Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire jelentenek gondot a kulturális különbségek, a közös anyanyelv hiánya?
A budapesti egyetemista lány és a finn vendégdiák tetszenek egymásnak, kedvelik egymást, de csak angolul tudnak - korlátozottan - beszélgetni, mert annyira azért nem magas szintű a nyelvtudásuk (bár a lány a fiú miatt már finnül is elkezdett tanulni, de ez egyelőre annyira elegendő, hogy a fiú jókat nevessen a lány próbálkozásain). A fiú erre a tanévre utazott Budapestre, utána valószínűleg visszamegy Espoo-ba.
Mekkora gondot okoz egy párkapcsolatban az anyanyelvi/kulturális különbség? Mennyire veszi el a perspektívát az, hogy a fiú magyarországi tartózkodása csak 1 évre szól?
Ha vannak valakinek személyes tapasztalatai magáról a szituációról, családi fogadtatásról, vagy speciálisan a finnekről, azt is szívesen venném. Elnézést a sok kérdésért, összetett helyzetről van szó.
Folyékonyan beszélek ógörögül és mandarin kínaiul, mégis egyedül tengetem szerény életem.
Fogalmam sincs.
Személyes tapasztalatom ugyan nincs, de szerintem hosszútávon nem nagyon lesz belőle semmi.
Nem csak azért, mert a közös nyelvük, mind2-nek idegen, hanem az idő miatt is.
Persze vannak még, csodák, mondjuk, ha 1 év alatt a lány olyan szinten megtanul finnül, hogy érdemes legyen kimennie oda, akkor a srác, mondjuk meghívhatná magához, vagy valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!