Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hívő-nem hívő kapcsolat működhet?
A barátom hívő (gyülekezetbe jár), én meg sem vagyok keresztelve, és igazából semmilyen hitet nem utasítok el, de egyikben sem hiszek igazán.
Engem nem zavar, h ő miben hisz, ő viszont nem tudja elfogadni, h én nem hiszek abban, amiben ő.
Így nem fog működni a kapcsolatunk, igaz?
Kibirod szex nelkul AZ eskuvoig ?
Lehet isten elso a parodnal ?
Felkelsz vasarnap koran a gyuli miatt?
Elfogadod o a csaladfo es te engedelmeskedsz neki hogy over AZ utolso szo ?
Alapjáraton működhetne, de mivel egyikőtök (mindegy ki), nem tudja elfogadni, hogy a másik hisz/nem hisz, így nem fog működni.
(A hangsúlynak azon kellene lenni, hogy kinek milyen a világnézete, meglátása egyes dolgokról. Valamiben lehet közös meglátásotok, annak ellenére, hogy nem mind a ketten hisztek.)
A sógorom minden héten misére jár, tartja a böjtöt. A nővérem meg sincs keresztelve és nem hisz az egészben.
Nagyon jól működik a kapcsolatuk.
Köszönöm a válaszokat.
Ő még csak fél éve lett "fanatikus", azóta hajtja ezt, hogy velem nem tud ilyenekről beszélgetni, pedig lehet velem, csak nem az ő véleményén vagyok, hanem kételkedek. És a megkérdőjelezésem számára annyit jelent, hogy én maga vagyok, a gonosz.
Őrület, h valakit így ki lehet fordítani magából...
"Mivel folyton térítőhadjáratokat indít ellened, ezért szerintem nyugodtan nevezhetjük vallási fanatikusnak. Na, ezek mind, kivétel nélkül bolondok. Te meg az írásod alapján nem tűnsz annak. Egy normális és egy bolond kapcsolata nem fog működni."
A keresztről szóló tanítás azoknak, akik elvesznek, balgaság ugyan, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje. 19Hiszen az Írás így szól: Lerontom a bölcsek bölcsességét, s az okosak okosságát meghiúsítom. 20Hol marad a bölcs? Hol az írástudó? Hol az e világi tudás szószólója? Nem megmutatta Isten, hogy a világ bölcsessége balgaság? 21Mivel a világ a maga bölcsességével nem ismerte fel Istent isteni bölcsességében, úgy tetszett Istennek, hogy balgaságnak látszó igehirdetéssel üdvözítse a hívőket. 22A zsidók csodajeleket kívánnak, a görögök bölcsességet követelnek, 23mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük. Ő a zsidóknak ugyan botrány, a pogányoknak meg balgaság, 24a meghívottaknak azonban, akár zsidók, akár görögök: Krisztus Isten ereje és Isten bölcsessége /1Kor1.18/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!