Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi célt szolgált a nemi egyenjogúság ha a nők alárendelt szerepet kívánnak betölteni egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés

Elvárják, hogy a férfi legyen náluk mindenben jobb:

- Külső

- Emberi értékek

- Anyagiak

- Hétköznapi tevékenységek, probléma megoldások

Továbbá elvárják, hogy:

- A férfi keressen náluk többet

- A férfi legyen "rosszfiú", de azért legyen tökéletes apa jelölt

- A férfi legyen érzéketlen de közben mégis romantikus

- Legyen eszméletlen sármos és az összes szomszéd, bártnő, facebook ismerős csak őket irigyelje.

- Tudjon a férfi úgy problémákat megoldani esetenként, hogy sosem hazudik

stb.

Ha ezek nincsenek meg akkor "bocs, de nem érzem magamat eléggé nőnek melletted".

Akkor elméletileg a nők kevesebbek mint a férfiak akivel hajlandóak leállni a kapcsolatra vonatkozó relációban.

Nem igazán értem, hogy ez milyen módon tesz eleget a nemi egyenlőségnek egy kapcsolatban.

2015. júl. 29. 23:02
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
24%

"- A nő elvárja, hogy a férfinek ne legyen semmi más az életében csak ő. "

...És amint csak a nő van a férfi életében, onnantól kezdve a nőnek nem kell a férfi. :)

2015. júl. 29. 23:50
 12/31 anonim ***** válasza:
8%

Kérdező, egyszerű: csak az egyenjogúság napos oldalát akarják. Addig kell nekik az egyenjogúság, amíg előnyük van belőle. Minden szentnek maga felé hajlik a keze, ugye... :D

Már arra is képtelenek hogy egyáltalán ők kezdeményezzenek, nemhogy bármi egyébre. És persze akinek rosszul áll a szénája, az kapásból rávágja a kérdésre hogy "marhaság" :D

Úgy tűnik, nemcsak a Kérdezőnek nyilvánvaló, hogy a feminizálódást a nők a férfiak ellen használják.

Ja, és 29 éves vagyok, mielőtt kapnám a "kicsi vagy még, nem sokat láttál az életből" lózungot.

2015. júl. 30. 00:40
 13/31 A kérdező kommentje:
A poén az az egészben, hogy ráadásul szerintük ez így rendben van, de amikor előjön az egyenlőség kérdése, akkor ők nem tűrik az alárendelt szerepet mert egyenjogúság van. A fene sem érti ezt, hogy mit gondolnak.
2015. júl. 30. 00:50
 14/31 anonim ***** válasza:
81%
azok a férfiak, akik a feminizmus minden egyes formáját elutasítják, és akik a múltbéli nőideált preferálják, azok valójában buták, bizonytalanok, arrogánsak.
2015. júl. 30. 01:03
 15/31 anonim ***** válasza:
2%

Persze hogy,szerintük ez így tökéletesen rendben van. Elvégre az egyenjogúság az ő szájízük szerint azt jelenti hogy akkor nekik már mindent lehet. És komolyan azt hiszik, hogy ez csak így működik, ahogy azt Móricka elképzeli...

Ha egyenjogúságot akar, ám legyen, de akkor vállalja azt is ami ezzel jár. Máskülönben csak segget csinál a szájából.

2015. júl. 30. 02:33
 16/31 anonim ***** válasza:
96%
Én kiégtem ezen a kérdésen, totál agyfasz:D
2015. júl. 30. 03:25
 17/31 anonim ***** válasza:
10%
#14: íme, kedves uraim, egy agybeteg femináci élőlény röffenése a kérdéshez...
2015. júl. 30. 04:22
 18/31 Költőnő? ***** válasza:
93%

tudom, hogy úgyis le leszek pontozva, mert aki nem ért veletek egyet, előszeretettel pontozzátok le, DE:

Külső: Az uram nem egy casanova csajozógép nők kedvence - de én nagyon szeretem

Emberi értékek: eleve nem tudnánk sztem együtt lenni, ha nem azonos emberi értékeket képviselnénk, tehát nyilván azonos a világlátásunk, tudunk beszélgetni, tehát ez sztem egy rendbenlévő dolog.

