Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit teszel ha a párodnak és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit teszel ha a párodnak és neked teljesen mások a terveitek a jövőre nézve, de szeretitek egymást?

Figyelt kérdés

Mikor összejöttünk, úgy volt, hogy megyek ki Firenzébe egy évre. Nekem 5 éve hatalmas álmom, hogy megpróbáljak Olaszországban élni. Azonban mikor összejöttünk, inkább őt választottam, mint az álmomat.

Azóta eltelt 1,5 év és még mindig szeretnék ott élni, azonban a párom nagyon nem. Biztos, most sokan ugy vannak ezzel, hogy ha igazán szeret, akkor követ minden hová, azonban, neki még van hátra az egyetemből 2,5 év, semmi egzisztencája még a szakmán belül, tehát semmi munkatapasztalt (csak más területeken) nem beszéli a nyelvet és képtelenség, hogy megtanulja, mert az egyetem mellett 50 órát dolgozik és ezt is alig bírja, nem hoyg még új nyelvet kelljen tanulnia. És ilyen kilátásokkal szinte lehetetlen, hogy munkát találjon ő ott, mert ott gázosabb a munka helyzet mint itt.

Én viszont már túl vagyok ezeket, lediplomáztam már, tudok angolul és valamennyire olaszul ... (egy év múlva ennék szóval addigra jobban fogok tudni) van már a szakmámon belül pár éves munkatapasztalatom, online marketing területen ...és én már nagyon vágyom oda.... Azonban a páromnak legalább még 3-4 év kell, és igy sem vágyik olaszba..sőt utálja az olaszokat és nem akarnám rákényszeriteni az én álmomat. Nem tudom mit tegyek... szakitsak, ugy hogy szeretem? Adjam fel az álmomat úgy, hogy mióta együtt vagyunk azóta is erről álmodozom... sőt inkább arról h vele lesz ott közös életem? Ugy félek, hogy 10 év múlva megbánom :(

26 éves vagyok

2015. febr. 23. 18:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha van rá lehetőséged, szerintem menj ki egy rövidebb időre, pár hónapra, az segít dönteni, rá fogsz jönni ott kinn, hogy melyik a fontosabb.
2015. febr. 23. 18:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Vele biztos nem fogsz ott élni azok alapján amit leírtál.A helyedben szereznék valami melót Olaszországban,mindegy mit,és dolgoznék ott 1-2hónapot.Ez idő alatt meglátnád hogy mennyire tetszik ott az élet,mennyire van honvágyad,mennyire hiányzik a barátod.Mert az is lehet hogy annyira nem is jönne be neked. 1,5évet éltem kinn,jártam is sok városban,de köszönöm,elég is volt annyi belőle,nem vágyódom vissza.Mindig más ott élni valahol,vagy csak nyaralni.
2015. febr. 23. 18:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia, a második hozzászólóval értek egyet.

Találj valami munkát, gyere ki, próbáld ki milyen itt az élet. Én 5 éve vagyok oo-i lakos, és be kell vallanom, hogy nagyon nem olyan itt az élet, minta hogy azt sokan otthonról elképzelik. Valóban más itt nyaralni - mert az ország gyönyörű, és nagyon izgalmas, de csak annak, akinek elég pénze van mindezt felfedezni -, mint itt élni.

Az oo-i munkalehetőségek még egy jó kapcsolatokkal rendelkező (és ha otthon számít a kapcsolat, akkor azt szorozd meg 10-zel) "vérolasznak" is nagyon beszűkültek.

Rettenetesen sok a bevándorló.

Mindenért fizetni kell - jóval többet, mint otthon.

Nagyon nagy a munkanélküliség.

A munkaszerződések általában egy adott időszakra (6 hónap, vagy helyettesítés) szólnak, ezután se munkanélküli járadék, sem betegbiztosítás, de fizetett szabadság sem jár.

Néha elfelejtenek kifizetni....

Szóval, mielőtt felrúgnál egy egyébként működő kapcsolatot, szerezz be minden információt az országról. Találj munkát, rövidebb időre gyere ki, nézz szét, dolgozz, tapasztalj. Közben meglátod, megérzed, hogy neked való-e valóban az olasz mentalitás.

Közben a kedvesedet meghívhatod látogatóba és talán neki is megtetszik az, amit te olyan vonzónak találsz...

Sok szerencsét!

2015. febr. 24. 12:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Szakítottunk végül. Kiderül, hogy nem csak ebben, de minden másban máshogy látjuk a jövőt. :(
2015. ápr. 9. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!