Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti meddig bírnátok ezt idegileg?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti meddig bírnátok ezt idegileg?

Figyelt kérdés

2016. máj. 25. 22:55
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

Barátnőmmel 2012 ősz óta vagyunk együtt. Ő most 23, én pedig 28. Ebből másfél év távkapcsolat volt külföldi munka miatt, ahonnan tavaly májusban jöttem haza, mert besokalltam. Ezután azzal a nagy tervvel állt elő barátnőm hogy milyen jó lenne ha én is egyetemista lennék. Akkor még én is lelkes voltam. Meg is volt hozzá minden, még nyelvvizsga is.Felvettek, szeptember óta járok de nagyon megbántam, az elején még arról se volt fogalmam hogy milyen szakra is vettek fel. Az önszorgalmam e téren kb. zéró, egyszerűen teljesen szétszórt vagyok, 15 percnél tovább nem tudok a tanulásra koncentrálni, főleg nem olyanra amit nagy ívben leszarok.a barátnőm segítsége nélkül valószínűleg az első félévben kibuktam volna, vagy áttettek volna fizetősre. Már akkor felvetettem nála hogy hiba volt jelentkezni, abbahagynám és inkább dolgoznék, de ő is és a családja is erőlködött hogy de azért is csináljam tovább. Igazából nem is érdekel, utálom az egészet. Rengeteget veszekedtünk emiatt is.Ő neki ez az utolsó éve és mivel (szerintem) látja hogy nem fogom sokra vinni a suliban, nem is tud már rám férfiként tekinteni, ha próbálok közeledni elutasít. A szexuális étvágyam az átlagosnál nagyobb, ennek ellenére tavaly november óta semmilyen testi kapcsolat nem volt köztünk a puszin meg néhány ölelésen kívül, most meg ugyebár május vége van. Nem hinném hogy megcsalna és amiatt nem kíván mivel gyakorlatilag egész nap egy fedél alatt vagyunk, úgy élünk a lakásában mintha valami testvérek vagy lakótársak lennénk.A pénz amit kint kerestem mostanra majdnem teljesen elfogyott, sajnos elkezdtem inni is, néha haverommal eljárok kocsmázni, néha itthon, néha lightosan, néha keményebben hogy leeresszem a gőzt. Nem vagyok az az agresszív-idióta típus piásan, viszont ettől függetlenül ő folyamatosan szapul ha megtudja hogy ittam.(mondjuk megértem) Sokat fantáziálok arról hogy talán jobb lett volna ha szakítok vele, és maradok továbbra is külföldön. Ha abbahagyom a sulit, ki kell fizetnem 193 ezer Ft tandíjat amiért otthagyom. Ez nem lenne ha még első félévben iratkoztam volna ki. Soroljam még? Anno azzal a feltétellel jöttünk össze hogy "normális" alkatot varázsol magának, mivel molett.Nem vártam el hogy fitness bajnok legyen belőle, de egyedül tavaly előtt sikerült valami eredményt elérnie, és annak is mára már semmi nyoma,azóta visszaszedte az összes kilót magára a folyamatos tanulás, mozgászegény életmód, seggelés miatt .

Nem tudom hogy egy kis bipoláris zavarom, vagy esetleg borderline-om van, vagy csak lehet simán hipochonder vagyok, de a legutóbbi ősz és tél teljes egészében egy hatalmas hullámvölgy volt számomra. Volt hogy egész napokat kattogtam magamon,ittam, egymás után "ettem" a cigit. Fiúlétemre jópárszor volt hogy majdnem elsírtam magam, hogy hogy a francba tudtam idáig jutni. úgy érzem hogy attól a másfél év külföld után kiilleszkedtem szociálisan, frusztrál hogy az egyetemen az összes csoporttársam 18-20 év körüli, és gyakorlatilag semmilyen kommunikáció nincs köztünk, de ahogy elnézem ő közöttük se sok. Frusztrál hogy elméletileg együtt vagyunk barátnőmmel, ennek ellenére más random nőkön fantáziálok és újabban régi exeken kattogok mivel ő folyton elutasít. Frusztrál hogy ennyi időt rááldoztunk egymásra az életünkből és ide jutottunk mióta együtt lakunk. Frusztrál hogy mindjárt itt vagyok 30 éves egy szar kapcsolatban és alig tudok felmutatni valamit , más meg már huszonpárévesen gyereket nevel és dolgozik. Mégis mi a francot csináljak? Nem merek semmit lépni.

2016. máj. 25. 22:57
 2/21 anonim ***** válasza:
49%

Szakíts, ennek semmi értelme így,és keress egy pszichológust.

Hát huh... amit itt leírtál.

