Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kényszerházasság?
Nincsen családom, barátaim és otthonom. A szüleim bántalmaztak, ezért nem mehetek hozzájuk.
2 éve vagyok együtt a barátommal, egy éve élünk együtt. Az utóbbi időben elromlott minden. Bántalmaz lelkileg, enyhén fizikailag (megszorította a csuklóm, megrázott, összetört dolgokat), megfenyegetett, hogy megöl, ha nem lesz, amit akar. Én dolgozom, de sajna nem keresek annyit, hogy kivegyek egy albérletet, és meg is éljek mellette. (Külföld, itt nem egyszerű) ő nem dolgozik, mindig mégis elmond minden lusta dögnek, és mindent én csinálok a lakásban. Pokolian féltékeny mindenkire. Pár napja a kolléganőm barátja megölelt így barátilag, két napja hallgatom, hogy mi közünk egymáshoz.
Van egy srác, aki többet érez irántam már 2 éve, és befogadott volna. Én is kedvelem, mert barátok voltunk, kiállt mellettem. Sajna a táv miatt nem tudtam hozzáköltözni, amikor kezdődtek a bajok. Tegnap a barátom meglátta, hogy beszélünk, elküldte szegényt a francba, engem meg megfenyegetett, hogy kitesz az utcára, ha még egyszer beszélünk, így nm is merünk írni egymásnak.
Engedély nélkül nem hagyhatom el a lakást, nem kapok kulcsot (itt nem lehet másoltatni), értem jön munkába, mert bele van betegedve, hogy elveszít.
Nyáron esküvőt akar, én nem akarok, de szavam az nincs sok.
Tanulok, iskola mellett megvan egy adott idő, mennyit dolgozhatok le.
Mi a fenéhez kezdhetnék?
21L, 28F
Menekülj! Bárhová, csak el tőle messzire.
Esküvőt akar? Ne vonulj önként még jobban börtönbe, hiszen már így is ott vagy.
És hová menjek?
Család, barátok, rokonok nincsenek.
Ezt már legalább tizedszer kérdezed meg különféle megfogalmazásban.
Menj el a Caritashoz, ott adnak cimeket, ahová költözhetsz: Németországban vannak úgynevezett "Frauenhaus"-nak nevezett otthonok, ahol bántalmazott nöknek biztosítanak lakást, segítenek munkát keresni és védelem alá helyeznek.
Ha a barátod nem enged ki a lakásból (mikor dolgozik?), akkor is telefonon/interneten kérhetsz rendöri segítséget.
Mellesleg házasságkötésre sem kényszeríthet, mert többször is el kell elötte menni a Rathaus-ra, ott is tiltakozhatsz, kérhetsz védelmet a barátod ellen, nem vagy kiszolgáltatva neki.
De ezt már elég sokszor leírták neked, ha nem akarsz lépni, hanem csak panaszkodni, akkor ne csodálkozz, ha tönkremegy az életed.
Bocsáss meg: értem, hogy a bántalmazó családban traumatizálódtál és a legrosszabb mintát kaptad, amit csak lehet (sajnos, működött is: ösztönösen bántalmazót választottál..) de ha világosan látod a helyzetet - ráadásul tanulsz is, nem vagy primitív ember - miért nem az az elsődleges célod, hogy megszabadulj ettől a gazembertől? Miért merül fel benned egyáltalán a házasság gondolata, amellyel meghoznád a legsúlyosabb ítéletet magad ellen?
Ha egy cseppet is fontos vagy magadnak, minden energiádat arra fordítsd, hogy kitörj ebből a negatív bűvkörből. Dolgozz azon, hogy megteremtődjenek a körülmények, amelyek közepette elhagyhatod a rabszolgatartódat (legyen munkád, szerény lakhatásod) - és NE egy másik kapcsolatba menekülj, ami ilyen esetben nagy valószínűséggel hasonlóan alakulhat, hanem állj - lelkileg - saját lábadra, élj egy ideig egyedül, nőj fel, "szilárdulj meg" - és válassz társat akkor, amikor már nem mankóra, hanem tényleg társra lesz szükséged.
Legyen eszed és...sok-sok szerencséd.
"A szülei beleegyeztek, maradhatok náluk, ha a barátnője leszek."
Egyik függésből a másikba mész, miért nem próbálsz meg egy kicsit a saját lábadra állni? Ha ott nem tudsz megélni akkor haza kell jönnöd. Az áldozat típusú nőket pont azért bántalmazzák, mert önként vonulnak a legmegalázóbb függőségbe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!