Ő egyébként egy csendesebb, introvertáltabb ember, de írtam fentebb, h én így is szeretem

Anyagiak: Közel ugyanannyit kersünk, van h vmelyikünk többet, vmelyikünk kevesebbet. A szeretetem nem pénzben mérem.

Hétköznapi tevékenységek: Házimunka, főzés közös, segítünk egymásnak, megosztunk minden házimunkát a bevásárlástól a mosogatásig.

Problémamegoldó képesség: ebben sztem én jelenleg még jobb is vagyok, de igyekszünk úgy alakítani, h ő is jobban belejöjjön, nem sürgetem.

Továbbiak:

Nem keres nálam többet

Nem rosszfiú

Nem érzéketlen

Nem sármos hanem kedves és engrm pont ez ragadott meg benne - lekakilom ki h tekint akapcsolatunkra, ameddig boldogok vagyunk

az őszinteség minden kapcsolatban alap kellene h legyen, mert rövid távon lehet, h konfliktusforrás, azonban hosszabb távon hasznos.

Ha a kérdés nem általánosítás, akkor a kapcsolatom és az uram nem lézetik és hazudok, ugye? Meg mki más hazudik, aki le meri írni, hogy nála nem gí van, ugye?

Nyilván.

2015. júl. 30. 09:01
 19/31 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem neked ilyen a barátnőd, amit fenn leírtál és ebből arra gondolsz, hogy a nők ilyenek. Ne általánosíts!
2015. júl. 30. 09:34
 20/31 anonim ***** válasza:
48%

Ezt honnan vetted, hogy alárendelt szerepet kívánnak betölteni? Lehet, hogy vannak olyan nők is, de tényleg nem kellene általánosítani.

Ez a baj amúgy manapság, hogy a férfiak lenézik és könnyűvérűnek gondolják a nőket(!)... minden nőt. Amit meg is tudok érteni, az alapján amit neten látnak. Minden napra jut egy tucat csaj, aki pucsítva, majdnem pucéran mutogatja magát idegeneknek... Ők lehet, hogy tényleg alárendelik magukat a férfiaknak, és közben hangoztatják a női egyenjogúságot.

Amúgy sem lehetünk egyenlőek. Elég lenne tisztelni a másikat. És nem lehet ugyanazokért a szempontokért. Mert pl. egy férfi tisztelhetné azért a nőket, hogy gyereket szülnek. Vannak dolgok, amihez meg egy férfi ereje szükséges...stb.

Amúgy az elvárások, amiket felsorakoztattál, rám nem mind igazak.

A külső nem érdekel. Az anyagiak sem. Legalábbis nem várom, hogy a férfi teremtse elő egyedül. Amúgy sem kellene pénzes faszi, velük csak rosszul lehet járni. Miért akarnám, hogy a párom jobb legyen nálam? A probléma megoldásában meg nem mindegy mi az adott probléma. (Valamit valószínűleg egy nő jobban megold.)

Azt sem én akartam, hogy a párom jobban keressen, örülnék, ha közel ugyanannyit keresnénk. Ki szereti a rosszfiúkat? Max. a facebook-os pi.ák, akikről az elején írtam.

Néha eljátszhatja, hogy érzéketlen:) de inkább legyen romantikus (de ha nem tud romi lenni, akkor legalább érezzem, hogy törődik velem).

Nem szeretnék sármos pasit, hogy minden ismerősöm el akarja szedni. :)

Problémamegoldás úgy, hogy nem hazudik... ezt nem teljesen értem, de: sose hazudjon! én sem hazudok.

Én a kölcsönös megbecsüléstől érzem nőnek és egyenlőnek magam.

2015. júl. 30. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!