Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi célt szolgált a nemi egyenjogúság ha a nők alárendelt szerepet kívánnak betölteni egy párkapcsolatban?
Elvárják, hogy a férfi legyen náluk mindenben jobb:
- Külső
- Emberi értékek
- Anyagiak
- Hétköznapi tevékenységek, probléma megoldások
Továbbá elvárják, hogy:
- A férfi keressen náluk többet
- A férfi legyen "rosszfiú", de azért legyen tökéletes apa jelölt
- A férfi legyen érzéketlen de közben mégis romantikus
- Legyen eszméletlen sármos és az összes szomszéd, bártnő, facebook ismerős csak őket irigyelje.
- Tudjon a férfi úgy problémákat megoldani esetenként, hogy sosem hazudik
stb.
Ha ezek nincsenek meg akkor "bocs, de nem érzem magamat eléggé nőnek melletted".
Akkor elméletileg a nők kevesebbek mint a férfiak akivel hajlandóak leállni a kapcsolatra vonatkozó relációban.
Nem igazán értem, hogy ez milyen módon tesz eleget a nemi egyenlőségnek egy kapcsolatban.
Én nem óhajtok alárendelt lenni.
Akkor veszem sorra én magam szemszögéből:
-külső: adjon magára természetesen, ez fordítva ugyanúgy elvárás. Már aki nem igénytelen.
- emberi értèkek: általában rendes embert keres párjául az ember nem? Akire lehet érzelmileg is számítani azert. A pénz nem minden!
- anyagiak: nehéz pénz nélkül a mai világban előre lépni, ezt tudhatod te is!
- hétköznapi dolgok...: ez is alap, ha nem lehet egy problémát a pároddal megoldani, akkor az miféle kapcsolat? Nem is kapcsolat? Vagy csak szex oszt jó van? Mindenki ki van elégülve hát...
Továbbá:
- meg nem akarom hallani a páromtól, hogy mert én többet keresek! Én is akarok annyit keresni mint ő ha éppen többet kap. Ki akat mond már minimálbérért dolgozni szerinted? A legköcsögebb dolog a másik szemére vetni ilyet.
- a rossz fiú nálam szenvedélyességet jelent, kis pajzánság és merészség, de hajlamosak a bunkósággal keverni sok férfi a dolgot. Vagy szerinted a nők arra vágynak, hogy valaki jól lealázza őket, mert az milyen menő! Micsoda ferfi!
Fiatalon nem az első szempont azért, hogy úristen milyen apa lesz ugyan!? De ha komoly kapcsolat van, akkor előbb utóbb elgondolkodik a pár a gyerekvállalásról és megvizsgálja magában milyen család lesz belőlük. Én bevallom igen.
Még szép hogy legyen jó apa!
- a francból szeded ezeket az idiótaságokat? Érzéketlen legyen... baromság
Ha azt akarjuk jó apa legyen, nem egy érzéketlen barmot keresünk! Nem?
-ha szereted a párod, akkor büszke vagy rá, feszítesz mellette és teszel rá ki mit mond már elnézést.
- hazugság....
vertek már át? Az nem probléma megoldás hanem eltusolás. Aztán jön a hebegés habogás. A füllentés más! Az az enyhébb verzió, te arra gondolhattál. De az sem mindig jó és ha kiderül rosszabb lehet a helyzet utána.
Akikről te beszélsz, nem alárendeltségről van szó hanem pszichológiai problémákról, lelkisérülések miatt kialakult függősség a másik iránt... stb nézz utána. Önbizalomhiány erőteljesen pl az is vezethet ilyen egészségtelen kapcsolathoz.
Nem vetted észre, hogy bizonyos férfiak mennyire próbálják elnyomni a nőt? Hogy alárendeltté váljon, azért hogy kiszolgálja őt mindenben, hogy ők mondják ki az utolsó szót. Pár olyat ismerek. Legközelebb feszegesd ezt a témát is:
Miért akarják a férfiak elnyomni a nőket?
Miért hiszik azt, hogy a nőnek anyáskodni kell a párja felett? Helyette főzni mosni takarítani gyereket nevelni stb.
Mindkét nemből akad ilyen is olyan is. A férfiakat sem kell felteni! S aki pl bunkó érzéketlen a párjával, miért van vele he? Szexre jó másra nem?
Na látod, talán nem csak az egyik fél a hibás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!