Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az anyanyelv problémát okozhat egy párkapcsolatban?
Van egy srác akivel a neten ismerkedtem meg, aranyos, kedves, jóképű meg minden ami kell, de ... :(
nem beszél magyarul csak szlovákul. Igaz, én megtanultam egy kicsit szlovákul, mert vannak onnét rokonjaim és elég sokat járok hozzájuk, de nem beszélem perfektül a nyelvet. Szeretnék találkozni ezzel a sráccal és idővel szeretnék többet is, de félek, hogy az végett, hogy nem beszélem perfekt a nyelvet, nem nagyon fogjuk tudni egymást megérteni. Neki nem számít az, hogy magyar vagyok. Szerintetek működhet egy kapcsi úgy, hogy más az anyanyelv? Kérem, aki tud adjon tanácsot. Kösz előre is :)
Én 20/L Ő 24/F
18 éves lány vagyok, Amerikában élek, még nem beszélem jól a nyelvet (de beszélek azért, elég jól megértek mindent)
Egyik srác, ő 17, Vietnami, 1 éve él kint, azért beszél ő is angolul (1 év után jobban mint én)
De ha bele gondolunk, egy kapcsolat nehézkes lenne, mivel egy nyelv van, amin megérthetjük egymást, és egyikünk sem beszéli jól...
Nos, ha meg akarsz tanulni szlovákul, még előnyödre is válhat, ha bejön neked, kérhetsz segítséget...
Sztem minden esélyed megvan :)
A szlovákok tulajdonképpen olyan csehek, akik beszélnek magyarul. Biztosan hamar megtanulja a magyar nyelvet. Úgyis kölcsönösen megtanultok alap szavakat egymás nyelvéből, ami az alapvető érintkezéshez kell, azután egyre többet.
Ez hosszabb távon megnehezítheti a kapcsolatot, de ez önmagában nem teszi szerintem tönkre a párkapcsolatot, ha amúgy az működik...
Én anno mikor kiköltöztem Olaszországba, egy mukkot sem beszéltem olaszul.Megismertem egy srácot, aki viszont csak olaszul beszélt.Szerelem volt első látásra:-) Eleinte kicsit nehéz volt, kézzel-lábbal magyaráztunk, de igazából ez még csak fokozta a gyönyörűséget:-) Én éjjel-nappal a szótárt bújtam, naponta küldtünk egymásnak vagy 20-30 smst, és kb egy hónap alatt eljutottam olyan szintre, hogy már tök jól megértettem, amit mond.Persze voltak eszméletlen nagy félreértések, és ezekből kifolyólag óriási balhék, de életem legszebb szerelmi története volt:-) pár évig együtt voltunk, mostmár vége, viszont folyékonyan beszélek olaszul:-)
Tehát az én véleményem az, hogy nem okozhat problémát, sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!