Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom beköltözött a házamba....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom beköltözött a házamba. Mennyit engedhet meg magának?

Figyelt kérdés

37 éves nö vagyok. Másfél éve vettem egy házat hitelre. A részleteket egyedül fizetem, el tudom tartani magam egyedül, meg tudok állni a lábamon. Párommal (33) másfél éve vagyunk együtt, elötte rövid ideig már ismertük egymást. Nagyjából azóta lakik nálam, mióta megvettem a házat. Neki volt egy kis bérelt lakása, amit 1 év itt lakás után megszüntetett. Kapcsolatunk nem túl jó, sajnos sokat vitatkozunk, több dolog miatt is. Neki az életvitele miatt semmije nincs, nagyon szórja a pénzt, itt nálam a rezsi és a kaja felét fizeti. Nem tud felmutatni semmit ennyi idös korára. Ami engem nagyon zavar és mások is észreveszik, hogy egyre jobban befurakszik ide, értsétek úgy, hogy lassan már semmi szavam nem lesz a saját házamban. Próbál domináns lenni, de én ezt nem szeretném. Pl. én nagyon rendszeretö vagyok, ö inkább rendetlen, széthagy mindent. Szinte minden nap arra jövök haza, hogy levetem a kabátomat és nekiállok utána pakolászni. A levetett ruháit rendszeresen a konyhába a szék támlájára teszi, de nem egyet vagy kettöt, hanem amennyi ráfér. Én már nem is szólok neki, mert nem szeretek vitát gerjeszteni, hanem fogom és elrakom onnan. Tegnap viszont (már nem elöször) rámmordult, hogy "azokat hagyd ott, foglalkozz a magad dolgával. Az eddig is mindig ott volt és ott is fog maradni." Az elöszoba bútort használja a ruháinak, a hálószobában pedig a szerszámait tárolja és ebböl nem enged. Vagy: meghívja a barátait, kb. 6 embert grillezni, és én tudom meg utoljára, hogy ekkor és ekkor ennyi embert hívott ide. Ezt így tényként közli velem, miután a barátok elfogadták a meghívást. Volt már olyan is, hogy számomra idegeneket, miközben én dolgoztam ide hívott és mint egy idegenvezetö, büszkén végigmutogatta a házat. Ezt is csak véletlenül tudtam meg.

Egyrészt nem látom be, hogy a saját házamban nem "enged" rendet tartani. Én azért vettem ezt a házat, hogy jól érezzem magam benne és nem a szétszórt cuccait akarom kerülgetni. Nem látom be, hogy még én alkalmazkodjak az ö életviteléhez. Másrészt tisztában vagyok vele, hogy senki nem fogja nálam otthon érezni magát,ha nem pakolhatja oda a cuccait, ahova akarja. Nyilván a barátait is szívesen fogadom, de elvártam volna, hogy elöször velem beszélje meg. Ö nagyon szeretne itt maradni, egy kertes ház nyilvánvalóan kényelmesebb, mint egy kis luk a 4. emeleten, ami ráadásul 3-szor annyiba került neki, mint itt a lakhatás. Többször is felhozta már a témát, hogy ö itt lóg a levegöbe, mert neki itt semmije nincs, és ha velem történik valami, akkor vele mi lesz, föleg ha ö ide invesztál is. (Azért már költött a házra valamennyit). Tervbe vett egy nagyobb összegü hitelt is, amit a házra akar költeni, hogy még több beleszólása legyen itt a dolgokba. Miután háromszor átbeszéltük, hogy miért nem akarok további hiteleket a házra, akaratom ellenére elment a bankba és megigényelte a hitelt.

Kérdésem az, hogy véleményetek szerint hol a határ, mennyit kéne türnöm, tolerálnom, ill. mennyit engedhet meg magának a másik fél? Jogosan érezheti magát "teljesen" otthon?

2016. ápr. 29. 15:59
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Nagy tévedés, hogy nem beszélünk erröl. Dehogynem, nagyon is. Még senkivel nem tudtam ilyen jól a kapcsolatunkról és érzésekről beszélni. Jól tudja ő, hogy mi az ábra, hogy én már nem úgy érzek, ahogy régen, azt is tudja, hogy miért. Nincs itt semmi titok. Őszintén elmondtam neki mindent. Többször is.
2016. ápr. 29. 22:52
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor segítek picit... a szüleim halálosan szeretik egymást, 31 éve vannak együtt, mindent megbeszélnek. De: apám akárhányszor komolyabb pénzügyi dologba vág bele, valahogy kihagjya anyámat. Először egy millió hitel, 5 millió... eddig tudott róla anyám. Hirtelen 17 lett, mostmár 25öt követel a bank tőlünk. 25 milliót. Csak mert apám nem beszélte meg anyámmal meg ez közös ház, végülis vehet fel rá hitelt, nem? A párod otthon érezheti magát, de ha szemétdombot / átjáróházat csinál a te otthonodból, plusz elrohan kölcsönt felvenni h lehessen beleszólása a dolgokba, akkor hellósziaszevasz. Ez a te otthonod, és ne legyél hülye. Ja és ne írasd a nevére semmiképp a házad, mert akkor soha többé nem szabadulsz tőle, vagy viszi a fél házat. Hoppá.
2016. ápr. 29. 23:04
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem dobd ki de nagyon gyorsan. A jog miatt is meg amúgy is. Mi örököltünk most házat, sajnos meghalt anyukám apukája pár éve. És az ő élettársa egy olyan háznak a FELÉT akarta, ami már AZ ELŐTT MEGVOLT, hogy ők megismerkedtek. Sőt, még alapból a másik ágról lett bele pénz fektetve. Végül is 20%ot megkapott még így is és rengetegbe (kb 10%) került az ügyvédi költség mindennel együtt az évek alatt... Mert állította, hogy ő költött rá, és valami papírt valahonnan előszedtek meg egy tanút is szalajtottak aki papírról olvasta fel, amit mondani kellett, mert megjegyezni nem bírta...

