Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan gyözzem meg a barátnömet, hogy ne türje el a verést?
Figyelt kérdés
A barátnöm csúnyán összeveszett a pasijával. Gyakran veszekednek és néha odáig fajul, hogy a fiú megüti öt. Néhány napja viszont úgy jött át hozzám, hogy nem csak egy pofont kapott, hanem szó szerint megverte a fiú. Nagy nehezen sikerült rávennem, hogy ne menjen haza, nálam alidt, de másnap vissza ment néhány ruháért, amikor azt hitte, hogy a barátja nincs otthon, de mégis otthon volt és beszéltek, illetve a pasi sírt neki és mindent összeesküdött, hogy többször nem üti meg. A barátnöm otthon maradt annak ellenére, hogy nem ez az elsö eset, amikor a csillagokat is leesküdi a fiú az égröl, hogy nem történik többször ilyen! Elhagyni nem akarja, ezért könyörgök neki, hogy legalább csak azt próbálja már meg, hogy pár napra ide költözik hozzám és nagyon komolyan elhiteti a pasival, hogy vége. Hátha annak lenne valami eredménye, de erre se tudom rávenni! Én már mondtam neki mindent, mindenhogy próbáltam vele megértetni, hogy ez a sors vár rá, ez nem fog megváltozni, mert aki egyszer kezet emel egy nöre, az sose fog erröl leszokni, de nem érti. Mit tehetnék? Hogyan gyözzem meg, hogy ha ennyire hajthatatlanul adni akar neki egy sokadik utolso esélyt, akkor azt úgy kellene, hogy elötte elhiteti vele, hogy ha még egyszer megtörténik, akkor végleg elhagyja? Szívem szerint természetesen azt eröltetném, hogy húzzon el és hátra se nézzen, de azt nem fogja megtenni :( mit csináljak, hogyan térítsem észhez?2016. márc. 5. 09:25
11/12 anonim válasza:
Én is azt javaslom, beszéld rá, hogy forduljon pszichológushoz. Segíthetsz neki keresni egy jó szakembert, el is kísérheted.
Addig is olvasgathatsz pl. itt, és olvastasd el a barátnőddel is:
12/12 anonim válasza:
Itt feljebb valaki azt írta, hogy aki ilyen kapcsolatba kerül, az legközelebb is ilyet fog keresi. Én nem így voltam. Belekerültem egy ilyen kapcsolatba, már jó ideje együtt voltunk (több, mint 1 év), amikor először tényleg bántott. Szép lassan jutottunk el odáig és el is hittem, h az én hibám. Előtte is agresszív volt néha, de max a kezemet szorította meg, v a falhoz nyomott. Nagyon jól írta feljebb ugyanaz a ember, hogy ez után jönnek a mézes hetek, mindent megad a másiknak a bántalmazó fél, a csillagokat lehozza, csodálatos a szex, ..., ... Ezek az időszakok messze felülmúlnak mindent. De ehhez kell, hogy a másik fél ilyenkor megmutassa, hogy elhagyhatja. A saját tapasztalatom az, hogy ez egy csúnya függőséghez hasonló. Nem tudtam kilépni ebből a kapcsolatból nagyon sokáig. Oda voltam érte megvissza, ő volt az én belül törékeny, kívül macsó alfahímem. Az ilyen emberek nem változnak. Szép lassan ezek a szép időszakok is eltűntek és ott voltam egy tipikus bántalmazó kapcsolatban. Aztán még ő dobott ki. Addigra nulla önbecsülésem volt, hozzá igazítottam az életem, minden területen uralkodott fölöttem. 2 hónappal később megjelent, hogy újrakezdené, majdnem belementem, de végül elég erős voltam. Azóta is rémálmaimban jön elő, kb 3 évig tartott. Az első agresszív jelre menekülnöm kellett volna. Máig kiráz a hideg a hozzá hasonló viselkedésű emberektől. Utána viszont nem sokkal megismerkedtem valakivel, akihez hozzá is mentem. Elképzelni sem tudom, hogy simogatáson kívül máshogy érne hozzám. Szóval van kiút, de sajnos barátnőként semmit nem tehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!