Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket zavarna, ha a barátnőtök fizetne helyettetek?
Másként kéne megközelíteni szerintem a dolgot. Ő árvaként nőtt fel, és hát vannak árva ismerőseim, és elég kemény életük volt. :|
Beszélgess el vele arról, hogyha mondjuk rendes családba nőtt volna fel akkor hogy élte volna az életét. Mi lenne az életcélja? Mit tanulna? Mi szeretne lenni? Mi az amivel elégedett lenne?
És igazából ebben támogatnám és buzdítanám, hogy akkor kezdjen bele. Ha tényleg van annyi pénz a kasszába, akkor most egy hosszútávú befektetést tehettek, beiskolázhatjátok. Iskola után pedig olyan munkahelye lenne, ahol szeret dolgozni vagy legalábbis ahova vágyott. És az, hogy elért valamit az olyan érzés, mintha kicsit felnőtt volna hozzád.
Ha a pénz miatt vétózna, akkor pedig egyezzetek meg abban, hogy ez "kölcsön" te invesztálsz az ő tanulmányaiba, és amikor már befutott majd meghálálja, mint kenyérkereső.
Az árvák többnyire sosem kerülnek ki éppen és egészségesen a társadalomba. Sokat szenvednek, nincs biztos hátterük, az életük kaotikus. Ezért fontos, hogy óvatosan bánj vele.
Jó ötletei vannak, csak mindenhez tőke kell ugye...már fel is ajánlottam neki, vagy ha egy közös vállalkozás lenne, azzal mindketten jól járnánk, de nem fogadja el. Amikor nagyon megvolt szorulva adtam neki egy nagyobb összeget, azt mondta, addig nem fogad el semmit, ameddig azt nem adja vissza. Nem értem miért kell ezt ennyire kiélezni. Egy pár vagyunk, vele tervezem a jövőmet, akkor miért ne lehetnénk akár egy kasszán?
Na, igen rajta is nagyon látszik, hogy mindig egyedül volt, én nem hiszem, hogy ilyen jól viseltem volna, mint ő. Csak most ott csap vissza, hogy nem bízik senkiben. Pedig elmondtam neki, hogy most már nincs egyedül, és szeretnék egy stabil pont lenni az életében, akire mindig számíthat, és támogatja, de valahogy azt hittem ezt hamarabb sikerül elérnem...2 éve vagyunk együtt...
Kitartást!
Sajnos neki egy egész élete volt, hogy felvértezze magát, azt meg nem két nap levetni... Nehéz lesz vele, és sok sok türelem és megértés kell.
Ezeket a dolgokat ne vedd magadra. Szép lassan, nagyon lassan majd nyílni fog. Addig szeresd és támogasd, ahogy tudod és ahogy engedi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!