Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én imádok olvasni, de a barátom utál és sajnálja tőlem az időt amíg olvasok. Mit lehet tenni?
A könyveket drágának tartja, könyvtárba utál járni (rossz élmények a szakdolgozata miatt), a laptopon való olvasás pedig bántja a szemét.
Próbáltam felkelteni az érdeklődését, fiúsabb könyvekkel: Sorstalanság, 1984, Huckleberry Finn, Indul a bakterház, Zabhegyezők, Legyek Ura. Filmadaptációkkal is próbálkoztam... Hiába.
Nem akarom mindenáron hogy olvasson, csak szeretném ha megértené, hogy én mennyire szeretek, és ne duzzogás legyen belőle, ha olvasok.
Akkor az olvasás sem feltétlenül az. :-)
Egyéni dolog, kinek mi a vízválasztó, nekem pl. a dohányzás, nektek lehet, hogy az olvasás ilyen.
A könyvek világába vagy belenő az ember, vagy nem.
Én 12 éves koromtól járok könyvtárba - ha ő 23-24 évesen, és kényszerből (???? - a saját szakdolgozatát is utálja????) akkor soha az életben nem fogja elfogadni, hogy az egy emberi tevékenység.
Én is azt mondom: nem a könyv miatt nem, hanem az egész mögötte álló élet miatt nem vagyon vagytok egymáshoz valók.
A könyvek csak egy jele ennek - lesz még száz másik.
Csak, messze nem menjek, egy csomó kedves filmedet sem fogja bírni, a zenével hogy álltok?
Félreértitek: azért utálja a könyvtárat, meg azt a várost, ahol egyetemet végzett, mert miután lediplomázott, 1 évig nem talált munkát. Szóval az agyában Pécs és a könyvtár összekapcsolódott a "büfészakával".
Filmekben nagyon ritkán néz meg 2000 alatt készült filmeket (kivéve néhány kedvencét), de többnyire akciófilmeket és vígjátékokat szeret. Én a klasszikus filmeket szeretem, meg a (romantikus) drámákat, illetve a könyvből készült adaptációkat.
A zene egyikünket se vonz különösképpen... de kb. abban egyezik az ízlésünk. Bár én néha hallgatok klasszikus zenét is, hogy ne legyek síkhülye belőle. De a zene nálunk sosem volt téma
Szóval az agyában Pécs és a könyvtár összekapcsolódott a "büfészakával" -írod, mert előtte se volt köze a könyvekhez- és akkor ez 24-25- évesen nem fog megváltozni, ahogy te se nagyon.
Akkor a filmekből is feszültség lesz, de egy bécsi kirándulásból is.....
Az exem szülei, amikor először jártak nálam, rögtön kiszúrták, hogy mindenütt könyvek... mennyi pénzt b_sztam el én erre....
Így lett ex :D
Nem ettől a mondástól, de 10 év alatt kiütközött mindenbe, az ajándékozástól kezdve a gyereknevelésig.
A könyv nekik "szemét"? Sajnálom...
Mondjuk a párom is annak tartja őket, nem a könyvet magát, hanem a hagyományos könyveket. Inkább E-book-párti. Meg úgy mindenben "modern".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!