Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 7 év kapcsolat után a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

7 év kapcsolat után a párom még nem tudja akar-e gyereket. Ez normális?

Figyelt kérdés
Ő 32, én 29. Megkérdeztem, hogy egybe azért majd benne lenne, ugye? Erre azt felelte: "nem tudom." Ezt hogyan lehet érteni? Hozzátenném, van saját ház, kocsi, nincs hitel - mielőtt még valaki ezektől tenné függővé a dolgot. 29N
2016. jan. 14. 21:50
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
56%
Buta és tudatlan vagy. Inkább ne szaporodj.
2016. jan. 17. 07:14
 22/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó, igazán hasznos volt a válaszod számomra. :)

18-as, kedves Tőled, hogy leírtad ezt a történetet, de számomra ez több sebből is vérzik. Hogy miért? Egyrészt, mert ez alapból gerinctelen és undorító dolog bármelyik nő részéről. És ezt nőként mondom!!! Akár elmondta utólag, akár nem, a lényegen nem változtat. Olyan mint a megcsalás, eljátszod a bizalmat egy életre. De vajon attól jobb ember leszel, ha utólag elmondod? Azzal semmisé teszel egy hatalmas hazugságot? Nem hinném. Lényeg a lényeg, a sztoriból nekem az jött le, a nőnek fontosabb volt a gyerek, mint a kapcsolata. Vagyis, ha a kapcsolatát képes lett VOLNA beáldozni, eleve nem állt az stabil lábakon. Vagyis ez a bizonyos "legjobb barátnőd" nem családot akart, hanem gyereket, SAJÁT MAGÁNAK. És én úgy gondolom, a kettő között ég és föld a különbség. Ennyi erővel tisztességesebb lett volna először kidobni a párját, majd utána felkeresni egy spermabankot. Tényleg kíváncsi lennék, milyen kapcsolat az olyan, ahol a nő "felcsináltatja" magát, majd szól a pasinak, hogy neki márpedig gyereke lesz, úgyhogy nyitva az ajtó, lehet menni. De azért tipegőt veszek szülinapjára, hátha mégis marad... Szerintem ez nagyon gáz, bocs. Teljesen más dolognak tartom, amikor egy kapcsolatba tényleg úgy csúszik be a gyerek, hogy a felek tettek ellene. Itt most lehetne vitatkozni, vajon mennyire tettek ellene, hány védekezési módszert kombináltak egyszerre a cél érdekében, de ez most mind lényegtelen. A különbség, hogy becsúszott gyerek esetén még mindig ott a döntés lehetősége a felek kezében. A közös döntésé! Vagyis senkire nincs rákényszerítve semmi, meg lehet beszélni hogyan tovább. Ez a te barátnőd sztorijából sajnos hiányzott. Nekem erről ez a véleményem.

Szóval egyet kell, hogy értsek 19-sel.

"Normális felnőtt emberek az ilyesmit megbeszélik! ( már akivel lehet beszélni!)" Na igen, "MÁR AKIVEL LEHET BESZÉLNI." ;)

2016. jan. 17. 10:39
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
de ha meg nem tudsz vele beszélni, akkor mi értelme van? :(
2016. jan. 17. 22:10
 24/36 A kérdező kommentje:
Utolso! De igen, azota mar lehetett vele beszelni. Igazabol o most inkabb kajakot akar, es a ketto egyutt nala uti egymast. :) De legalabb meg tudtuk beszelni. :)
2016. jan. 18. 11:58
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Ez tetszik. :D Gyerekkel ugyanúgy tudtok kajakozni és még élvezetesebb is, hisz van veletek valaki, akinek még minden új és mindennek tiszta szívből tud örülni! Másrészt még össze se "hoztátok", még ha a kajakvásárlással egyidejűleg sikerülne is XD, akkor is nyugodtan kajakozhattok egész nyáron! Szóval nem értem mi a problem. :) Véleményem szerint egyébként egy férfi 2 okból szokott erre a kérdésre ilyesmi választ adni. Az egyik lehetőséget már előttem is leírták, nem családcentrikus, nem akar gyereket/családot, de nyíltan nem mondja ki. A másik, amikor valaki a "megfelelő", a tökéletes pillanatra vár. Ami persze soha nem fog eljönni ilyen alapon. Nálunk is valahogy így volt, aztán átbeszéltük a dolgokat és rájöttünk, valójában csak húzzuk az időt, és várunk. De pontosan mire is? Volt lakás, kocsi, minden. Én ekkor voltam 27, párom 33. Aztán párom elkezdett számolgatni, hogy ha most belevágnánk, ő már 40 lenne mire a gyereke iskolába megy. Szerintem itt változott meg benne valami, utána már ő is hajlott arra, hogy azért csak minél előbb össze kéne hozni. :) A kérdésedből úgy veszem ki, te is csak egyet szeretnél. Egy gyerek pedig kevésbé változtatja meg az ember korábbi életét, mint 2 vagy 3. Azért szerintem ez is szempont... De tik tudjátok, mindenesre sok sikert ahhoz, hogy meg tudjatok beszélni ilyen kaliberű dolgokat a kapcsolatotokban.
2016. jan. 18. 14:10
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a kajak dolgot szerintem nem gondolta komolyan. :-) Ha mégis, el kéne gondolkoznod kérdező dolgokon. Idén kajakot akar, jövőre meg majd mást. A kettő egyébként miért zárja ki egymást? Kajakozni gyerekkel is lehet. Ahogy minden mást is. Mi is járunk nyaranta evezni, kisgyerekkel. Sőt, mi kirándulni és nyaralni is. Nyugodt baba és így is szokta meg. :-) Akkor igazán nem értem.
2016. jan. 19. 13:37
 27/36 anonim ***** válasza:
46%
Na és sikerült a párodnak a kajakvásárlás? Gondolom véletlen se 3 személyest vett, nehogy gyerek is beférjen majd... Másrészről kedves kérdező, én a helyedbe elgondolkoznék mit is akarok az élettől. Tudod én könnyen beszélek, van férjem, gyerekem. Viszont sógornőmék most hagyták abba 10 év után a próbálkozást, mert mindketten betöltötték a 40-et. Nekik nem jött össze. Egyik barátnőmék pedig most járnak lombikozni, szintén 30 felettiek, az ő párja is sokáig húzta az időt. Szóval szép kilátások egy olyan férfival, akinek még nem sikerült eldöntenie a dolgot. Te pedig baromi buta vagy, ha a nagy büdös semmire képes vagy várni... Mit gondolsz? Egy nap majd arra ébred, hogy "héj drágám, eldöntöttem és igen a válasz!!!". Ébredj már fel...
2016. febr. 29. 17:01
 28/36 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Megláttam ezt a kérdést, rögtön eszembe jutott ez a régebbi. :D Te se számíts túl sok jóra. :D

