Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vegyes házasságban/párkapcsolatban élők! Nálatok nem okoz gondot a különböző anyanyelv/ kultúra?
Az én párom szerb. A nyelv terén nincs problémánk, mivel ő is Magyarországon született és itt is él gyerekkora óta, így a magyart is anyanyelvi szinten beszéli. Ezzel kapcsolatban talán csak annyit említenék, hogy van, amikor szerbül jut eszébe egy-egy szófordulat, illetve félálomban néha szerbül szól hozzám, de rajta vagyok, hogy megtanuljak az "ő nyelvén" is.
A kultúra már más kérdés. A családja - és amennyire észrevettem, a többi a magyarországi szerb is - rendkívüli módon ápolja a hagyományokat. Ezen a téren nekem "muszáj volt" nyitottnak lennem, megismerni a szokásaikat, mivel neki ugye ezek a fontos és természetesen dolgok. Bár nálunk ebből nem volt semmiféle konfliktus, mivel engem mindig is érdekelt és vonzott is a szerb kultúra, valamint nagyszülők révén magam is szerb vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!