Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom beköltözött a házamba....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom beköltözött a házamba. Mennyit engedhet meg magának?

Figyelt kérdés

37 éves nö vagyok. Másfél éve vettem egy házat hitelre. A részleteket egyedül fizetem, el tudom tartani magam egyedül, meg tudok állni a lábamon. Párommal (33) másfél éve vagyunk együtt, elötte rövid ideig már ismertük egymást. Nagyjából azóta lakik nálam, mióta megvettem a házat. Neki volt egy kis bérelt lakása, amit 1 év itt lakás után megszüntetett. Kapcsolatunk nem túl jó, sajnos sokat vitatkozunk, több dolog miatt is. Neki az életvitele miatt semmije nincs, nagyon szórja a pénzt, itt nálam a rezsi és a kaja felét fizeti. Nem tud felmutatni semmit ennyi idös korára. Ami engem nagyon zavar és mások is észreveszik, hogy egyre jobban befurakszik ide, értsétek úgy, hogy lassan már semmi szavam nem lesz a saját házamban. Próbál domináns lenni, de én ezt nem szeretném. Pl. én nagyon rendszeretö vagyok, ö inkább rendetlen, széthagy mindent. Szinte minden nap arra jövök haza, hogy levetem a kabátomat és nekiállok utána pakolászni. A levetett ruháit rendszeresen a konyhába a szék támlájára teszi, de nem egyet vagy kettöt, hanem amennyi ráfér. Én már nem is szólok neki, mert nem szeretek vitát gerjeszteni, hanem fogom és elrakom onnan. Tegnap viszont (már nem elöször) rámmordult, hogy "azokat hagyd ott, foglalkozz a magad dolgával. Az eddig is mindig ott volt és ott is fog maradni." Az elöszoba bútort használja a ruháinak, a hálószobában pedig a szerszámait tárolja és ebböl nem enged. Vagy: meghívja a barátait, kb. 6 embert grillezni, és én tudom meg utoljára, hogy ekkor és ekkor ennyi embert hívott ide. Ezt így tényként közli velem, miután a barátok elfogadták a meghívást. Volt már olyan is, hogy számomra idegeneket, miközben én dolgoztam ide hívott és mint egy idegenvezetö, büszkén végigmutogatta a házat. Ezt is csak véletlenül tudtam meg.

Egyrészt nem látom be, hogy a saját házamban nem "enged" rendet tartani. Én azért vettem ezt a házat, hogy jól érezzem magam benne és nem a szétszórt cuccait akarom kerülgetni. Nem látom be, hogy még én alkalmazkodjak az ö életviteléhez. Másrészt tisztában vagyok vele, hogy senki nem fogja nálam otthon érezni magát,ha nem pakolhatja oda a cuccait, ahova akarja. Nyilván a barátait is szívesen fogadom, de elvártam volna, hogy elöször velem beszélje meg. Ö nagyon szeretne itt maradni, egy kertes ház nyilvánvalóan kényelmesebb, mint egy kis luk a 4. emeleten, ami ráadásul 3-szor annyiba került neki, mint itt a lakhatás. Többször is felhozta már a témát, hogy ö itt lóg a levegöbe, mert neki itt semmije nincs, és ha velem történik valami, akkor vele mi lesz, föleg ha ö ide invesztál is. (Azért már költött a házra valamennyit). Tervbe vett egy nagyobb összegü hitelt is, amit a házra akar költeni, hogy még több beleszólása legyen itt a dolgokba. Miután háromszor átbeszéltük, hogy miért nem akarok további hiteleket a házra, akaratom ellenére elment a bankba és megigényelte a hitelt.

Kérdésem az, hogy véleményetek szerint hol a határ, mennyit kéne türnöm, tolerálnom, ill. mennyit engedhet meg magának a másik fél? Jogosan érezheti magát "teljesen" otthon?

2016. ápr. 29. 15:59
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez mind csak kifogás. Inkább fizetnék egy kertészt vagy mindenest, aki elvégzi a ház körüli munkákat. A bent dolgokat pedig én magam is elvégzem. Gondolom ha nem lett volna a "párod", akkor is megveszed a lakást. Megoldhattad volna egyedül is.

