Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyünk, ha kiderült a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyünk, ha kiderült a páromról?

Figyelt kérdés

...hogy cigány származású?

Páromat, akivel évek óta együtt vagyunk, örökbefogadták. Örökbefogadáskor más volt a neve, amikor a nevelőszülőkhöz került, akkor adták neki a jelenlegi nevét. Párom tud arról, hogy örökbefogadták, sosem titkolták előtte, csak az igazi nevét.

Nemrég viszont véletlenül megtalálta ezeket a papírokat, benne volt a valódi neve, ami még nem is baj, hanem sajnos a származása is. Ott volt az édesanyja neve, amiből már látszott, de amikor megkérdezte konkrétan a nevelőszüleit, akkor beismerték.

Az édesanyja cigány származású, az édesapja nem, így a párom félcigány származású lett. Ez sokként hatott rá is, rám is.

Nem akarok faji kérdést csinálni ebből, nem is provokáció, itt arról van szó, hogy a nevelőszülők elmesélték, hogy az édesanya az a tipikus cigány volt, aki részegen szült, ivott, drogozott, verekedett, élősködött. Ezért is vették el tőle a gyereket (vagy beadta, ez homályos, ezt nem mondták el pontosan a nevelőszülők).

Páromnak is volt problémája az alkohollal, fűvel, de azért azt sosem gondoltam volna, hogy talán a génekből ered ez az egész. Mára már tiszta, szeretjük egymást, annyira durván nem is csinálta, de mint tudjuk -és főleg ezek után- a vér nem válik vízzé.

Nagyon rosszul érinti a származása, és igazából nem is látszik rajta, kicsit barnább bőrű, de nem az a kimondott kreol, és mivel volt már a családban magyar barna, nem gyanakodtunk.

Szóval az az igazság, hogy fáj, hogy esetleg ilyen vér kerül a családba, és a párom is azt mondta, hogy legszívesebben testet cserélne.

Még egyszer mondom, nem provokáció, nem annak szántam, mindenki úgy él, ahogy akar, ezek csupán a mi gondolataink.

24/L, párom 24/F

2010. márc. 14. 13:16
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Mék fajta?
2010. márc. 14. 13:17
 2/24 anonim ***** válasza:
92%

Milyen hülye kérdés ez?

Cigány származású, akkor az. Amíg nem úgy viselkedik, nem lop, csal, gyilkol, stb, addig az égadta világon semmi baj nincsen ezzel.

2010. márc. 14. 13:19
 3/24 A kérdező kommentje:

Nem tudom, vannak fajták?

Az a baj ezzel, hogy mint tudjuk, a cigányok más gondolkodásúak, vérmérsékletűek, mint mi. Én személy szerint egy külföldihez se mennék hozzá, és nem a bőre színe miatt, hanem a temperamentum, gondolkodás, kulturális különbözőség miatt. Mert azért van különbség, azt lássuk be.

2010. márc. 14. 13:21
 4/24 anonim ***** válasza:
87%
Bizony. Nem lop, nem öl két forintért (meg milliókért sem), nem segélyből él, nem büdös, és még csak a bőre sem barna - mi gond vele?
2010. márc. 14. 13:23
 5/24 anonim ***** válasza:
46%
Hát érdekes gondolkodásod van neked is.
2010. márc. 14. 13:26
 6/24 A kérdező kommentje:

Manapság mindent divat elfogadni, akkor csak elférek a gondolkodásommal én is.

Mindegy, azt mondtam, hogy nem faji kérdés, én szeretem a páromat, de azért a cigányság nem abban a hírben állt az utóbbi időben, akik igencsak toleránsak lettek volna a magyarokkal szemben.

Ha mind hasonult volna az európai szokásokhoz, nem lenne kérdés.

Tisztelet a kivételnek persze.

2010. márc. 14. 13:29
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a problémádat!! Évek óta együtt éltek, és most hirtelen nem megfelelő a srác, mert kiderült az anyjáról valami. Eddig jó volt? Most mi változott? Hirtelen más ember lett belőle? Én a srác helyében úgy otthagynálak, hogy vissza se néznék!
2010. márc. 14. 13:31
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, ha neked ez gond probléma, hagyd a fenébe, ne alakoskodj. Egy gusztustalan ember vagy ugyan ebben az esetben de legalább őszinte. Az se normális, ha egy életen keresztül ez zavar, vagy aggódsz ez miatt, mert az meg tönkreteheti a kapcsolatotokat.
2010. márc. 14. 13:32
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Párod inkább szerelmes beléd, mint cigány, ha ezt NEKED csak elmondta.
2010. márc. 14. 13:34
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát, vannak szakemberek, akik azt mondják, hogy 20% genetika, 80% környezeti hatás. Rousseau is úgy gondolta, h az alapjában véve "jó" embereket, tehát akik természetük szerint jók, a társadalom rontja el. Miért ne lehetne ez igaz fordítva is? Alapjában véve rossz, de a környezeti hatásokra megjavul?

Én úgy gondolom, h a cigányság nem csak a testben, de a fejben is eldől. Ha vki jó nevelést kap, akkor derék ember lehet belőle.

Szóval én azt hülyeségnek tartom, h vkit már rögtön a származása miatt bekategorizálunk vhova.

Vagyis sztem ha nem cigány környezetben nőtt fel, nem tanulta el azokat a viselkedésnormákat, akkor nincs mitől tartanod.

Ha egy gyereket kitennél a mezőre, h neveljék fel az erdei vadak, egyáltalán nem szocializálódna. Mert az ember tele van olyan viselkedésnormákkal, amiket csak eltanul, vagy a társadalom aggat rá.

Egyszerűen fogalmazva: bárkiből lehet nevelni bármit. Persze van genetika, meg adottság, de minden tanulható.

Mint a költészet is. :)

2010. márc. 14. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!