Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy szoktassam le a párom az alkoholról?
Én azt mondom, akár még szakember segítsége nélkül is leszokhat. HA! ő is gondnak látja, és tenne ellene.
Párom, elég keményen ivott régebben. Ő mondjuk piszok sokat meg is tudott inni akkoriban, anélkül, hogy lerészegedett volna... Egyszerűen neki az volt a pihenés, kikapcsolódás, hogy a napi X piát megitta munka végén vagy otthon, plusz ha valami miatt stresszelt, még többet ivott.
Ilyen formán jöttünk össze. Én soha nem mondtam neki, hogy tegye, ne tegye, csak hogy vigyázzon magára.
Pár hónap alatt eljutottunk oda, hogy nem is akar inni. Mert tudja visszanézve, hogy borzasztó volt, és nem akar megint odáig jutni, hogy ez legyen a kikapcsolódása.
Ennek ellenére az egy-egy sörét megissza egy stresszesebb nap végén, de ez messze nem alkoholizmus, és hálistennek már a haverjaival is ritkábban megy el csak azért, hogy leigya magát. :)
Tehát azt mondom, hogyha párod komolyan gondolja, hogy neki erre nincs szüksége, mert fontosabb vagy, akkor van rá esély. Persze nem mindegy az sem, hogy mennyi az annyi, egy-két sör, vagy töménytelen mennyiségű pia.
Én a helyedben elmondanám neki a félelmemet nyomatékosan - elvégre esküdözik most is, hogy nem lesz ilyen -, és megkérném, hogy akkor a kedvemért egy hétig ne igyon. Igazából már önmagában az sokat elárul, hogy miképp reagál egy ilyen felhívásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!