Hogyan szoktassam le a párom az alkoholról?
"iszik, nem sokat, de mindennap"
Bővebben? Más is megiszik naponta egy sört vagy egy fröccsöt otthon, aztán mégis dolgos, tisztességes ember, soha egy rossz szó nem lehet rá és ettől még nagyon nem lesz senki alkoholista.
El kell hogy keserítselek, de ha nem vallja be, hogy beteg (márpedig az), akkor nem fog leszokni, sőt valószínűleg csak jobban rá fog szokni.
Én úgy éltem le apám mellett 20 évet, hogy minden nap piás volt, de sosem vallotta be, hogy beteg, úgy gondolta jár neki minden nap egy kis ital. Nem is sikerült megváltoztatni. Az első párom is ivott, azt mondta, hogy majd értem leszokik, én adtam is neki pár esélyt, de valahogy mindig visszajött az ital. Szakítottam is vele, pedig szerettem.
De inkább élek egyedül, mint egy italozó ember mellett.
Ha a te kedvedért sem hajlandó változtatni, akkor felejtős. Persze te tudod, hogy milyen életet szeretnél magadnak.
Az alkoholista nem keveset iszik naponta, hanem pár liter bort, meg pálinkát és tök részegre issza magát, aztán ha nem iszik, akkor pedig elvonási tünetek jelentkeznek nála.
Én a párommal 4 éve vagyunk együtt, és majdnem minden nap megiszik egy-két sört. (persze van olyan nap, amikor nem)
26L
17:55
Az alkoholista nem kénytelen kizárólagosan nagy mennyiségű italt fogyasztani, és az sem szabály, hogy köteles részeg lenni. Vannak olyan alkoholisták, akik minden nap meghatározott mennyiségű italt isznak. Soha sem részegek, de soha sem józanok. Az alkoholista nem rúg be mindig, hanem nem tudja előrelátni az ivás kimenetelét. A berúgás nem szabály. Az alkoholistának is néha sikerül meginni csak egy vagy két pohárral. Azonban az ittasság előre nem látva és akarat ellen „történik”.
A legtöbb alkoholista nem iszik minden nap. Nem csak hogy kibírják szeszes ital nélkül napokig és hetekig, hanem sokszor hónapokig is.
Nekem is alkoholista volt apám, volt hogy 3-4 hónapon át minden nap totál részeg volt, és terrorban tartott minket. De előforult, hogy 2-3 hónapig egyáltalán vagy alig-alig ivott csak. Úgyhogy azért mert a te esetedben ez volt, még nem feltétlenül így van.
Ha nem hiszed el, járj után, orvosi meghatározásban sem az az alkoholista, amit te leírtál, hanem az aki rendszerességgel iszik, mindegy hogy mennyit. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!