Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez csak nekem fura, hogy így beszélnek velem?
A párom nagypapája 84 éves, és vidéken lakott egész életében, és a családban magázódnak, azaz az anyukája is magázza a papát (az apját) , és a párom is az anyukáját és a papáját is.
Nos, a papa cselédnek hív engem, mert anno ez volt a divat. De ez engem nagyon zavar. Lehet tenni valamit? Ez normális?
Párom azt mondja, hogy régen ez a szó nem azt jelentette, a mai jelentése más...
Mondd meg a párodnak, hogy bírja jobb belátásra a nagyapját. Én nem lennék hajlandó ezt hallgatni. Még akkor sem ha "szegény öreg nagypapa"...
És a család többi tagját hogy hívja?!
Nekem sem esne jól, ha cselédnek szólítana a párom családja.
Mindenképp meg kellene velük valahogy beszélned, hogy megérted náluk ez a szokás, de téged zavar hogy így neveznek, mert ma már más jelentése van a cselédnek.
Mai értelemben kicsit megalázó lehet, hogy ilyen lenéző megszólítással illetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!