Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hívő-nem hívő kapcsolat működhet?
A barátom hívő (gyülekezetbe jár), én meg sem vagyok keresztelve, és igazából semmilyen hitet nem utasítok el, de egyikben sem hiszek igazán.
Engem nem zavar, h ő miben hisz, ő viszont nem tudja elfogadni, h én nem hiszek abban, amiben ő.
Így nem fog működni a kapcsolatunk, igaz?
Ez azért a jelleméről is mond valamit. Ugyanígy más témában is előfordulhat később, hogy nem fogadja el, hogy te másképp gondolkodsz.
Amíg a másfajta világlátást, más gondolkodást (ha ezzel nem ártasz senkinek) nem fogadja el a sajátjával egyenértékűnek, addig téged sem kezel egyenrangúként.
Én nem maradnék egy ilyen kapcsolatban.
Csak akkor működőképes a dolog, ha mindkét fél elfogadja a másik álláspontját. Ha ez nincs így, akkor ott bukott meg a dolog.
És hogy sikerült agymosottá tenni a barátodat?
"A keresztről szóló tanítás azoknak, akik elvesznek, balgaság ugyan, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje. 19Hiszen az Írás így szól: Lerontom a bölcsek bölcsességét, s az okosak okosságát meghiúsítom. 20Hol marad a bölcs? Hol az írástudó? Hol az e világi tudás szószólója? Nem megmutatta Isten, hogy a világ bölcsessége balgaság? 21Mivel a világ a maga bölcsességével nem ismerte fel Istent isteni bölcsességében, úgy tetszett Istennek, hogy balgaságnak látszó igehirdetéssel üdvözítse a hívőket. 22A zsidók csodajeleket kívánnak, a görögök bölcsességet követelnek, 23mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük. Ő a zsidóknak ugyan botrány, a pogányoknak meg balgaság, 24a meghívottaknak azonban, akár zsidók, akár görögök: Krisztus Isten ereje és Isten bölcsessége /1Kor1.18/"
Nem tudod kifejezni magadat, vagy ma "minden kérdésre egy a témához nem kapcsolódó Biblia idézettel válaszolok" napot tartasz?
Sajnos ne tudom. Egyszer csak elkezdett járni, és teljesen másképp látott mindent....
És neki az az igaz, amit ott mondanak, minden más csak a sátán. (beleértve én is)
Ezt nem tudom felfogni, és megérteni, mert nagyon jól megvoltunk addig..
"Nem tudod kifejezni magadat, vagy ma "minden kérdésre egy a témához nem kapcsolódó Biblia idézettel válaszolok" napot tartasz?"
Neem. Egy nagy meggyőződéssel ostobaságot beszélőt szembesítek a Szentírás szavaival napot tartok.
ha közben alakult ez ki... beláthatod: soha nem fog békén hagyni ezzel. Tedd a kezedre a szíved: Te mit érzel?
Na ugye. Te is tudod a választ.
Egyébként meg abban igaza van vmelyik hozzászólónak, h nála eleve volt vmi kattanás, ha így és ennyire elkapták ezzel. Én biztos, h nem alapítanék vele családot. Hogy miért? Mert Téged még békén is fog hagyni ezzel (nem fog), akkor a köv konfliktusforrás a gyereknél lesz. Higgyen érted mki aki amiben akar, semmi baj ezzel, de agyomosott barmok ne legyünk már azért.
Márpedig ő mindent el fog majd követni azért h a gyerekből is az legyen.
Inkabb 1000 xegy hivo agymosott mint egy hitetlen csak maganak elo ember aki csak a sajat javat es boldogsagat keresi es erkolcsi normai es ertekei mint a szelkakas a helyzettol fuggoek.
Egy 25 eve hazas hivo no
"Neem. Egy nagy meggyőződéssel ostobaságot beszélőt szembesítek a Szentírás szavaival napot tartok."
Akkor szembesíts inkább a saját gondolataiddal és ne egy tisztázatlan eredetű álmoskönyvből idézgess értelmetlen bullshitet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!