Ha hagyod, hogy költsön a házadra, még a végén ha kirakod, akkor egy csomó perköltség után esetleg megúszod annyival, hogy vissza kell neki fizetned a ráköltött összeget, úgy hogy olyan dolgokat csinált meg, amire neked semmi szükséged.

Ezeket csak azért írom, mert a leírásod alapján teljesen esélyes, hogy megcsinálja...

Egyébként semmi nem normális abból, amit leírtál. Ha tényleg semmi más nem lenne, csak hogy ő a cuccait a konyhaszéken akarja tartani, a szerszámai meg rendszeresen bevándorolnak a hálószobába, de amúgy tényleg minden más tökéletes lenne, akkor azért az elfogadható. Legalábbis szerintem ez egy olyan dolog, amit érdemes elfogadni egy amúgy tök jó kapcsolatban. De itt rengeteg sokkal durvább negatívum van. Te dolgoztál azért a házért, azért hogy jól érezd magad. Nem érzed jól magad, ő meg élősködik rajtad és ő generálja, hogy te rosszul érezd magad.

Egyébként amíg még élettársi viszonyban sem vagytok, addig nem lesz joga a házhoz semmilyen formában, mert akkor ezzel az erővel én most itt az albérletre ráköltök egy millát a tulaj tudta nélkül és akkor lesz tulajdonrészem? Szerencsére nem így működik a dolog, emiatt MÉG ne aggódj.

De ha mér megbeszéltétek ezerszer és nem érdekli, a hátad mögött csinl mindet (barátai, hitel), akkor nem érdemes folytatni.

2016. ápr. 30. 02:24
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom amúgy hogy hol van ez a kertes ház, de ha valami nagyobb város környékén komolyan mondom még azzal is jobban jársz ha ingyen (+rezsi és oldja meg a kajáját) beköltöztetsz egy szimpatikus egyetemistát (mind1 h fiú vagy lány), cserébe csinálja a kerti munkát és segítsen a nagyinak. Rosszabb nem lesz, mert a jelenlegi párod is meghívja a haverjait a hátad mögött, széthagyja a cuccait, stb. De legalább bármikor kidobhatod mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül és mivel ezt ő is tudja, jobban fog vigyázni, hogy mit hogyan tesz. Főleg, hogy írhatsz szerződést vele.

Ezt tényleg nem annyira ajánlott alternatívaként írtam le, csak összehasonlítási alapként... És azért elég ritka, hogy valakinek érdemes lenne lecserélni a párját egy idegen egyetemista támogatására...

2016. ápr. 30. 02:28
 35/40 anonim ***** válasza:
Kidobtad azóta?
2016. máj. 3. 04:54
 36/40 A kérdező kommentje:
Megkértem rá, hogy költözzön ki, erre elkezdett követelözni. Bizonyos összeget kér azért, amit beleinvesztált a házba (amit még el is ismernék), és azért is, mert ö itt mennyit dolgozott. Nagyon ügyes, fúr-farag, több dolgot is megcsinált a házban, de mégsem érzem úgy, hogy a munkáját is ki kéne fizetnem, mert szinte ingyen lakott nálam. Ennyi pénzért még egy szobát sem kapna sehol. Ma megyek ügyvédhez, meglátom mit Mond.
2016. máj. 4. 10:29
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jól éreztük itt, hogy nem is te kellettél, csak a ház... a beinvesztált dolgok mennyiségéről a számlák döntenek, a beleértve a közüzemi számlák arányosítását is.

Undorító egy alak.

2016. máj. 4. 14:02
 38/40 omba ***** válasza:
" erre elkezdett követelözni." - szóval semmi érzelem, érzelgősség... valahogy nem csoda ez.
2016. máj. 4. 17:54
 39/40 anonim ***** válasza:
El ne felejtsd vele közölni, hogy te meg mostál és főztél rá, ha már kisebb háztartási javításokat felhozza.
2016. máj. 4. 19:13
 40/40 anonim ***** válasza:
Folytatásra kíváncsi lennék...:) Mi történt azóta és hogyan?
2017. jan. 6. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!