2016. ápr. 2. 16:57
 29/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én azt javaslom Neked, hogy most Ne azon aggódj, hogy mennyi időt adtál ennek a kapcsolatnak, hanem mérlegelj. Most 29 éves vagy és van még úgy kb 2-3 éved, hogy első gyermeked ne abba a 40 felé eső korban szülessen meg. Sajnos tudom milyen megalázó érzés ez, de fel a fejjel. Én igaz 27 leszek júliusban, és nagyon rossz ám nekem is, hogy már azt látom, hogy fiatalabbak is szülnek. Most nekem itt van a mesterképzés és így valamennyire el tudom terelni a gondolataim.

A párodról nem szeretnék rosszat mondani, mert egyrészt nem ismerem, másrészt meg Téged sem akarlak bántani mert az akit szeretünk, rosszul esik nekünk, ha bántjuk. Az írásod alapján az a benyomásom, hogy Ő tudná azt hogy mivel tehetne Téged boldoggá mégsem teszi. Azt tudnom javasolni, hogy beszéljetek az Ő életéről, mert ha pszichés okok vannak a háttérben, akkor érdemes lenne minél előbb terápiás segítséget kérni, mert így az sem biztos, hogy nem akar gyereket. Lehetnek olyan okok is, hogy rossz családi minta. Ezt azért mondom Neked, mert egy pszichoterápia sok mindenre fényt deríthet. Rád bízom a döntést, de ne várj túl sokáig. Persze attól , még hogy nincsen gyereked, még értékes vagy és tényleg nem szabad erőltetni. Valami oka a Te részedről is van, amiért a válasz Nem tudom. Több beszélgetés kellene és főleg az, hogy határozottabb légy: Te 29 éves vagy vagy engedjen el Téged, és megtalálod a párod, későbbi férjed gyerekeid apját vagy pedig vállalja fel nyíltan, hogy nem akar gyereket. Nem hiba ez, csak engedni kellene ez esetben, hogy a másik is boldog legyen. Ha neki mindegy akkor mindegy, Neked nem.

Persze lehet azt is mondani, hogy mindenhez két ember kell. Kedves Kérdező, nem lehet hogy Te ebben a kapcsolatban mindig alárendelted magad? Mert aki hét év után is így játszik a másikkal, azért teszi, mert nyeregben érezheti magát és úgy van vele, hogy úgy sem hagy el. Gondolom én... Beszéljétek meg, és Neked sok sikert kívánok az életben! Kapcsolódj ki, lazulj és hidd el nekem, lehet már jövőre összejössz valakivel aki szeretne kisbabát Tőled.

2016. máj. 15. 20:03
 30/36 anonim ***** válasza:
Egyetértek azzal, amit az utolsó írt. 29 évesen egy olyan kapcsolatban vagy benne, amiben még fel se merült a gyerekvállalás gondolata. Mondjuk ha a kérdésedből jól kivettem, nálatok még a házasság gondolata se... Én azért megkérdezném a páromat, mire vár pontosan? Arra, hogy késznek érezze magát rá? Azt soha nem fogja érezni. Az évek pedig csak telnek. Hipp-hopp arra ébredtek, hogy ott vagytok 30-on túl, gyerek meg sehol. Majd rájöttök, az elmúlt években semmi de semmi nem változott, csak az évek teltek el. Jó esetben (?) ott lesztek majd' 40 évesen kisgyerekkel, akihez már semmi türelmetek nem lesz. A korotokbeliek pedig már az iskolába kísérgetik a sajátjukat, családi programokra járnak, ti ekkor még csak a babakocsiban tologatjátok. A gyereketek ballagásán pedig ott lesztek a 60-hoz közel. Jól hangzik, ugye? Ez az, amibe sokan nem gondolnak bele. Csak várnak, várnak, a nagy b.dös semmire. Az évek pedig elszaladnak. "Majd jövőre visszatérünk a témára" - ahogy te is írtad. Majd mikor eljön a "jövőre", újra ezt a választ kapod. Éveken keresztül. Végül rájössz, az a bizonyos jövőre soha nem fog eljönni. Ha meg mégis, azt érzitek majd, de jó lenne hozzá egy kicsit fiatalabbnak lenni. Kívánom, hogy gondold ezt át. Ha biztosra tudod, hogy a te párod továbbra is csak hitegetni fog, próbálj lépni. Nem lesz könnyű, de hidd el, talán megéri.
2016. máj. 18. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!