Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hívő-nem hívő kapcsolat működhet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hívő-nem hívő kapcsolat működhet?

Figyelt kérdés

A barátom hívő (gyülekezetbe jár), én meg sem vagyok keresztelve, és igazából semmilyen hitet nem utasítok el, de egyikben sem hiszek igazán.

Engem nem zavar, h ő miben hisz, ő viszont nem tudja elfogadni, h én nem hiszek abban, amiben ő.

Így nem fog működni a kapcsolatunk, igaz?

2015. máj. 1. 17:05
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem marhára nem, bocsi.
2015. máj. 1. 17:08
 2/29 anonim ***** válasza:
76%

Komoly dolog nem lesz belole mert TUL sok az erkolcsi kulonbseg pl szex a no szerepw a hazassagban stb stb

Az ige azt mondja ha hivo vagy ne koss hazassagot egy nem hivovel

2015. máj. 1. 17:11
 3/29 A kérdező kommentje:
Hát igen, ő is ezt mondja, h nem élhet nem hívővel...bár még újkeletű nála a dolog.
2015. máj. 1. 17:12
 4/29 anonim ***** válasza:
96%
Mivel ő nem tud, és nem is akar téged elfogadni olyannak amilyen vagy, így teljesen kizárt. Folyamatos konfliktusforrás lesz köztetek, mivel rengeteg dolgot érint.
2015. máj. 1. 17:13
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen kapcsolat akkor működhetne, ha ő nyugisan járna a templomba és nem érdekelné, hogy te mit csinálsz és te sem akarnád meggyőzni őt arról, hogy Allah az egy igaz isten vagy, hogy nincs isten.

Így, hogy ő nem fogadja el, hogy téged hidegen hagy a vallás nem fog, nem tud működni.

2015. máj. 1. 17:14
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Saját példából kondulva nem.

Én nem voltam hívő a b nöm az volt össz 4 hónapig működött pont e miatt.

Állandóan meg akart téríteni de nem jött össze szét mentünk.

2015. máj. 1. 17:14
 7/29 anonim ***** válasza:

Kiindulva

bocs

2015. máj. 1. 17:15
 8/29 anonim ***** válasza:
88%

Én vallásos vagyok, a férjem kb. olyan beállítottságú, mint te. Nálunk soha semmi probléma nem volt ezzel (6 éves házasság), mindketten tiszteletben tartjuk a másikat, semmit nem erőltetünk.

Nálatok viszont, hogy ő nem fogadja el a te világnézetedet, sajnos lehet, valóban nem fog működni.

2015. máj. 1. 17:18
 9/29 anonim ***** válasza:
72%
Működhet, de csak akkor ha mindkét fél el tudja fogadni a másikat. Nálatok nem ez a helyzet, úgyhogy egyértelműen nem fog működni.
2015. máj. 1. 17:19
 10/29 anonim ***** válasza:
0%

Ha úgy állsz hozzá, hogy nem fog működni, és most megerősítést szeretnél kapni erre nézvést, akkor valóban lehet hogy nem fog...

Igazság szerint azt szokták mondani hogy hívő ffi, nem hívő nő kapcsolatánál (a ffi-nek elsősorban), hogy jobb, ha olyan lnnyal kezd, akivel közös platformon vannak ilyen téren, mert ebben a felállásban, sok esetben az történik, hogy a hívő fél elhagyja a hitét, s nem pedig az, hogy a nem hívő fél válna a másik mellett hívővé. De van ellenpélda is (a sajátom).

Kár volna eltitkolni azt, hogy lehetnek ebből nézeteltérések, hiszen ő egy másik világban is él tkp., amit nem tud veled együtt megélni, de ha eléggé szeretnétek egymást, s a barátod -ha már zavarja ez a helyzet-, hittel imádkozna érted, ameddig csak kell, te pedig próbálnál nyitott lenni valamelyest, és megengednéd magadnak azt a feltevést, hogy a világ és a valóság korlátai nem feltétlenül ott húzódnak, ahol a te korlátaid, akkor bármi lehetséges...

2015. máj. 1. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!