Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyünk, ha kiderült a páromról?
...hogy cigány származású?
Páromat, akivel évek óta együtt vagyunk, örökbefogadták. Örökbefogadáskor más volt a neve, amikor a nevelőszülőkhöz került, akkor adták neki a jelenlegi nevét. Párom tud arról, hogy örökbefogadták, sosem titkolták előtte, csak az igazi nevét.
Nemrég viszont véletlenül megtalálta ezeket a papírokat, benne volt a valódi neve, ami még nem is baj, hanem sajnos a származása is. Ott volt az édesanyja neve, amiből már látszott, de amikor megkérdezte konkrétan a nevelőszüleit, akkor beismerték.
Az édesanyja cigány származású, az édesapja nem, így a párom félcigány származású lett. Ez sokként hatott rá is, rám is.
Nem akarok faji kérdést csinálni ebből, nem is provokáció, itt arról van szó, hogy a nevelőszülők elmesélték, hogy az édesanya az a tipikus cigány volt, aki részegen szült, ivott, drogozott, verekedett, élősködött. Ezért is vették el tőle a gyereket (vagy beadta, ez homályos, ezt nem mondták el pontosan a nevelőszülők).
Páromnak is volt problémája az alkohollal, fűvel, de azért azt sosem gondoltam volna, hogy talán a génekből ered ez az egész. Mára már tiszta, szeretjük egymást, annyira durván nem is csinálta, de mint tudjuk -és főleg ezek után- a vér nem válik vízzé.
Nagyon rosszul érinti a származása, és igazából nem is látszik rajta, kicsit barnább bőrű, de nem az a kimondott kreol, és mivel volt már a családban magyar barna, nem gyanakodtunk.
Szóval az az igazság, hogy fáj, hogy esetleg ilyen vér kerül a családba, és a párom is azt mondta, hogy legszívesebben testet cserélne.
Még egyszer mondom, nem provokáció, nem annak szántam, mindenki úgy él, ahogy akar, ezek csupán a mi gondolataink.
24/L, párom 24/F
Hidd el, mindig vannak kivételek. S rengetegszer a roma különbbül viselkedik, mint egy magyar ember.
Szerintem nem baj, ha aggódsz. Pláne nem úgy, hogy ezt a párod is tudja, s aggódik ő is. Miután tudatában vagytok ennek, igyekezzetek mindketten, hogy még csak véletlenül se hasonlítson a fajtájára. De e miatt kár lenne szétmennetek, ha amúgy semmi gond, s szeretitek egymást. Gondolj csak bele.. ha nem találtok erről papírokat, akkor nem is tudjátok. A viselkedése nem a papírok megtalálása miatt fog változni.
Előre is elnézést kérek, de én magamra sem tudnék ezek után nézni:S... A "vér nem válik vízzé"jogos legtöbb esetben sajnos. Érzem rajtad, hogy neked is vannak fentartásaid ezzel kapcsolatban, de ezt már csak te tudod eldönteni. Gondold azt is meg, hogy nem hiába szerettél bele! És persze, ahogy hallom, ő sem nagyon akar a fajtájához tartozni. Ismerek 1-2 ilyen kisebbségi tagot, akik nagyon utálják, hogy azok, amik, de sajnos a viselkedésükből lépten-nyomon kiütközik a fajta. Persze itt is lehetnek kivételek.
De ez tényleg csak a ti döntésetek! Szüleid mit szólnak hozzá? Tudják már?
Szóval, aki a legjobbakat kívánta itt nekem, annak nem tudom, mivel gyalogoltam bele a lelkébe, én mondtam, hogy mindenki úgy él, ahogy akar, nem vagyok fajgyűlölő, sőt nagyon osk cigánylányt szeretek, mint barátnőmet, mert nagyon jó lelkűek, de azért a jogos aggodalmamat hadd fejezzem már ki a családalapítás szempontjából, mert azért az egy kicsikét más.
Főleg úgy, hogy maga a párom is aggódik miatta.
