Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan vehetném rá a páromat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vehetném rá a páromat, hogy eljárjon velem templombam, és higyjen Istenben?

Figyelt kérdés

Nagyon jó a kapcsolatunk, leszámítva azt, hogy ő képtelen hinni Istenben. Meg sincs keresztelve, és amikor próbálom elmagyarázni, hogy nem úgy vannak a dolgok, ahogy ő gondolja, egyáltalán nem érdekli. Borzasztóan vallásellenes. Minden más témában nyitott, de amikor a vallásra kerül sor, hárít, tagad, és ellenkezik. És ez nem esik jól nekem, és ő sem élheti le az életét hit nélkül.

Egyszer eljött velem templomba (én vettem rá), és negyed óra múlva már kérte, hogy inkább elmegy haza, és a konyhában csinál valamit, minthogy ezt végigülje velem.

2015. ápr. 27. 19:10
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

[link]

A tudatlan hívők, akiknek fogalmuk sincs az univerzum működéséről, biztos jobban tudják nála; D

2015. ápr. 27. 19:30
 22/37 anonim ***** válasza:
35%

A sors iróniája, lenne hogy "Isten áll közétek"? Illetve a Te "Istenhited"? Azért ez sokkoló lenne.:)

" Isten " ott van mindenhol , a párodban is ott van ,és ott van benned is ,ott van a természetben a fákban a virágokban ,mindenhol ott van , és ha elég erős lenne az Isten hited, meglátnád a párodban az "Istenit", és ezután már nem akarnád rávenni semmire.

Azon kívül, hogy nagyon vallásos vagy és templomba jársz , találkoztál már az "Istenivel"?Megláttad már a párodban az "Istenit", vagy pl. a mezei virágban már felfedezted a csodát, mert ha nem akkor még te sem találkoztál "Istennel".

Lehet , hogy a párod már találkozott "Istennel", csak éppen másképp nevezi , vagy éppen nem nevezi néven.Lehet , hogy a párod ösztönösen érzi, hogy "Istent " nem a templomban kel keresni.

Lehet , hogy talán ő tudna "Isten igazából" segíteni Neked , hogy rátalálj "Istenre".

2015. ápr. 27. 19:41
 23/37 anonim ***** válasza:
52%
nah pontosan ezért mondom, hogy vallásos kerülős. mert mindenáron meg akar téríteni és egyáltalán nem érdekli a másik mit akar. persze a lelkét akarja megmenteni, csak ugye a pokolba vezető út is jóindulattal van kikövezve. tiszteletben tartja, hogy hívő vagy,te vagy az aki nem vagy tekintettel rá!!! mondom másképp: kutya kötelességed a bitét, pontosabban nem hitét tiszteletben tartani. és ha nem teszed biztos lehetsz a szakításban. (szerintem amúgy is egy ateista haja mindig kibomlik egy szentfazéktól, idő kérdése) tanuld meg elfogadni, hogy ő nem ilyen és kész. mellesleg az erőszakosságoddal pont a vallásellenességét táplálod, és nem alaptalanul lássuk be.
2015. ápr. 27. 19:50
 24/37 anonim válasza:
Jól van 22-es menj ki a rétre és keresd istent!
2015. ápr. 27. 19:52
 25/37 anonim ***** válasza:

"Istenem", mikor lendülünk már túl ezeken a több ezer éves meséken...

https://www.youtube.com/watch?v=NqSNnYVVSTI

2015. ápr. 27. 19:57
 26/37 anonim ***** válasza:

Ne próbáld ráerőltetni az akaratod, sok lesz neki és meg fogja unni.

Hagyd úgy élni, ahogy neki jó. :)

2015. ápr. 27. 20:02
 27/37 anonim ***** válasza:

Ha szereted, fogadd el olyannak, amilyen. Ha megprobalod megteriteni, el fog menekulni. Leteznek ilyen vegyesparok, ahol az egyik hivo, a masik nem, kizarolag ugy mukodnek, ha mindketto elfogadja, hogy a masik olyan.

"próbálom elmagyarázni, hogy nem úgy vannak a dolgok, ahogy ő gondolja"

Lehet, hogy neki van igaza, es nem ugy vannak a dolgok, ahogy te gondolod. Vagy egyikotoknek sincs igaza, es egy harmadik vallas talalta el. Azert hit, mert magatol kell rajonnie (vagy sem), nem azert, mert lenyomod a torkan.

"És ez nem esik jól nekem, és ő sem élheti le az életét hit nélkül."

Nagyon is leelheti. Semmi baja nem lesz. Azt meg, hogy neked rosszul esik, azt sajat magadban kell megvaltoztatnod.

Mondjuk egy tempomot ki lehet birni egyszer-ketszer, en szamtalan alkalommal ultem vegig kulonbozo miseket es istentiszteleteket, es nem haltam bele. Pedig nalam kevesbe hivot nehezen talalnal.

2015. ápr. 27. 20:14
 28/37 anonim ***** válasza:

Én màr egészen kicsi koromban feltettem egy kérdést...

Isten teremtette a világot,de őt ki teremtette?

Ő csak úgy lett?

De hogyan?

Mert nem alakulhatott ki semmiből, ugyanis ő teremtett mindent!

Egy hívő sem tudott válaszolni...egy kisgyerek megcáfolta a hitüket:)

2015. ápr. 27. 20:14
 29/37 anonim ***** válasza:
27: Köptem már le jehova tanúját. :/
2015. ápr. 27. 20:15
 30/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 22-es válaszoló válaszát. Megnyugtató volt olvasni a többi válaszhoz képest, és nagyon is igazad van. Abban nem kételkedtem, hogy Istennek ne lenne köze ahhoz, hogy a mostani páromat választottam társamul. Amikor az előző párom elhagyott, és úgy éreztem, az életem rossz fordulatot vett, Istenhez fordultam. És ennek köszönhetően találtam rá újból a szerelemre, és a páromra. Lehet, hogy Isten akarata az, hogy a párom ateistának mutatja magát, de legbelül ő is hisz valamiben, csak nem engedi látszódni.
2015. ápr. 27. 20:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!