Nem is tudom mit mondjak erre,több okból sem.

2016. máj. 25. 23:04
 3/21 anonim ***** válasza:
86%

Megérdemlitek egymást, te sem vagy jobb mint a barátnőd. Nagyon szeretheted ha számodra a kapcsolat egy üzlettel kezdődik.

Egyáltalán van valami végzettséged amivel normális munkád lenne?

2016. máj. 25. 23:04
 4/21 anonim ***** válasza:

Hát, nem vagy könnyű helyzetben. Szerintem a sulit hagyd a francba, és ideje továbblépni ebből a párkapcsolatból.

Ebből simán lehet depresszió is, ha így folytatod.

2016. máj. 25. 23:05
 5/21 anonim ***** válasza:
Keress egy olyan nőt,aki nem akar irányítani és aki mellett férfiként tudsz létezni és ne hagyd magad rábeszélni olyasmire,amit nem akarsz.Tényleg nem kellett volna hazajönni külföldről,de most már mindegy.Keress munkát,vagy próbáld meg megint külföldön.
2016. máj. 25. 23:10
 6/21 anonim ***** válasza:

Fejezd be valahogy a sulit, aztán állj neki dolgozni és szakíts a barátnőddel. Amennyiben nem tudjátok megbeszélni a dolgokat!!!

De már így is veszett fejsze nyele az egész mondhatni, ha nincs közöttetek szex.

Csak te saját magad léphetsz ki az ördögi körből!

Cselekedj, mert azon kapod magad, hogy elpazaroltál éveket fölöslegesen egy olyan ember oldalán, akivel nem illetek össze!

2016. máj. 26. 00:00
 7/21 anonim ***** válasza:

Valami pszihés problémád lehet mert amit leírtál az nagyon nem normális.

Írhatunk mi bármit itt, ha te úgy sem fogsz cselekedni, mert mindentől félsz. Félsz otthagyni a sulit, félsz a barátnődtől meg a szüleitől, félsz hogy ki kell fizetni a tandíjat, félsz kilépni egy rossz kapcsolatból.

Össze kéne kapnod magad és ha van erőd befejezni a sulit, annak a reményében hogy azzal jobban el fogsz tudni majd helyezkedni. Ha biztos vagy benne hogy nem fog menni a suli akkor pedig most hagyd ott, ne húzd az időt!

Kapcsolatod egy rakás szar, a leírtak alapján, te is látod. Mért nem lépsz ki belőle?

Legyél már férfi és cselekedj! A te jövőd függ tőle.

Ha van rá lehetőséged akkor huzz kifele külföldre dolgozni. Pár év alatt még mindig megalapozhatod a jövődet, és mielőtt 40 leszel talán ha hazatérsz, megfelelő társat is találsz.

Nem rinyálni kell hanem cselekedni.

2016. máj. 26. 00:54
 8/21 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem az a fő baj veled, hogy nem akarsz megváltozni. Fontos, hogy legyen egy elfogadható végzettséged manapság. Hiába látsz olyan embereket, akik diploma nélkül elboldogulnak, ez már nem ugyanaz a világ, ami 10-20 éve volt. Manapság minden fősuli egyetemmé nevezi ki magát, rengeteg a diplomás van.

A barátnőd egyrészt neked is jót akart a diplomával, másrészt neki is jólesne, hogy a barátja diplomás legyen. Ha szeretnéd, hogy felnézzen rád, akkor nem túl nagy erőfeszítés elvégezned egy államilag támogatott szakot, amiben a barátnőd is a segítségedre van. Más nagyon boldog lenne egy olyan nővel, akivel együtt tanulhat, nemhogy még a nő segítsen is neki.

Nem vagy elégedett az alakjával... De valamiért kellett neked ez a nő mégis. Miért nem támogatod a sportolásban, mész vele sportolni? Időnként a suli mellett is kikapcsolódhattok. Ha nem is jön össze minden héten a sport, előbb-utóbb jut rá idő.

Elkezdtél inni és a haverokkal kocsmázni, eszed a cigit... Megértem, hogy ez nem tetszik a barátnődnek. Te is tudod, hogy rossz úton jársz.

1. félévben kiiratkozol, akkor nem lenne ez az egész. De ne a barátnődet hibáztasd amiért maradtál. Elvégeztél egy félévet és ingyen tanulhatsz. Nézd a jó oldalát. 30 évesen van egy esélyed arra, hogy diplomád legyen. Ha 30 évesen is diploma nélkül maradnál, az gáz lenne. 18-20 évesek sincsenek jóban egymással, ezt jól látod. Őket is van ami frusztrálja, sok minden frusztrálja az embereket, engem is. Az egyetlen komoly baj, hogy téged nem érdekel amit tanulsz (de akkor miért nem olyan szakra mentél ami érdekel?). Bár szerintem meg tudnád győzni magad és tudnál találni célt, hogy folytasd.

