Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hívő-nem hívő kapcsolat működhet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hívő-nem hívő kapcsolat működhet?

Figyelt kérdés

A barátom hívő (gyülekezetbe jár), én meg sem vagyok keresztelve, és igazából semmilyen hitet nem utasítok el, de egyikben sem hiszek igazán.

Engem nem zavar, h ő miben hisz, ő viszont nem tudja elfogadni, h én nem hiszek abban, amiben ő.

Így nem fog működni a kapcsolatunk, igaz?

2015. máj. 1. 17:05
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ez a fanatikusság a Jehovákra és a Hitgyülisekre jellemző. Nekik átmosták az agyát és nem fognak megváltozni. Ez a kapcsolat nem működhet. A történelmi egyházak hívei között nagyon ritka, aki ilyen fanatikus. Ott, ha tiszteletben tartják a másik felfogását5, jól működhet a kapcsolat.
2015. máj. 1. 18:24
 22/29 anonim ***** válasza:

Ez azért a jelleméről is mond valamit. Ugyanígy más témában is előfordulhat később, hogy nem fogadja el, hogy te másképp gondolkodsz.

Amíg a másfajta világlátást, más gondolkodást (ha ezzel nem ártasz senkinek) nem fogadja el a sajátjával egyenértékűnek, addig téged sem kezel egyenrangúként.

Én nem maradnék egy ilyen kapcsolatban.

2015. máj. 1. 18:25
 23/29 anonim ***** válasza:

Csak akkor működőképes a dolog, ha mindkét fél elfogadja a másik álláspontját. Ha ez nincs így, akkor ott bukott meg a dolog.

És hogy sikerült agymosottá tenni a barátodat?

2015. máj. 1. 18:39
 24/29 anonim ***** válasza:
68%

"A keresztről szóló tanítás azoknak, akik elvesznek, balgaság ugyan, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje. 19Hiszen az Írás így szól: Lerontom a bölcsek bölcsességét, s az okosak okosságát meghiúsítom. 20Hol marad a bölcs? Hol az írástudó? Hol az e világi tudás szószólója? Nem megmutatta Isten, hogy a világ bölcsessége balgaság? 21Mivel a világ a maga bölcsességével nem ismerte fel Istent isteni bölcsességében, úgy tetszett Istennek, hogy balgaságnak látszó igehirdetéssel üdvözítse a hívőket. 22A zsidók csodajeleket kívánnak, a görögök bölcsességet követelnek, 23mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük. Ő a zsidóknak ugyan botrány, a pogányoknak meg balgaság, 24a meghívottaknak azonban, akár zsidók, akár görögök: Krisztus Isten ereje és Isten bölcsessége /1Kor1.18/"

Nem tudod kifejezni magadat, vagy ma "minden kérdésre egy a témához nem kapcsolódó Biblia idézettel válaszolok" napot tartasz?

2015. máj. 1. 19:20
 25/29 A kérdező kommentje:

Sajnos ne tudom. Egyszer csak elkezdett járni, és teljesen másképp látott mindent....

És neki az az igaz, amit ott mondanak, minden más csak a sátán. (beleértve én is)

Ezt nem tudom felfogni, és megérteni, mert nagyon jól megvoltunk addig..

2015. máj. 1. 19:39
 26/29 anonim ***** válasza:
33%

"Nem tudod kifejezni magadat, vagy ma "minden kérdésre egy a témához nem kapcsolódó Biblia idézettel válaszolok" napot tartasz?"

Neem. Egy nagy meggyőződéssel ostobaságot beszélőt szembesítek a Szentírás szavaival napot tartok.

2015. máj. 1. 21:00
 27/29 Költőnő? ***** válasza:

ha közben alakult ez ki... beláthatod: soha nem fog békén hagyni ezzel. Tedd a kezedre a szíved: Te mit érzel?

Na ugye. Te is tudod a választ.

Egyébként meg abban igaza van vmelyik hozzászólónak, h nála eleve volt vmi kattanás, ha így és ennyire elkapták ezzel. Én biztos, h nem alapítanék vele családot. Hogy miért? Mert Téged még békén is fog hagyni ezzel (nem fog), akkor a köv konfliktusforrás a gyereknél lesz. Higgyen érted mki aki amiben akar, semmi baj ezzel, de agyomosott barmok ne legyünk már azért.

Márpedig ő mindent el fog majd követni azért h a gyerekből is az legyen.

2015. máj. 2. 06:33
 28/29 anonim ***** válasza:
28%

Inkabb 1000 xegy hivo agymosott mint egy hitetlen csak maganak elo ember aki csak a sajat javat es boldogsagat keresi es erkolcsi normai es ertekei mint a szelkakas a helyzettol fuggoek.

Egy 25 eve hazas hivo no

2015. máj. 2. 10:20
 29/29 anonim ***** válasza:

"Neem. Egy nagy meggyőződéssel ostobaságot beszélőt szembesítek a Szentírás szavaival napot tartok."

Akkor szembesíts inkább a saját gondolataiddal és ne egy tisztázatlan eredetű álmoskönyvből idézgess értelmetlen bullshitet.

2015. máj. 2. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!