Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy szoktassam le a párom az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy szoktassam le a párom az alkoholról?

Figyelt kérdés
2 hónapja vagyunk együtt,ebből olyan nap ritka volt,hogy alkohol nem volt benn,még otthon is iszik.szeretem,állítólag ő is engem,de egyszerűen nem tud megválni a piától.a nevelőapja iszik és mindig kínáljaő meg elfogadja,mert miért is ne.félek összeköltözni vele.Segítetek! :(
2015. okt. 12. 22:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, akár még szakember segítsége nélkül is leszokhat. HA! ő is gondnak látja, és tenne ellene.

Párom, elég keményen ivott régebben. Ő mondjuk piszok sokat meg is tudott inni akkoriban, anélkül, hogy lerészegedett volna... Egyszerűen neki az volt a pihenés, kikapcsolódás, hogy a napi X piát megitta munka végén vagy otthon, plusz ha valami miatt stresszelt, még többet ivott.

Ilyen formán jöttünk össze. Én soha nem mondtam neki, hogy tegye, ne tegye, csak hogy vigyázzon magára.

Pár hónap alatt eljutottunk oda, hogy nem is akar inni. Mert tudja visszanézve, hogy borzasztó volt, és nem akar megint odáig jutni, hogy ez legyen a kikapcsolódása.

Ennek ellenére az egy-egy sörét megissza egy stresszesebb nap végén, de ez messze nem alkoholizmus, és hálistennek már a haverjaival is ritkábban megy el csak azért, hogy leigya magát. :)

Tehát azt mondom, hogyha párod komolyan gondolja, hogy neki erre nincs szüksége, mert fontosabb vagy, akkor van rá esély. Persze nem mindegy az sem, hogy mennyi az annyi, egy-két sör, vagy töménytelen mennyiségű pia.

Én a helyedben elmondanám neki a félelmemet nyomatékosan - elvégre esküdözik most is, hogy nem lesz ilyen -, és megkérném, hogy akkor a kedvemért egy hétig ne igyon. Igazából már önmagában az sokat elárul, hogy miképp reagál egy ilyen felhívásra.

2015. okt. 13. 14:50
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget,így tettem,ma megmondam neki,hogy ne igyon ezen a héten,ma nagyon leitta magát.Betetőzött nálam,elmentem érte a kocsmába,azt mondta"kicsim ne bánt,ne szólj semmit" ... elvittem haza,kiosztottam a ház körül is mindenkit,hogy ne vigyenek piát haza,megetettem,lefektettem,nem szóltam...pár órát aludt,arra ébredt,hogy lázas,beteg,vittem neki gyógyszert és mondtam neki,hogy szégyelje magát,süllyedjen el,mert ezt teszi velem.Szégyelte magát nagyon,azt mondta a héten nem fog inni,látom,hogy tart tőlem,de mégis ivott.Nemtudom,hogy leckéztessem meg,nemtudom...Nem akarom elvesziteni,mondtam neki ne rontsa el a piával a kapcsolatnk,mert én voltam már ebben a cipőben,régen 7 éve egy ismerősével voltam együtt és végignézte,ahogy ezt csinálta velem és meg is csalt...ő mindig elárulta nekem,mindig mellettem volt,de most mégis ezt teszi,hiába mondja h tisztel engem és nem érdemlek fájdalmat,csalódást. :(
2015. okt. 14. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!