilyeneket hazudik. Teljesen mashogy gondolkodnak. Nekem sem magyar parom van, hanem ir, es nalunk is vannak oriasi kulturalis es gondolkodasbeli kulonbsegek, pedig a parom katolikus, nem pedig vmi extrem vallasnak a hivoje. Szoval akkor gondolhatod, h egy muszlimmal rengeteg osszetuzesed lesz, hacsak at nem tersz.
Az egyik baratnom pontezert szakitott a torok baratjaval, m mas elkepzeleseik voltak a kapcsolatrol, hazassagrol, gyerekvallalasrol, pedig mindketten Svajcban eltek.
Köszi utolsó, hasznos hozzászólás. :)
Kicsit érzem egyébként azt, hogy lenézik a nőket, ami nagyon nem tetszik már az elején...
Elöljáróban, nekem török párom van, elég sok időt éltem Törökországban, szóval van némi rálátásom a dolgokra, és el sem foglak ítélni a választottad miatt.
Az elég nyilvánvaló, hogy egyelőre (a helyzet újdonsága miatt gondolom) még nem nagyon vannak fogalmaid az iszlámról, a kultúráról meg ezekről, és ezt a pasi nagyon jól ki is használja, hogy jól behülyítsen. Az iszlám nem kereszténység. A házasság nem szentség, hanem szerződés a két fél között, amelyet nagyon egyszerű felbontani (pláne a férfinak, bár Törökországban nincsen különbség téve a nemek között sem vallásban, sem jogilag), ha az nem szolgálja tovább a két fél boldogságát, szóval ez a "nehéz elválni az ottani szokások miatt" ez úgy nettó bullshit - pardon - ahogyan van. A pasi nem akar elválni, valószínűleg mert kényelmes, hogy itt is van punci, meg ott is van punci (bocsánat a vulgáris kifejezésmódért). Ilyet meg, hogy hozzámenni 4. feleségnek ne is gondolj. Náluk nincs ilyen (nem árt tájékozódni, mert ilyen kapcsolatoknál a szerelem nem elég, az ilyen előítéletes kiszólások meg csak tovább mérgezik).
A másik pedig... Nem ismerhetem a párodat, viszont egyet tudnod kell azok a törökök, akik Németországban vannak ők nem éppen a hogy is mondjam, legszofisztikáltabb réteg (ahogyan Angliába sem a "leg" megy mosogatni), így könnyebben lehetnek nehézségeitek, mert (hiába élnek már ott mondjuk a szülei, ők sem a magasan képzett réteg lesznek, tehát valószínűleg vallásosabbak meg társai) nem a tanult rétegből származik. Ezért lepődnek meg sokan németországi tapasztalatok alapján, amikor először törökországi törökkel beszélnek... :)
Köszi utolsó, ezek alapján nekem ennyi elég is volt. :)
Mindig vonzódtam a kicsit "különlegesebb" férfiakhoz, de vele nem fogom tovább húzni.
Nalunk ez nem nagyon tema, mert egyreszt en tervezem felvenni az iszlamot (legalabbis az eddig rola tanultak alapjan), masreszt pedig o mar eleve igy ismert meg hogy erdeklodtem az iszlam irant szoval nem kellett semmi ilyesmit felhoznia.
Feltekenyseg nalunk nincsen, az egyetlen fiu baratom olyan meleg hogy leri rola ezer kilometerrol szoval ja:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!