Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Manapság hány ember fekszik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság hány ember fekszik le házasság előtt?

Figyelt kérdés
15 vagyok és már jó pár barátnőmet megkérdeztem és szinte mindenki azt mondja, hogy ő már 17 évesen leakar feküdni. Személy szerint én ennek nagyon ellene vagyok. Én úgy gondolom, hogy házasság előtt nem kéne senkivel lefeküdni pláne nem 17 évesen mikor még csak 3-os gimnazisták. Arra lennék kíváncsi, hogy manapság sok ember lefekszik a párjával házasság előtt?

2015. márc. 30. 15:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%

De játszod :DDDDDDDDD

És amíg naptár alapján akarsz a nemi életedről dönteni, addig tényleg jobb is ha is kerülöd a témát, mert közöd nincsen hozzá. (komolyan)

Amúgy tényleg közel 100%. Egészséges ember egészséges párkapcsolatban él nemi életet.

2015. márc. 30. 15:21
 12/19 A kérdező kommentje:
Én is vallásos vagyok. De nem csak ezért gondolom úgy, hogy ilyen hamar még nem kéne. Teljesen egyetértek vele, hogy 17 évesen erre még senki se mondja nekem azt, hogy megvan érve!
2015. márc. 30. 15:21
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A házasság szép dolog de tény hogy váló ok (is) lehet az ha pocsék a szex... a szex a felnött, komoly szerelem egyik alapköve itt teljesülnek be az érzelmek bla bla bla... Szép dolog hogy nem akarsz házasság elött lefeküdni senkivel, de 10000 emberből egy gondolkodik igy + a jehovisták meg azt hiszem a mormonok... az iszlám vallást most ne vegyük ide...

Normális esetben igenis meg kell próbálni ugy élni együtt mintha házasok lennétek és ebben benne van a szex... és ha minden smakkol akkor lehet elgondolkodni azon hogy házasság... :) Szerintem

2015. márc. 30. 15:22
 14/19 anonim ***** válasza:
76%

Biztosra vettem, hogy vallás sérült azért írtam az ideológiai okot egyik okként.

És nem "megvan érve", (az is külön irandó) hanem "megérett rá", vagy "érett hozzá" vagy hasonló.

Amúgy NEM az életkor dönti el ki érett hozzá. De ezt is tudnád ha az lennél :)

2015. márc. 30. 15:24
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

17 évesen is lehet valaki lelkileg érett a szexre, szerintem ezzel nincs semmi gond, én jóval fiatalabban veszítettem el a szűzességem, és nem érzem, hogy ennek bármi hátránya lenne, sőt! van erre az a csúnya kifejezésem, hogy zsákbamacskát nem veszek. a szex nagyon fontos egy kapcsolatban, a mai világban már fiatalabb korban is, persze ésszerű és biztonságos keretek között. én mondjuk a házasságban sem hiszek úgy különösképpen, nem hinném, hogy más lenne az életem attól, hogy egybekeltünk...

elég sokan lefekszenek a párjukkal házasság előtt, és szerintem ez rendjén is van így. ki kell próbáljunk dolgokat, hogy tudjuk, mit is szeretünk igazán :)

persze nem elítélendő az sem, ahogy te gondolkodsz, de a mély vallásosok és pár másik emberen kívül kevesen vannak, akikkel egyezik a véleményed, ebbe jobb, ha beletörődsz.

20L

2015. márc. 30. 15:32
 16/19 anonim válasza:
100%

Kérdező, ha te úgy érzed, hogy neked így jó, akkor így csináld, nem kell a többiekkel foglalkozni. Ők nem lesznek jobbak nálad azért, mert hamarabb közösülnek és te sem leszel jobb azért, mert később.

Egyébként nem túl jellemző felfogás ez jelenleg a társadalomban, hogy a házasságig várni kéne a dologgal.

2015. márc. 30. 15:35
 17/19 anonim ***** válasza:

Amúgy a szüleidnek kutya kötelessége lett volna ezeket is elmondani amit itt felsoroltak.

(mellesleg a szexológia kifejezetten nem ajánlatosnak tartja a házasságig várakozást, és nem véletlenül!)

2015. márc. 30. 15:37
 18/19 anonim ***** válasza:

Szép volna kivárni a házasságot de ebben a világban nem könnyű és az emberben ezért még felmerül egy olyan érzés, hogy ha más nem várja ki akkor miért pont ő szenvedjen vagy a végén egy olyannal állapodjon meg kinek volt kettő három s neki még egy sem.

Na mindegy szerintem a lényeg inkább azon van, hogy ne úgy tegyünk mintha tényleg a vásáron lennénk, hanem gondoljuk meg rendesen a dolgot mert mégis csak emberek és nem állatok vagyunk.

A párkapcsolatok nagy része szerintem azért nem működik jól mert az emberek elfeledték, hogy egy jó kapcsolat nem csak szexre épül és más összetartó erők is vannak.

Egy kapcsolat nem csak arra való, hogy legyen kivel ...

Szerintem ha az ember bele kezd egy kapcsolatba akkor bele kellene gondolnia a jövőbe is egyúttal és csak akkor kellene mélyebb szintekre lépnie ha komolyan el tud képzelni a másik személlyel egy közös életet, ha nincs jövőbeli terve a házasságra az akkor csak szexpartnerségnek számít egy kapcsolat álcájába bujtatva (természetesen előfordulhat ilyenkor, hogy az egyik többet érez és a másik kihasználja ezt, de az is gyakori, hogy csak a csorda után mennek beköt szemmel és ez hiszik csak erről szól az élet és a kapcsolat).

Szerintem a kapcsolat komolyabbra fordulása jócskán maga után kéne vonja egy házasság gondolatát is, mert ha tényleg odafigyelsz a másik személyre és igazán mélyen tudsz beszélgetni vele, akkor semmi akadálya nem lehet egy házasságnak, vagy legalább a tervének ha ez nem áll fent akkor nem valószínű, hogy jó helyen kopogtatsz.

Ha pedig jó helyen jársz akkor semmi ok nincs arra, hogy ne tedd meg ha úgy is házasságra lépsz vele.

A lényeg ha olyannal teszed akit párod is lesz akkor szerintem a legszebb és nem össze vissza mindenkivel.

2015. márc. 30. 15:43
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. És igen nincs abba semmi, hogy én házasság előtt nem akarom. Mindenki maga dönti el.
2015. márc. 30. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!