Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha a páromnak szorongásos problémái vannak?

Figyelt kérdés
Kicsit tanácstalanná váltam a segítségnyújtást illetően a saját esetemben. Barátnőmnek szorongásos kényszerbetegsége alakult ki. Igyekszem segíteni, de mivel nem találkozunk nap, mint nap (nem tudunk) ezért úgy érzem nem tudom kellően támogatni. Bebeszél magának dolgokat és állandóan jár az agya. Ha együtt vagyunk nem panaszkodik, amint külön vagyunk elő veszi minden baj, rosszul érzi magát és túl gondol sok mindent. Én szeretem és nem érdekel, hogy most ez van nála. Hiszem azt, hogy nem csak akkor kell egymás mellett lenni, amikor minden happy. A kapcsolatunkban nincsenek nagy problémák, neki otthon nincs problémás háttere. Mégis ez a helyzet, próbálom meggyőzni dolgokról, de ha nem találkozunk élőbe úgy érzem kevés a telefonban, vagy facebookon elmondott szó.

2015. febr. 2. 09:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudsz sok mindent kezdeni, azon kívül, hogy telefonon keresztül támogatod. Talán túl sok ideje van agyalni dolgokon. A legjobb az lenne, hogy míg nem tudtok találkozni arra biztatod, menjen el a barátnőivel ide-oda kikapcsolódni, kezdjen bele valami sportba, ami eltereli a figyelmét és segít levezetni a stresszt. Ha nem tud épp kimozdulni, ajándékozz neki valami könyvet, ami szintén eltereli a figyelmét.

Amikor legközelebb együtt lesztek - és van lehetőség a közelben - menjetek el pl. squasholni. Ha nem is vagytok együtt épp, el tud menni a barátnőjével is oda. Szóval az a lényeg,hogy olyan dologra bátorítsd, ami eltereli a figyelmét, leköti, magabiztosabb lesz.

2015. febr. 2. 09:57
 2/4 Manócska1 ***** válasza:
100%
szerintem is próbáld rábeszélni hogy próbáljon olyan dolgokat csinálni amik lekötik a figyelmét. esetleg kezelik a szorongását? csak azért kérdem,mert sajnos én szorongásos depressziós vagyok,kórházban is voltam már sokszor sajnos meg gyógyszereket szedek.
2015. febr. 3. 11:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Kezelik, igen. Egy ideje jár pszichológushoz és nem rég volt pszichiáternél. Hát megpróbálok kitalálni valami időtöltést neki. Eddig amúgy edzett rendszeresen, de lefogyott és amióta nem tud visszahízni, az edzést sem erőlteti. Köszönöm a válaszokat.
2015. febr. 23. 11:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Hány éves a barátnőd?
2015. febr. 23. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!