Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vállalnátok gyereket, ha tudnátok, hogy a genetikátok rossz, több örökölhető betegségetek is van?
Elgondolkodtam már ezen, hogy mi lenne, ha ilyen helyzetben lennék. Én úgy gondolom, hogy a gyerek életminőségére való tekintettel, nem szaporítanám tovább a hibás génállományomat, akármennyire szeretnék is gyereket. Persze az is lehet, hogy nem örökölne semmi betegséget, de én szerintem nem tenném ki ennek a rizikónak. Inkább elgondolkodnék az örökbefogadáson.
26/F
Igen és pont ezért nem is tenném.
Kb egy kínzás lenne a gyereknek (azon túl, hogy ilyen elcseszett apja lenne)
Attól függ mik azok. Ha pl gyengébb szem, nagyobb testsúly, ekcéma, allergia, vagy akár egy enyhébb gerincferdüles, akkor igen.
Viszont ha pl vérzékenység, cukor, valamilyen szervi, vagy érrendszeri gond, szóval ami rendszeres kezelést, gyógyszerezést igényel, és megnehezíti a mindennapokat, akkor valószínű nem. Vagy még idejében kivizsgáltatnám a magzatot, hátha nem örökölte.
Milyen betegségre gondolsz?
Nagyon sok minden kiszűrhető.
Ha nem lenne lehetőség arra, hogy időben észrevegyék és nagyon-nagyon lenne az esély a komoly betegségre, akkor nem.
De volt már itt olyan, aki szerint, ha valakinek nem szép a lába, az ne vállaljon gyereket, mert a gyerekének is ronda lába lesz :D
Szóval nem mindegy, hogy konkrétan miről van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!