Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Társnak mennyire vállalnátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Társnak mennyire vállalnátok be egy borderline személyiséggel rendelkező lányt?

Figyelt kérdés
Aki tesz ellene, és betegségtudattal rendelkezik, befordulás jellemzőbb mint a dühkitörések.

2015. ápr. 6. 19:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hát, amellett, hogy könyveket olvasol, elkezdtél már járni pszichoterápiába?

Nem elég a betegségtudat, van olyan bordi lány ismerősöm, aki szintén tudja mi a gond vele, de kapaszkodik bele, ragaszkodik hozzá, ami valamilyen szinten érthető, hiszen huszonx éve így ismerte meg magát, ez már a személyisége részévé vált szerinte.

Szerintem vigyázz magadra, működnek azért az ilyen tudattalan mintázatok rendesen, könnyedén bevonzhatsz egy nárcisztikus párt, aki majd úgy manipulál, ahogy neki jól esik, te meg enni fogsz a tenyeréből, ha éppen nem teljesen kiborulsz miatta.

2015. ápr. 6. 22:12
 12/18 anonim ***** válasza:

Egyébként csupán annyiból, amit leírtál nem hinném, hogy A bordeline típusba tartozol feltétlenül. Ha sok könyvet olvastál a témában, biztosan azt is tudod, hogy sok személyiségzavar esetén vannak közös mintázatok, átfedések, amiatt, hogy a borderline sokak szerint egy spektrum, amin belül több másik személyiségzavar is elhelyezkedik.

Bár nehéz lehet a kötődés, elválás, ugyanilyen nehéz ez a kérdés pl. egy nárcisztikus személyiségzavar esetén.

Úgyhogy ha eddig nem fordultál, javaslom, hogy az életed megkönnyítése érdeklében legalább most kezdj el pszichológushoz járni.

2015. ápr. 6. 22:15
 13/18 A kérdező kommentje:
Elöszőr bipolárral kezeltek, aztán borderline-t kaptam, április 27-én fekszem be pszichoterápiára, ott kiderül hogy pontosan mi a szitu. Borderlinenál is sok típus van, attól függően, ki hogy kompenzálta a gyerekkori traumáit. Dr. Unoka Zsolt lesz az új orvosom kiderül, hogy Ő mit állapít majd meg.
2015. ápr. 6. 22:30
 14/18 anonim ***** válasza:

Megértem, hogy hol a hasonlóság a kettő között, de azért nem tudom, hogyan diagnosztizáltak ennyire félre.

Egyébként szerintem egyelőre ne a társkeresésen aggódj. Tapasztalatból mondom, hogy borderlineként sem nehéz párt találni, sőt, ha jól passzol hozzád a sérülése, akkor megtartani sem. Viszont nyilván nem ez lenne a cél, hanem egy egészséges párkapcsolat kialakítása.

Ehhez sok erőt kívánok.

2015. ápr. 6. 22:57
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem bevállalt a párom, és kitart mellettem. Másfél éve vagyunk együtt, vele is élek. Én is rendelkezem a betegségtudattal és kezeltetem magam.
2015. ápr. 7. 00:14
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
na akkor mondok egy ellenpéldát: borderlineos vagyok és férjnél! (detto befelé forduló) nem mondom, hogy könnyű de nem csak a társnak nehéz! és itt szokott kezdődni a baj a kapcsolatban: hogy aki borderlineos azt hiszi, hogy ő csak akkor érdemli meg a kapcsolatot, ha szenved benne, megérdemli, hogy alsóbb rendű legyen olyan, aki kiszolgálja "szegény elviselőjét". ez viszont nem kapcsolat, mert abban egyenrangú félnek kell lenni! nem gyereknek és szülőnek vagy kutyának és gazdinak. ez persze állandó áldozatvállalással jár a borderes személy részéről, de ha képes levetkőzni, hogy a tulajdon dédelgetett részének tekintse a partnerét, akkor képes lesz segítséggel együtt megélni a párkapcsolatot is. nem az a kérdés, hogy ki visel el egy borderlineost, hanem az kinek a kedvéért fogja egy borderlineos elviselni ÖNMAGÁT
2015. máj. 19. 02:44
 17/18 anonim válasza:
Volt benne nekem is részem úgyhogy nem vállalnék fel mégegyszer ilyet, mert lerombolja az ember személyiségét. Az agresszió hullámokat, a dühkitöréseket, a verekedéseket sem kellemes elviselni egy párkapcsolatban, aminek nem erről kellene szólnia. De azt elismerem hogy a sármos oldaluk fantasztikusan elbűvölő. De akkor sem.
2017. febr. 10. 21:48
 18/18 anonim ***** válasza:

Borderes srác vagyok, tehát többnyire elviselhetetlen (legalábbis az ismerőseim sorra tűnnek el szó nélkül, mint ha összebeszéltek volna). Tehát egy borderes lány társként kiváló lenne nekem - ha egyedülálló lennék -, mert kizártnak tartom, hogy aki ennyi mindenen megy keresztül, az hitegessen, meg ellökjön (inkább ragaszkodna, mert a borderesek elméletileg értékelik a szeretetet és nem elkényeztetettek). Kezeltetés folyamatban lesz, amint vége a várólistának.

Tekintve, hogy már van barátnőm lassan két éve, így csak Ő kell nekem, Őt szeretem és teljesen tökéletes a párkapcsolati életem. Bár gyakran volt, hogy csak milliméter hiányzott, hogy végleg elveszítsem, mert a borderem miatt betelt párszor Nála a pohár és kifakadt, hogy nem bírja, stb. de az irántam érzett Szerelem, amit érez, sokkal erősebb volt a környezeténél (akik nagyon durván ellenem beszélik a mai napig). Azért is veszélyben vagyok, mert munka jellegén nem tudok elhelyezkedni, sorra bukom az interjúkat, egy NŐ pedig elvárja, hogy a FÉRFI igenis dolgozzon. Én pedig soha életemben nem dolgoztam gyakorlatilag és nem azért, mert nem akartam. Kezelés után vagy meggyógyulok és felvesznek valahova, vagy pedig ha a Drágám hisztizik, hogy nincs munkám, akkor pánikból tuti megszorongatnám a szakembereket, hogy adjanak munkát, mert tekintve, hogy én magamtól nem tudom a problémámat megoldani, amit már nagyon régóta meg akarok, mások meg sokkal könnyebben csettintve megoldják, valamint nem veszíthetem el a Szerelmemet, így a pánikszerű görcs az érthető ebben a helyzetben.

Összefoglalva - Ha a Drágám borderes lenne, akkor szintén meglennének a prók és kontrák. Egy borderes sose elégedett teljesen magával. Ő viszont egészségesen jobban meg van elégedve, ezért ha "borderesítve" lenne, akkor sokkal szörnyebb szenvedésnek lenne kitéve, amit viszont nem akarok. Akár borderes, akár nem, a Szerelmemet Szeretem és kész.

2017. febr. 11. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!