Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lépjek ki a párkapcsolatomból a lehető legkisebb fájdalommal?
Nem akarom megbántani, de már mondhatni csak barátok vagyunk, aszerint is viselkedünk. Tudom, ha elhagynám, összeomlana... Én vagyok neki az egyetlen, aki szereti és foglalkozik vele - lelkileg is. A barátai nem olyan közeli barátok már, a családjára pedig nem nagyon számíthat. Ezért is lettem én az elsőszámú az életében.
Az a helyzet, hogy nem vonzódik hozzám. Lassan 1 éve (közel 2 éve vagyunk együtt) kb. havi 1-szer szexelünk, és az is olyan "kényszerű" volt, mert "muszáj", hiszen a párkapcsolatban a "párok szoktak szexelni". Kb. ilyen is volt a minősége is - egyenesen fájt már néha, mert éreztem, már én sem kívánom őt annyira. Csókolózni sem szoktunk, szinte csak szàjrapuszik vannak. Én ebbe belefáradtam, fiatal vagyok és vágyom a szenvedélyre. Én kívánnám és szeretném őt ha hagyná, de ő hónapokig csak elutasított, visszafogta az egész "tüzet" bennem, és nem volt meg a kölcsönös vonzalom. Úgy érzem kiszerettem belőle. Szeretem őt, de már csak barátként. Ő vette el a szüzességem, ezért mindezidáig nehéz volt tudatosítanom még magamnak is, mert kötődtem hozzá, de mostmár biztos vagyok benne, hogy nem szeretem.
Szeretnék valahogy kilépni ebből a lehető legkevesebb fájdalommal... Van hasznos tanácsotok számomra? Megköszönném!
20L
Először is: nem vagy felelős a másik ember érzéseiért. Az, hogy nincsenek barátai, az ő döntése, senki nem tiltotta meg neki, hogy másokkal is legyen támogató kapcsolata.
A másik: szerintem mondd el, hogy neked igényed van a testiségre, intimitásra, érintésre, és úgy érzed, ha ezt nem kapod meg, akkor nem tudsz tovább jó társa lenni. Egy kapcsolatban mindkét fél igényeinek érvényesülnie kell. Mondd el, hogy ha a te igényeid nem érvényesülnek, nem vagy képes megértő lelki társ lenni, mert igenis frusztrált vagy, másra vágysz. A kapcsolat egy "üzlet", mindkét félnek nyújtania kell valamit a másik számára.
Ha ezt nem érti meg, akkor pedig tudatosítsd magadban, hogy egy ilyen önző emberrel egy másodpercig nem érdemes együtt lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!