Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyünk, ha kiderült a páromról?
...hogy cigány származású?
Páromat, akivel évek óta együtt vagyunk, örökbefogadták. Örökbefogadáskor más volt a neve, amikor a nevelőszülőkhöz került, akkor adták neki a jelenlegi nevét. Párom tud arról, hogy örökbefogadták, sosem titkolták előtte, csak az igazi nevét.
Nemrég viszont véletlenül megtalálta ezeket a papírokat, benne volt a valódi neve, ami még nem is baj, hanem sajnos a származása is. Ott volt az édesanyja neve, amiből már látszott, de amikor megkérdezte konkrétan a nevelőszüleit, akkor beismerték.
Az édesanyja cigány származású, az édesapja nem, így a párom félcigány származású lett. Ez sokként hatott rá is, rám is.
Nem akarok faji kérdést csinálni ebből, nem is provokáció, itt arról van szó, hogy a nevelőszülők elmesélték, hogy az édesanya az a tipikus cigány volt, aki részegen szült, ivott, drogozott, verekedett, élősködött. Ezért is vették el tőle a gyereket (vagy beadta, ez homályos, ezt nem mondták el pontosan a nevelőszülők).
Páromnak is volt problémája az alkohollal, fűvel, de azért azt sosem gondoltam volna, hogy talán a génekből ered ez az egész. Mára már tiszta, szeretjük egymást, annyira durván nem is csinálta, de mint tudjuk -és főleg ezek után- a vér nem válik vízzé.
Nagyon rosszul érinti a származása, és igazából nem is látszik rajta, kicsit barnább bőrű, de nem az a kimondott kreol, és mivel volt már a családban magyar barna, nem gyanakodtunk.
Szóval az az igazság, hogy fáj, hogy esetleg ilyen vér kerül a családba, és a párom is azt mondta, hogy legszívesebben testet cserélne.
Még egyszer mondom, nem provokáció, nem annak szántam, mindenki úgy él, ahogy akar, ezek csupán a mi gondolataink.
24/L, párom 24/F
Milyen hülye kérdés ez?
Cigány származású, akkor az. Amíg nem úgy viselkedik, nem lop, csal, gyilkol, stb, addig az égadta világon semmi baj nincsen ezzel.
Nem tudom, vannak fajták?
Az a baj ezzel, hogy mint tudjuk, a cigányok más gondolkodásúak, vérmérsékletűek, mint mi. Én személy szerint egy külföldihez se mennék hozzá, és nem a bőre színe miatt, hanem a temperamentum, gondolkodás, kulturális különbözőség miatt. Mert azért van különbség, azt lássuk be.
Manapság mindent divat elfogadni, akkor csak elférek a gondolkodásommal én is.
Mindegy, azt mondtam, hogy nem faji kérdés, én szeretem a páromat, de azért a cigányság nem abban a hírben állt az utóbbi időben, akik igencsak toleránsak lettek volna a magyarokkal szemben.
Ha mind hasonult volna az európai szokásokhoz, nem lenne kérdés.
Tisztelet a kivételnek persze.
Hát, vannak szakemberek, akik azt mondják, hogy 20% genetika, 80% környezeti hatás. Rousseau is úgy gondolta, h az alapjában véve "jó" embereket, tehát akik természetük szerint jók, a társadalom rontja el. Miért ne lehetne ez igaz fordítva is? Alapjában véve rossz, de a környezeti hatásokra megjavul?
Én úgy gondolom, h a cigányság nem csak a testben, de a fejben is eldől. Ha vki jó nevelést kap, akkor derék ember lehet belőle.
Szóval én azt hülyeségnek tartom, h vkit már rögtön a származása miatt bekategorizálunk vhova.
Vagyis sztem ha nem cigány környezetben nőtt fel, nem tanulta el azokat a viselkedésnormákat, akkor nincs mitől tartanod.
Ha egy gyereket kitennél a mezőre, h neveljék fel az erdei vadak, egyáltalán nem szocializálódna. Mert az ember tele van olyan viselkedésnormákkal, amiket csak eltanul, vagy a társadalom aggat rá.
Egyszerűen fogalmazva: bárkiből lehet nevelni bármit. Persze van genetika, meg adottság, de minden tanulható.
Mint a költészet is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!