Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kerülik a határozott, karakán és céltudatos nőket a férfiak?
20
pont ezért nem írtam ilyeneket még pluszban, mert ezek még így igazak lehetnek alapból poz. és neg. emberekre is, mégis már ennyi alapján is taszítják jó részben a ffiakat
A határozottság, céltudatosság oké ha munkáról, tanulásról vagy bármilyen egyéni teljesítményről van szó, de a karakánságot még a 100 évvel ezelőtti nyelvünk is szúrós makacsságnak, csökönyös akaratosságnak tartotta, mai jelentésében is bent van, hogy karakánul csak másokkal szemben lehet helyt állni.
Akik nőként ilyenek akarnak lenni, azokat a környezetük kb. úgy értékeli, hogy egy hülye pi.csa, aki feleslegesen pattog akkor is ha nem kell (pl. bolt, vendéglátóhely, szolgáltatócég alkalmazottjával, aki nem tehet arról, hogy milyen a munkáltatója üzletpolitikája).
Egy értékes jellemű férfi kemény tud lenni akkor ha a helyzet úgy kívánja (vérre menő üzleti harc, vagy valós háború), de magánéletében szerettei előtt már finom úriember arcát mutatja.
23
Szerintem ma már nem az elavult értelemben használják legtöbbször, nekem legalábbis nem feltétlenül negatív tulajdonságként jutna eszembe. Inkább talán, hogy erős jellem, aki nem riad vissza ha akadályba ütközik. aki ha adott helyzetben szükséges kiáll magáért vagy akár másokért is, ...
"Akik nőként ilyenek akarnak lenni"
Ez nem azon múlik, hogy valaki ilyen akar-e lenni. Ragadhat ránk a környezetünkből, de szerintem ez eléggé alaptermészet része. Nem arról van szó, hogy én ilyen akarok lenni és ilyen leszek.
"... arcát mutatja"
Attól mert valaki esetleg ilyen, az nem azt jelenti, hogy mindig, minden helyzetben így viselkedik. Egyszerűen ha a helyzet úgy kívánja, lehet ilyen megnyilvánulása is. Függetlenül attól, hogy munkáról vagy magánéletről van szó.
Bár elképzelhető, hogy félreértettelek és te is pont ilyen szempontból közelítetted.
De talán azzal egyetértesz, hogy a magukat karakánnak érző nők kb. az élet minden területén egy kicsit harcosabbak, ott is, ahol ez idegesítő és felesleges.
Hogy értsd pl. az első világháborúban a pilóták tisztként és úriemberként az ellenséget kegyetlenül lőtték gépágyúval a levegőben, de ha a lelőtt ellenséges gép pilótáját az ő területükön fogták el, akkor pezsgős vacsorára invitálták őket.
Igen, pont erre is gondoltam, hogy ez nem csak a párkapcsolati vagy hivatás szinten érvényes, hanem egy alaptulajdonság, amivel jól is lehet bánni. De persze előfordulhat az is, hogy néha, pl. ha rossz napja van az illetőnek - ahogy bárki másnak is lehet - és egy beszélgetés során pont ez a tulajdonsága jön elő, mert mondjuk érzékeny egy témára és akkor ott pont nem rejtegeti a véleményét. Meg kell tanulnunk bánni ezen tulajdonsággal is, ahogy sok másikkal is.
Magát a példádat úgy gondolom értem, míg kapcsolatát a témával, így elsőre bevallom, már nem annyira.
Gondolom arról lehetett szó, hogy valamiért "sajátjuknak" érezték attól még, hogy másik csapatban evezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!