Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Olyan van hogy valaki a...

Olyan van hogy valaki a génjei miatt nem tud tökéletesen magyarra fordítani szöveget?

Figyelt kérdés
anyanyelve, egészen jól is használja, a szókincse sem szegény, az idegennyelvű szöveget is megérti viszont leírva nem elég magyaros. Az illető mondjuk még nem is nagyon szereti a magyart annak ellenére hogy anyanyelve.

2014. márc. 6. 17:48
 1/5 belapus ***** válasza:
Amennyire én tudom, a nyelvismeret tanult dolog és nem genetikai örökség.
2014. márc. 6. 18:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Ha valaki a génjei miatt nem tud fordítani, az már valami örökölhető szellemi fogyatékossága van, és nem tud egy nyelven sem normálisan megtanulni. Ha magyartalanul fordít, akkor csak nincs irodalmi érzéke.
2014. márc. 6. 18:05
 3/5 A kérdező kommentje:
igen magyartalanul fordit. Tehat akkor csak nincs irodalmi erzeke. Ezt amugy valamelyest ki lehet kuszobolni? Van esetleg valami modszer?
2014. márc. 6. 18:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem ismeri a magyar nyelvtant, kevés a szókincse. Ezt tanulással lehet fejleszteni.
2014. márc. 6. 18:26
 5/5 BringaManó ***** válasza:
54%

szerintem ha nem tud, akkor ne fordítson

("ha nem egy, nem kell erőltetni")

másrészt a génkérdésre:

ez vicces volt:

- genetika?

– nem, ez nem örökölt, tanult.

- de ő tanult, van szókincs meg minden.

– akkor csak nincs hozzá érzéke.

-> LOL, az mit jelent, akkor mégis genetika, nem?? :-)

a #4-es is jófej:

K: XY-nak magyar az anyanyelve, ismeri a nyelvtant, van szókincse, mégsem tud fordítani, mi a baj?

V: Nem ismeri a magyar nyelvtant, kevés a szókincse.

LOL2

2014. márc. 7. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!