Annyit tudok, hogy náluk más a lánygyerek és a fiúgyerek. Párom tegnap elkezdett gondolkodni, csak úgy, hogy mi lesz, ha majd lányai lesznek, őket vallásos iskolába fogja adni, de ha fiai lesznek, őket nem, mert maga akarja őket tisztességre tanítani. Kerek szemekkel néztem rá, mondtam neki, hogy nagyon kezd emlékeztetni a fajtájára, ekkor döbbent rá ő is. Mondtam, hogy én nem szeretném a gyerekeket így megkülönbözetetni, mert mindenki tehetsége szerint járjon, ahova akar, nem pedig neme szerint.
És ilyenek. Mi lesz, ha ez majd kardinális kérdésekben is előjön? Erre mondtam a kulturális különbségeket. Eddig nem beszéltünk gyerekről, azért jött ez még csak most elő.
Szüleim tudják, anyu nagyon ki van borulva, apu elfogadta. Nem tudom, hogy még ez is hogy lesz.
Nem öl , nem csal, nem lop, nem drogozik, nem sz@rik a járdára,= nem cigány. Még ha a vére az, akkor se..
A cigányok nem genetikailag kódoltan ilyen patkány állatok.
Olyan ez mint egy vallás, vagy egy nyelv. A lenygyel lengyelül beszél, az osztrák osztrákul, de ez nem jelenti azt, hogy bárkinek a vérében lenne a nyelve, vallása. A cigányoknak is van egyfajta 'vallása' . Csak nem hajlandóak áttérni. Nem akarnak megtanulni 'magyarul'.
De a párod ezt már megtette. Tehát ő MAGYAR.
Minden ember az, aki lenni szeretne. Én azt hiszem akkor fejeztem volna be veled a kapcsolatot, amikor az a mondat elhagyta a szádat, hogy egyre jobban hasonlít a fajtájára. Ha nem tudnád, amit pár napja még nem tudtál, akkor ez a mondat fel sem merült volna benned. Továbbra is azt mondom, hogy gusztustalan, hogy azért változik meg valakiről a véleményed, mert megtudtál valamit. Ha nem tudnád, ezeket a dolgokat gyakorlatilag észre sem vennéd.
Jah, hogy bánt téged, hogy ilyeneket írok/írunk? Te jöttél ide kérdezősködni, mi legalább őszinték vagyunk.
18:23, te egy nagyon békétlen ember vagy, de remélem, ettől megnyugszol, hogy az interneten névtelenül beszólogathatsz. :-))
Az utolsó előtti hozzászólóval értek egyet, mert sajnos volt egy fülesünk még évekkel ezelőtt, amikor egy "jóindulatú" rokon cigányfattynak gúnyolta. Nagy összeveszés lett belőle, de azóta azért ott volt a bolha a fülünkben. Valahogy ott lebegett a levegőben. De azt álmunkban sem gondoltuk volna a párommal, hogy a rokon tudott valamit, amit mi nem.
Arra kérlek, hogy magadnak nagyon őszintén válaszolj a következő kérdésekre. Egyszer úgy,mint amikor még nem tudtad, és utána úgy, hogy már tudod.
Szereted?
Vele akarod leélni az életed?
Tőle akarsz gyerekeket?
Ha mindkétszer ugyanúgy válaszoltál, akkor nincs gond.
Ha eltér a két válasz, akkor most szólj neki, hogy vége! Nem érdemli meg, hogy még egy ideig hülyére vedd, aztán mégis elhagyd.
Igazából nem értem mit vettél beszólogatásnak. Kérdeztél, én válaszoltam, azért mert neked nem tetszik a válasz, még nem kell beszólogatásnak venned. Ha a kilétem érdekel, nagyon szívesen elmondom neked priviben minden adatom, a véleményem akkor is ugyanaz lesz ami most és amit itt rögtön fölöttem is írnak. Mérd fel, hogy változtak e az érzéseid és hogy tudsz e így élni és ha egy kicsit is zavar, akkor menj, mert nem lesz nyugodt életed sajnos.
Az, hogy erről mi a véleményem az más, de ez téged ne zavarjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!