Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyünk, ha kiderült a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyünk, ha kiderült a páromról?

Figyelt kérdés

...hogy cigány származású?

Páromat, akivel évek óta együtt vagyunk, örökbefogadták. Örökbefogadáskor más volt a neve, amikor a nevelőszülőkhöz került, akkor adták neki a jelenlegi nevét. Párom tud arról, hogy örökbefogadták, sosem titkolták előtte, csak az igazi nevét.

Nemrég viszont véletlenül megtalálta ezeket a papírokat, benne volt a valódi neve, ami még nem is baj, hanem sajnos a származása is. Ott volt az édesanyja neve, amiből már látszott, de amikor megkérdezte konkrétan a nevelőszüleit, akkor beismerték.

Az édesanyja cigány származású, az édesapja nem, így a párom félcigány származású lett. Ez sokként hatott rá is, rám is.

Nem akarok faji kérdést csinálni ebből, nem is provokáció, itt arról van szó, hogy a nevelőszülők elmesélték, hogy az édesanya az a tipikus cigány volt, aki részegen szült, ivott, drogozott, verekedett, élősködött. Ezért is vették el tőle a gyereket (vagy beadta, ez homályos, ezt nem mondták el pontosan a nevelőszülők).

Páromnak is volt problémája az alkohollal, fűvel, de azért azt sosem gondoltam volna, hogy talán a génekből ered ez az egész. Mára már tiszta, szeretjük egymást, annyira durván nem is csinálta, de mint tudjuk -és főleg ezek után- a vér nem válik vízzé.

Nagyon rosszul érinti a származása, és igazából nem is látszik rajta, kicsit barnább bőrű, de nem az a kimondott kreol, és mivel volt már a családban magyar barna, nem gyanakodtunk.

Szóval az az igazság, hogy fáj, hogy esetleg ilyen vér kerül a családba, és a párom is azt mondta, hogy legszívesebben testet cserélne.

Még egyszer mondom, nem provokáció, nem annak szántam, mindenki úgy él, ahogy akar, ezek csupán a mi gondolataink.

24/L, párom 24/F

2010. márc. 14. 13:16
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Egyébként megértem a félelmedet, de nem biztos, hogy számít a vér. Annyira kevés időt volt az igazi anyjával, hogy nem sok hatása lehet az ő "nevelésének". Másrészt ha elfogadod így (hisz eddig se voltak gondok), azzal pont azt erősíted, hogy tudod jól, hogy ő más, mint a rossz cigányok. És lehet, hogy már ettől más is lesz, és sose jönnek elő a vér szerinti rossz tulajdonságai. Nem tudom egyébként, hogy mennyit jelent, de biztos, hogy rosszat tenne a párod jellemfejlődésének, ha emiatt elhagynád. És a jellem egy egész élet alatt fejlődik. Csak az a lényeg, hogy Te higyj a Párodban, hogy ő jó ember. És ez már nagyon sokat jelent - képes arra, hogy tényleg jó ember is maradjon. Gondolj bele, milyen nehéz olyan párt találni, akivel ilyen jól megértitek egymást, akivel minden szép és jó. Lehet, hogy nem véletlen, hogy Ti együtt vagytok. És ez csak egy próba, hogy ezt is kiállja-e a szerelemetek. Egy biztos, ha az én páromról kiderülne, hogy cigány, lehet, hogy én is tartanék a gyerekvállalástól, de hogy soha ott nem hagynám Őt, az biztos, mert olyan jó ember, és annyira szeretjük egymást, hogy felőlem, aztán cigány is lehet, ugyanúgy szeretném. És mernék vele gyereket vállalni, ha nagyon nem akarna örökbefogadást, mert hiszek benne, hogy a nevelés, és azok a hatások, amik a méhemben érik (már ott is érzi a családi békét, szeretetet), az nagyon sokat számít.
2010. márc. 22. 18:21
 22/24 anonim ***** válasza:

"Nem tudom egyébként, hogy mennyit jelent" ezt úgy értsd, hogy:

Nem tudom egyébként, hogy mennyit jelent a VÉR szerinti származás.

2010. márc. 22. 18:22
 23/24 anonim ***** válasza:
Ezt találtam, érdemes végigolvasni.
2010. márc. 22. 18:43
 24/24 anonim ***** válasza:
2010. márc. 22. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!