Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Menjek v. maradjak? Házasság,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menjek v. maradjak? Házasság, pénz, intimitás.

Figyelt kérdés

Szeretnék rendet tenni a házasságunkban, amihez jól jönne gondolkodó emberek véleménye is. Előre is köszi. Sorban: 1) Hogyan kommunikálnátok, ha épp nincs jövedelmetek(átmeneti), így aztán szólnotok kell 2 szál sárgarépáért? A személyes (alap)igényeidről szó nincs, nem lenne arcom pl fodrászra kérni. Nincs a zsebemben pénz. Soha. Jelszó: úgyis együtt megyünk mindenhová. A férjem magára költ. Nem luxust, de táplálékkiegészítőket, egészségügyi dolgokat egy-egy ruhát vesz magának. Ha megkérem, húzódózás után nekem is megtenné, de annyira megalázó mindent kérni.... 2) Külföldön voltunk. Költséges volt, még alap, szűrt költségvetéssel is. Félig üzleti. Normális-e, hogy a felnőtt fiával laktunk egy szobában, vagy egy lakókocsiban, két ágyon végig. Közben nyüstölt a lakókocsis estéken, miért nem én alszom a fia mellett. Nem is értem.... A menet közben (külföldön) bekövetkező házassági évfordulónkon a gyereket nézegettem, Valentin napon szintén, azaz meg sem ünnepeltük. Nem szóltam, rosszul esett. Nagy dolgokra nem vágytam volna, de arra igen, hogy a két hónap alatt legyen már ilyen alkalmakkor 1-2 óra "mi" időnk, gyerek nélkül... 3) Ellátom a háztartást. Kint is így volt. Amíg meg nem kaptam, hogy először a gyereknek adjak kávét, reggelit, vitamint, ne neki. Megalázó volt. Teszem hozzá: gyerek alapvető viselkedési normákat nem tud, reggelente pl bárki orra elé köp, ha sleijmos, széthagyja a zsepkendőit, nem beszélget és ezt ki is jelenti stb. (Egy másik kérdésben kitértem rá is.)

Most itthon vagyunk, és el kellene döntenem, velük maradok-e. Férjem szerint semmi gond nincs, neki ez jó. Nekem nem. Hiányzik az intimitás és a figyelem, néha egy csoki, vagy csak az, hogy ne bírja már elnézni, hogy hetek óta el van dugulva a csap és hasonló igénytelenségek stb.... Két felnőtt férfiről van szó! Úgy érzem, annyi megbeszélhetetlen, vagy a férjem által egyszerűen lesz.rt problémám van, hogy menekülnék.... De még nem teljesen tiszta, mit tehetek én? Azon kívül, hogy most el fogok vállalni egy akármilyen munkát így 3 hónap semmi után, mert akkor legalább nem hallgatom, hogy megint kajának valót kell venni, ami pénz (szerintem jó lenne a vajaskenyér is, ha nem lennék, de így nagyon örülnek, hogy mindig van kaja...)

2016. ápr. 1. 11:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A férjed nem egyenrangú partnerként kezel az biztos.Ha úgy kezelne,nem kellene ft-okért kuncsorogni,ez milyen már? Tiszta megalázó.Persze munkanélküli vagy,de akkor is...

a többi mellékes,először ezen gondolkodj el.Olyan mintha azt akarná,hogy teljesen ki legyél neki szolgáltatva és ez a későbbiekben esetleg ha gyerek is lenne nagyon veszélyes.

2016. ápr. 1. 12:52
 12/17 A kérdező kommentje:
Mert szeretem. A vonzalom nem múlt el. Nyilván lett volna alkalmam tőle törődőbb emberekhez tartozni, de 1) nem vagyok ráutalva. 2) akármennyire az van itt a gyakorin, hogy, ha szóba hozod a pénzkérdést, te vagy a ....r, de fenntartom a véleményemet, hogy nem pénz kérdés az emberség. Akkor sem, ha ez egyes trolloknak lila.
2016. ápr. 1. 12:54
 13/17 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentem 10-es válaszolónak szólt. Köszönöm a kulturált és gondolkodó véleményeket :)
2016. ápr. 1. 12:55
 14/17 Bence_ ***** válasza:

Önértékelési gondod van. Foglalkozz vele.

Normális párkapcsolatban nyugodtan kérhetnél pénzt sárgarépára mert ezt természetes, ahogy a fodrász is.

Ha figyelmes lenne ismerné az igényeid, néha meg is kérdezné mire van szükséged.

Cseléd vagy.

2016. ápr. 1. 13:11
 15/17 A kérdező kommentje:
Bence. Nagyon szeretném azt írni, hogy tévedsz - de igazad van. Kattogtam, miért hagyom, miért nem tudom mindezt megfelelően kommunikálni. Mert önértékelési gondjaim vannak. Nálad a pont. Hangos köszönet.
2016. ápr. 1. 13:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Normális házasságban közös kassza van, ami azt jelenti az épp átmengileg munkanélküli fél is joggal vesz ki a közös kasszából kérés nélkül is (mindennapi szuksegletekre gondolok nyilvan nem luxusdolvokra). Te lényegében egy haztartasi alkalmazott vagy otthon, csak az a baj hogy ahhoz képest meg sem fizetnek rendesen. Nyilvan ha nem tetszik a helyzet elmész, ha ez igy megfelel maradsz. Termeszetesen elotte meg lehet probalni megbeszelni a dolgokat, de szerintem ahol az egyik ilyen szinten már semmibe veszi a msikat nincs mit tenni, a kollegaimmal kedvesebb vagyok mint a te ferjed veled....
2016. ápr. 1. 14:02
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítőkész válaszokat, találtam gondolkoznivalót bőven. Magamon. Igyekszem asszertíven megbeszélni ezt - bár tudom jól, van amit nem lehet kérni, csak kapni. De a nemtörődéstől szorongva nem élhetek, és olyan könnyű egy nőnek örömet okozni! Aki az oldalra téved annak is üzenem, hogy egy tábla a kedvenc csokimból (azt sem tudja, melyik az) , vagy bármi apróság, amiben a személyes figyelem benne van - csodákra képes. Ismét köszönöm, legyetek nagyon boldogok! :)
2016. ápr. 1. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!