Ha ezt akarod, lelked rajta. Nekem teljesen mindegy. Ezt az "értsétek meg" részre írom. Oké, és?! Ha nem akarsz változtatni, akkor minek írtad ki a kérdést? Mit vártál?

2016. ápr. 29. 16:54
 12/40 omba ***** válasza:
100%

"hol a határ" - már túlment...

"senki nem fogja nálam otthon érezni magát,ha nem pakolhatja oda a cuccait, ahova akarja. " - persze, ez igaz, de nem úgy, hogy elugatja a fejed, hogy az ott van és ott is marad!

A szerszámnak meg nem a hálószobában a helye.

Ha kertésznek jó, akkor vedd fel annak - ez nem egy párkapcsolat, sehogyan se!

2016. ápr. 29. 16:54
 13/40 A kérdező kommentje:

Igen, nagy valószínüséggel kapcsolatfüggö vagyok, talán ez annak is tudható be, hogy a nagymamámon kívül senkim nincs már, kihalt az egész családom. Szóval teljesen egyedül érzem magam a világban. Neki az egész családja itt van és mindenki nagyon szeret engem. A szülei az én szüleim is, úgymond. Szóval vele együtt egy igazi családot kaptam, ami nekem talán sose volt.

De persze ez nem mentesít az alól, hogy már rég ki kellett volna tennem öt.

2016. ápr. 29. 16:55
 14/40 A kérdező kommentje:
11-es: a kérdés elsösorban arra vonatkozott, hogy én látom-e rosszul, én vagyok-e túl szigorú meg önzö vele, hogy az én házam stb. vagy más is úgy látja, hogy ö megy túl messzire.
2016. ápr. 29. 17:05
 15/40 omba ***** válasza:
100%

"Adj a tótnak szállást... kitúr a házadból" - durván visszaél a helyzeteddel.

Mi az, ha, veled történik valami? Ha nincs családod, nincs gyereked, már most írjál végrendeletet, és hagyd valami jótékonysági szervezetre a vagyonodat, mert még az sem tartom kizártnak, hogy ő már tudja, mi fog veled történni.

2016. ápr. 29. 17:07
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

keress egy pszichologust aki segít, utána reptesd a pasikádat.

keress barátok

vegyél fel kertészt

2016. ápr. 29. 17:20
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

Jó, nincs családod, de barátaid sincsenek?

Miért nem egy nagy lakást vettél inkább, de mindegy, ez már megvan.

Amikor még házas voltam, én akkor se hívtam haverokat a feleségem háta mögött, hogy ő tudta meg legutoljára, - az is nagyon pofátlan dolog.

És tényleg, ha veled "valami lesz" - hm.. ez is milyen kérdés már egy 37 évesről - akkor ki fog örökölni?

2016. ápr. 29. 17:29
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

A vesztedbe rohansz ezzel a kapcsolattal.

Másfél éve vetted fel a hitelt, azóta éltek együtt.

Nehogy az legyen, hogy közösen fizetitek (szerinte), és a fele ház az övé lesz. Keress fel ügyvédet.

Ha tudod magadról, hogy kapcsolatfüggő vagy, akkor keress fel pszichológust is.

2016. ápr. 29. 17:30
 19/40 Bence_ ***** válasza:
100%

"akkor vele mi lesz,"

Ez a szöveg egy nőre illik.

Ha igy haladsz a végén teherbe esik és ott marad.

Jól írták.

Pszichológus, utána boldog parkapcsolat.

Sajnos lövésed sincs arról milyen egy jó kaocsolat.

2016. ápr. 29. 17:38
 20/40 A kérdező kommentje:

Barátaim vannak, de nem sok, mert a felületeseket, akik a hátam mögött kibeszélnek, már leépítettem. Akik vannak, azok pedig családosak, nem sok idö jut sajnos egymásra. Ha nem vagyok kapcsolatban, akkor többször megyek szórakozni, általában könnyen ismerkedek, nyitott vagyok.

Azért nem lakást vettem, mert kertet akartam, nagyon szívesen végzek kerti munkát, engem az kikapcsol.

A törlesztöt az én bankszámlámról vonják, abba nem tud senki belekötni.

Én is beszéltem vele arról, hogy ne is haragudjon, de biztos hogy nem fogom ráiratni a fél házat, csak hogy neki is legyen valamije.

2016. ápr. 29. 17:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!