Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Azt kérte, hogy lassítsunk....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azt kérte, hogy lassítsunk. Megijedt? Kicsit hosszú, de kérlek olvassátok el, nem tudom, hogy mit tegyek. Hogy tudnék neki segíteni?

Figyelt kérdés

A párommal 3 éve ismerjük egymást, decemberben rájöttünk, hogy többet érzünk egymás iránt, mint barátság.Előző hónapban szakított a barátnőjével. Ő 44 én 35.

Karácsony előtt 2 fantasztikus hetet töltöttünk együtt, majd mivel nem magyar, így karácsonykor hazament.

Azóta is minden nap beszélünk Skype-on, legtöbbször írásban, de minden héten legalább 3-szor órákig tartó videóhívás közben alszunk el.

A múlt hónapban 2 hétet volt itt, 24/7-ben voltunk együtt, semmi furcsát nem tapasztaltam.

Pár napja érzem rajta, hogy valami bántja, kicsit morgós volt, de velem kedves.

Ma küldött egy emailt, hogy szeretné ha lassítanánk egy kicsit, mert bár a kapcsolatunk sokkal jobb, mint a korábbi kapcsolatai, mégis úgy érzi, hogy csapdában van és kezdi elveszíteni önmagát.

Azt tudni kell róla, hogy én vagyok a negyedik barátnője, és mindig úgy érezte, hogy nehezen kezeli a párkapcsolatokat.

Azt mondta, hogy nem akar sokat változtatni, még mindig csodálatosnak tart, én vagyok az ő drágasága és szeretné, ha segítenék neki túllendülni ezen a problémán.

Hogy tudnék neki segíteni?

2015. ápr. 26. 22:12
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Igen, a lánynak egyszerre volt két pasija. Amikor beleszeretett a páromba, szakított az eredeti pasijával. Pár nap múlva a párom szakított a lánnyal.

Ezután történt valami, amiről a párom nem akar beszélni, viszont olyan mély nyomot hagyott benne, hogy a következő kapcsolata 10 évet váratott magára. Ebben, ahogy írtam, csak a gyerekek miatt maradt benne, majd 7 év szünet és utána A. 2 évig.

Tehát 44 éves koráig 3 kapcsolata volt. Se futó kalandok, se semmi más.

Ez az A. valóban érdekes személyiség. Ahogy hallottam, folyamatosan harcol a környezetében élőkkel és volt rá példa hogy ha nem tudta áteröltetni az akaratát valakin, akkor tettlegességig fajultak a dolgok. A. egyébként orvos.

És, hogy miért ragaszkodott hozzá ennyire? Az ő országukban a korai házasság az elfogadott, ha 30 éves korodra nem vagy házas, akkor úgy tekintenek rád, mint egy bűnözőre.

A szülei is ezt a nézetet vallják...

A srác tele van kisebbségi érzésekkel... Külsőleg nem bánt vele bőkezűen a sors, van egy csontfejlődési rendellenessége, ami miatt a lábaihoz képest a felsőteste és a feje aránytalanul nagy. Engem ez nem zavar, de őt nagyon, ami azért is fura, mert a vallásából adódóan szellemi lényként tekint magára, akinek van egy teste.

Az biztos, hogy szellemi szinten nagyon szoros kapocs van köztünk, olyan szintű, mint az ikrek között, hiába a 800 km távolság. Pontosan tudom pl., hogy ma hajnalban negyed ötkor feküdt le. Ne kérdezd, hogy honnan, de tudom. És, ha reggel felkel, ezt meg fogja erősíteni, anélkül, hogy kérdezném.

Viszont, most hogy ezt így leírtam, rájöttem valamire.

Mostanában elég sok dologgal kellett szembenéznie a munkája kapcsán, ami mindenkinek világos volt már évek óta, csak neki nem tűnt fel. Vagy nem akarta észrevenni, vagy tényleg nem vette észre, hogy bajok vannak a cégnél. (A tulajdonostársát csalással gyanusítják)

Ez a bili akkor kezdett kiborulni, amikor mi összejöttünk. Úgyhogy simán el tudom képzelni róla, hogy összefüggésbe hozta a dolgokat. "A legtöbb rossz a párkapcsolataim miatt történt velem"

Szóval lehet, hogy ebből az irányból kéne megközelítenem a dolgokat.

2015. ápr. 27. 07:47
 12/12 Fish1 ***** válasza:

Az az "ezután történt valami, amiről nem akar beszélni" dolog mindenképpen lényeges. Lehet, hogy ott van a kutya elásva, az egész probléma gyökere. A másik, amire még gondolni tudok, hogy még a kapcsolatai előtt történt valami vele, ami veszteségként érte. Pl. olyasmi, hogy valakibe szerelmes volt, majd az nyom nélkül eltűnt az életéből, vagy mondjuk egy olyan, hogy az anyja magára hagyta. Ilyesmi nem volt? Hogy valaki egyik napról a másikra elhagyta, és emiatt fél elköteleződni, mert a veszteség olyan mély nyomot hagyott benne? Valami ilyenre tudnám visszavezetni.

A.-ról: nem érdekesnek nevezném, hanem erőszakosnak és önzőnek. Az önző ember akarja ráerőltetni másokra a saját akaratát mindenáron, az se érdekli, ha a másiknak ez fájdalmat okoz. Manipulál, és érzelmileg zsarol (pl. a külön alvás). Remélem az orvosi pályáján ezt a viselkedést nem alkalmazza, mert annak kemény ára lesz.

Lehetséges, hogy a pasit a fejlődési rendellenessége is zavarja, ám szerintem a döntő része ennek a dolognak abban van, hogy folyamatosan olyan női voltak, akik megaláztaák és a sárba tiporták (ő meg hagyta). Erről jut eszembe: az anyja, vagy a nő, aki felnevelte, nagy valószínűséggel ugyanilyen viselkedésű. Erről tudsz valamit?

Igen, ilyen "telepatikus" élményeim nekem is voltak, bár nem pasival kapcsolatban, hanem barátokkal vagy családtagokkal.

Én azt látom, hogy a furcsa érzései nincsenek kapcsolatban a munkahelyi dolgaival, hiszen akkor ezek megtörténtek volna az előző kapcsolataiban is ugyanígy. Ha más már évek óta látta a bajt, akkor szerintem nagyobb a valószínűsége annak, hogy ő nem akarta meglátni ezt, jóhiszemű volt az üzlettársával kapcsolatban és áltatta saját magát is, hogy nem lehet, hogy így legyen. Azt nehéz elhinnem, hogy annyira naiv legyen, hogy éveken keresztül nem veszi észre. A megérzései biztos, hogy súgták neki, hogy mi van.

Én azt a két dolgot tartom legvalószínűbbnek, amit az elején írtam:

- vagy az a dolog a gázos, amiről nem beszélt még,

- vagy egy korábbi - akár gyerekkori - lelki trauma, ami miatt fél erősen kötődni, mert tudat alatt fél a veszteségtől. Olyat tudnék elképzelni, hogy pl. elhagyta az anyja egyik napról a másikra, vagy meghalt, vagy hasonló. Lényeg, hogy a nőkhöz kötődni fél. Szerintem érdemes lenne mélyre ásni.

2015. ápr. 27. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!