Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Én vagyok beteg vagy a világ...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én vagyok beteg vagy a világ nem normális?

Figyelt kérdés

21 éves srác vagyok. Személyiségzavarom van, emiatt sokat szorongok.

A problémám az(ami lehet összefügg a személyiségzavarommal), hogy nagyon-nagyon féltékeny vagyok, és nem tudom ezt kontrollálni. Például: Van egy csaj, és megkértem, hogy kettesben ne találkozzon egyik férfival sem(állítólag a barátjai). Plussz megkértem, hogy tiltsa le a volt szerelmét(plátói szerelem) facebookon. Az előbbibe belement, utóbbiba már nem, egyszerűen nem akarta letörölni, ami engem vérig sértett... "Szakítottam" vele, de a szívem fáj és igazából kell nekem ez a csaj...

SOk barátnőm panaszkodott már, hogy be akarom őt zárni egy "szobába", meg ezek. Ezek szerint én most rossz korba születtem, vagy csak bizalmatlan vagyok, esetleg egyéb?

Vagy ő a makacs, vagy én vagyok nagyon féltékeny, vagy a világ hülyült meg, vagy mind a három.

ELmondanátok értelmesen, előítélet-mentesen és trágármentesen,objektíven, hogy most mi a helyzet és mi az optimális ilyen helyzetekben?

A "Ha az én barátom lennél, már rég kirúgtalak volna" és egyéb dolgokat kérlek hagyjátok, ez nekem komoly probléma, mert a legtöbb lánnnyal nem jövök ki.

2015. júl. 15. 20:20
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
93%

Többedszer példálózol a szövegértéssel, kérdező, és lépten-nyomon azt hangoztatod, hogy alsóbbrendű, ostoba emberek vagyunk, mert nem azt csináljuk, amit elvársz tőlünk. Na most ha hiszed, ha nem, nem azért nem írjuk azt, amit te hallani szeretnél, mert a 80 IQ-nkkal nem értjük a felszólításaidat, hanem azért, mert autonóm lények vagyunk, és azt írunk, amit akarunk.

Ha a nőkkel szemben is így állsz hozzá, és ennyire képtelen vagy felfogni az emberi viselkedés mozgatórugóit, és képtelen vagy elfogadni azt, hogy a másik ember egy önálló személyiség, akinek az érdekei különböznek a tiéidtől, akkor nem csoda, ha az összes kapcsolatod - "minden barátnőd letilt, telefonszámot cserél", ahogy írod - oltári nagy kudarccal végződik.

2015. júl. 15. 22:47
 32/36 Költőnő? ***** válasza:

Empatikus ember vagyok, de ugyanakkor azokat a személyeket értékelem, akik tesznek vmit magukért.

Elesni nem nehéz. Felállni, na az feladat. Ha kell, sokadjára is.

Sehol nem írtam, h könnyű volt. A személyiségem gyökeréig kellett lenyúlnom és kell tennem ma is. A döntésem meghozatala mindössze az első "könnyű" lépés volt egy úton, amin több éve küzdöm saját magammal és a démonjaimmal.

Lehet h soha nem lesz vége. De ha csak pillanatok adatnak meg is az életben, amit nem szorongó görcsként, hanem gerinces lényként élek; akkor is megérte és megéri minden nap.

2015. júl. 15. 22:59
 33/36 A kérdező kommentje:

Tegnap láttam egy széttaposott Sünt az utcán...

Gyönyörűen bánsz a szavakkal,egyébként.

Költőnő:"De ha csak pillanatok adatnak meg is az életben, amit nem szorongó görcsként, hanem gerinces lényként élek; akkor is megérte és megéri minden nap."

Tehát, számodra az első és legfontosabb dolog, hogy te gerinces lény legyél? A természetben ismertek gerinctelen fajok is, mégis jól megvannak már nagyon régóta... nekem nem ez az első, és lefogadom, ezt szándékosan írtad így, a kérdés miatt.

Nekem az első, hogy BOLDOG legyek, ez pedig független a gerinces/gerinctelen tényezőtől.

Persze,jobb a "gerincesség"...

2015. júl. 15. 23:43
 34/36 A kérdező kommentje:

A széttaposott Sünnek, nagy sajnálatomra, nem volt már Sün formája... :D

"másik ember egy önálló személyiség, akinek az érdekei különböznek a tiéidtől"

Tudod sünDISZNÓ, nagy probléma lenne a társadalomban, ha mindenki érdeke különböző lenne mindenkiétől.

Hallottál te már Hobbes filozófusról?

Bellum Omnium Contra Omnes? Apukám, előbb agyalj kicsit, mielőtt mozgatod az ujjaid. :)

2015. júl. 15. 23:46
 35/36 Költőnő? ***** válasza:
76%

szavakat, fogalmakat nyilván vég nélkül lehet magyarázni, és bele is lehet kötni mindenbe. Azt gondolom, Te pontosan értetted, hogy itt nem a biolóügiai gerincességen van a hangsúly. Roppant ellenszenves számomra, ahogy belekötsz kivétel nélkül az összes kommentbe. Ha való életben is ilyen személyiség vagy; sajnos sztem nem a féltékenység és a szorongás az egyedüli problémád.

Nem kell kapásból mkit lepattintani, nyilván sokunk tapasztalatból (is) írd ide.

Nem értem, mire fel ez a hozzáállás a részedről, mikor a legtöbb hozzászólás konstruktív és segítőkész volt.

PÉersze mindig könnyebb másra mutogatni és itt pl beleállni a kommentelőkbe, csak akkor viszont a kérdést nem volt értelme kírni.

2015. júl. 16. 06:13
 36/36 A kérdező kommentje:
Tudod milyen sok kérdésnek nincs értelme ezen az oldalon(ahogy észrevettem)?
2015. júl. 16. 07:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!