Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan értessem meg vele,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan értessem meg vele, hogy egy nagy se. Fenék módjára viselkedik?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, a barátom 22, két éve vagyunk együtt. A fő problémám az, hogy a barátom iszonyúan gyerekes. Senki másnak nem lehet igaza, csak neki, és bele sem gondolna a világért sem, hogy én vajon mit magyarázok neki. Példának okáért valamelyik nap vérig sértődött azon, hogy azt mondtam neki, hogy "eszed amennyi látszik". Szerintem ez egyáltalán nem egy olyan dolog, amiért ilyen szinten meg lehet haragudni... Mindegy, bocsánatot kértem, habár szerintem totál hülyeségen sértődött meg, de mindegy, nem akartam veszekedni, főleg, hogy egy hatalmas balhézáson vagyunk túl.

Nemrég piszkosul megfáztam, a torkom is fájt, és mondtam neki, hogy nem akarok neki szájrapuszit meg csókot adni, nehogy elkapja. Erre azt válaszolta, hogy ááá, ő úgyse kapja el, de ha mégis, akkor sem érdekli. Már elmúlóban van a megfázásom azóta. Ma jött, láttam, hogy vörös az orra, és megkérdeztem tőle, hogy csak nem megfázott ő is? Erre azt mondja, igen, persze, hát tőlem kapta el. Nekem ez elég rosszul esett, mert előzőleg még azt mondta, hogy őt nem érdekli, most meg mégis a szememre hányta. Nem hisztiztem meg nem kiabáltam, csak egyszerűn szomorú hangon közöltem vele, hogy ez nekem most piszok rosszul esett - erre ő felháborodott, hogy hát én mit képzelek, én mindent felfújok, hát ő csak mondta. Az nem számít neki, hogy nekem ez rosszul esett, de én azért vegyem figyelembe, hogy ő egy klisén olyan szinten vérig sértődik, hogy remeg az idegtől és csak azért nem üvöltött, mert tudja, hogy akkor mehet is haza, mert nem én vagyok az, akivel üvöltözhet.

Érdekes, hogy ő mindig mindent "csak mond"... Volt például egy eset, miszerint áttértünk anyukámmal a fatüzelésre mert olcsóbban kijön, mint a gáz. A nővérééknél volt egy csomó fahulladék, és barátom megkérdezte, hogy kell-e nekünk tüzelni, mert ha nem, akkor elégetik az udvaron. Persze, hogy kellett. Anyukám megkérdezte, mennyibe kerül, de a válasz az volt, hogy ugyan, semmibe, még mi teszünk szívességet, hogy segítünk eltüntetni a hulladékot. Segítettem neki kiskocsin eltolni, felpakolni, lepakolni... Azután már nem is emlékszem min, de összevesztünk, és ő azzal jött, hogy bezzeg én nem tudom, hogy ő mit meg nem tesz értem, meg bezzeg ő a fával is mennyit gürcölt... Mi ez, ha nem szemrehányás? Persze ez is piszok rosszul esett, de még én voltam a rossz, hogy meg mertem bántódni, hogy mert hát ő "csak mondta"... Én soha semmit nem "mondhatok csak", én mindig mindent szemétségből mondok szerinte.

Hogyan értessem meg vele, hogy ezt igenis szemrehányásnak hívják? És hogy vegyem rá, hogy ugyan gondoljon már bele az én érzéseimbe is?

2010. febr. 23. 20:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én egy ilyen pasit már rég dobtam volna.Elég bunkó.Nem megértetni kell,hanem elküldeni a fenébe.Akkor lehet rájön,hogy tényleg szemét,és kedvesebb lesz.Ha meg nem,akkor ennyi.
2010. febr. 23. 20:58
 2/12 anonim ***** válasza:

Tudom hogy nemolyan egszerű de lehet hogy elkellene gondolkoznod a kapcsolatotokon! Ha enyire negatívan vieslkedik veled akkor előbb vagy utóbb megelégeled és kidobod! Így is úgy is ez lesz a vége ha nem tud megváltozni!

Én megpróbálnám elfelejteni a helyedbe...

2010. febr. 23. 20:59
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem akarom a falra festeni az ördögöt, de sztem. eléggé ellaposodott a kapcsolatotok. Erősen gondold meg, hogy van-e értelme így folytatni. A barátod meg egy parasztnak tűnik, vagy legalábbis ritka rossz természete van. F/19
2010. febr. 23. 21:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Problémás? Kidobni!!
2010. febr. 23. 21:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Hát bocs, hogy ezt mondom, de a ti kapcsolatotok már rég nem a szeretetről szól, hanem inkább a saját igazatokról.. Szerintem nem szeretitek egymást, max csak azt hiszitek, mert így szoktátok meg. Hidd el, a változás jót fog tenni, nem fognak végre ilyen sz@rságok gyötörni (már bocs, de ezek tényleg azok..).
2010. febr. 23. 21:16
 6/12 anonim ***** válasza:
Mindketten csak magatokkal foglalkoztok. Inkább váljatok külön..
2010. febr. 23. 21:21
 7/12 anonim ***** válasza:
2 éve birod ezt?? az igen nekem is ilyen volt az exem és sok kis ilyen megmozdulása volt mint a tiednek és nekem is mondták h hát dobd ki meg izé de nem hallgattam rájuk mer szerettem azt egyszer scak megvilágosodott előttem h hoppá hát igazuk volt télleg szemét...szal én nem tudtam megoldást találni rá nekem betelet a pohár repült
2010. febr. 23. 21:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Mindketten éretlenül, gyerekesen és hisztisen viselkedtek. Szerintem összeilletek.
2010. febr. 24. 14:08
 9/12 A kérdező kommentje:

kedves utolsó!

ugyan mi a kanálért viselkedtem én hisztisen szerinted?

minden így volt, ahogy leírtam. nem rapliztam, nem visítottam, nem kezdtem el bőgni neki (pedig nagyon nehéz volt visszafogni), nem kiabáltam, semmit nem tettem azon kívül, hogy piszkosul megbántódtam, és ez érződött a hangomon, amikor közöltem vele, hogy ez most fájt.

vagy ez hisztis viselkedés lenne?

mi lett volna a nem hisztis?

ha eldobom magam ájulást színlelve, meg erőltetett bőgőgörcsöt produkálok, vagy mi?

2010. febr. 24. 17:27
 10/12 A kérdező kommentje:

egyébként meg a többieknek:köszi a tanácsokat, de nem megszokásból szeretem, hanem tényleg, és beledöglenék, ha vége lenne.

szeretném neki valahogy elmagyarázni, hogy miért jogtalan az, hogy felháborodott azon hogy nekem rosszul esett egy megjegyzése.

ahogy látom, más sem vette volna ezt könnyedén...

meg különben is, az érzéseimet nem tudom szabályozni... nem tudok úgy dönteni, hogy na ezt most azt akarom, hogy rosszul essen, ezt meg nem... annyit tudok tenni, hogy ha hülyeség esik rosszul, akkor azt átgondolom, és belátom, és annyi. de ez szerintem nem olyan hülyeség, és igenis szörnyen megbántott vele, de még neki áll feljebb :'(

2010. febr. 24. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!