Szeretted ezt a nőt, most meg kifogásokat keresel és tudatosan rombolod magad. Tönkrevágod így az egészséged is és a párkapcsolatod is és ha rosszul alakul az egyetemed, akkor egy nagyobb adósságot is felhalmozhatsz. De láthatnád a jó oldalát is. A barátnőd szeretett diploma nélkül is, de azt akarta, hogy tovább fejlődj. Segít neked, te szabotálod a tanulmányaidat, az egészséged is, de mégis még együtt van veled. A szülei is támogatnak abban, hogy tanulj.

20onpárévesen gyereket nevelnek mások, de vedd észre, hogy rengetegen nem boldogok. Szar kapcsolatban vagy? Ez a kapcsolat szerintem nem szar, sőt. Csak szarnak akarod megélni. Egyszerűen rombolod vagy hagyod zülleni, mert nem akarod megváltoztatni a gondolkodásmódodat és máshogy tekinteni a dolgokra. Valami sérti az egódat, szeretnéd elhárítani magadról a felelősséget és kifogásokat keresel. De legalább kimondasz dolgokat és beismered, hogy baj van. Csak szerintem jelenleg inkább veled. Nekem úgy tűnik, hogy a barátnőd jót akar, mégis ezt erőszakként éled meg.

25F, egyetmista

2016. máj. 26. 03:18
 9/21 Fish1 ***** válasza:
100%

Ez az egész "kapcsolat" alapból gáz. Minek jöttél össze olyan nővel, akit nem tudsz elfogadni úgy ahogy van? Ezt itt az alakjára értem. Nekem ha ilyen feltételt szabott volna egy pasi, elhajtottam volna a vérbe azonnal.

Ha nem tetszik az egyetem, akkor kényszerből és megfelelésből ne csináld. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a barátnőd elég rendesen irányított ebben, ha még azt se tudtad, milyen szakon tanulsz.

Szerintem nem azért nem tud férfiként nézni rád, mert a suliban nem sokra viszed, hanem sokkal inkább azért, mert befolyásolható vagy - egy Bólogató Jánost ki tisztel? Ha nem akarod a sulit, legyél határozott - mondd meg a barátnődnek, iratkozz ki, és kezdj olyat az életeddel, amit szeretsz is csinálni.

Ha menteni akarod a kapcsolatot, akkor érdemes lenne egy nyugodt beszélgetést megejtened a lánnyal, bár ha már idáig fajult, hogy semmi szex, csak éltek egymás mellett, akkor nem sok esélyt látok erre.

Ha eleged van belőle, akkor meg hagyd ott, menjen mindenki a saját útján, így a boldogságra is esélyetek lesz, külön-külön.

A piálást nem csodálom, hogy nem tolerálja - ezt csak olyan nézi el, aki szintén benne van ebben a függőségben, vagy aki elég alacsonyra teszi a lécet. Érdemes lenne a dolog mögé nézned - gondolom a kapcsolatod romlása és a suli iránti utálatod, valamint az váltotta ki, hogy nem tudsz a sarkadra állni, ezáltal haragszol saját magadra is jelenleg. A függőség mindig menekvés a realitás elől. Olyankor belazulsz és nem foglalkozol a lelki gondjaiddal, de ezek a piától nem fognak megoldódni - max ha a barátnőd kidob, de még akkor is ott a többi gondod. Szerintem tegyél rendet magadban lelkileg, aztán lépj valamilyen irányban, mert így csak lefelé mész.

2016. máj. 26. 04:32
 10/21 anonim ***** válasza:
En csak az egyetem reszehez szolnek hozza,a parom 9ev munkatapasztalattal keresett annyit mint en 1.5melo utan diplomaval.En voltam a no.Nagyon nem mindegy manapsag.Motivaljon ez.A lany meg probal felfele huzni,lehet nem a legnagyobb empatiaval,de en sem toleralnam h vki banataban pial es nem probalja megoldani a problemait.Ha nem szereted lepj ki a parkapcsolatodbol,nem ugy tunik h ebbol boldog csalad lesz idovel.De a suli otthagyasat nagyon gondold meg.Lehet hogy egy oromteli pont az eletedben atlenditene a sulis nehezsegeken.En korombeliekkel jartam egyetemre,megis csak 4emberrel tartom igy 10ev multan a kapcsolatot,nem torvenyszeru ott bandazni.Sportolj vmit,keress egy hobbit v uj baratnot es ott vezesd le a stresszt,nem a kocsmaban.
2016. máj. 26. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!