Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felbontott jegyesség után visszaadnád a gyűrűt?
Figyelt kérdés
Ha egy kb 200 000Ft értékű gyémántgyűrűről van szó.
Igen? Nem? Miért?
Elméleti kérdés.
2015. jan. 20. 19:40
12/17 anonim válasza:
Jogilag is kötelező visszaadni annak aki vette (feltéve, ha visszakéri).
13/17 anonim válasza:
Hát nem vagyok jogtudós, de nem hiszem hogy az ajándékot visszakövetelhetné. Rendkívül életszerűtlen helyzet lenne, ha mindenki visszakövetelgetné az elajándékozott dolgait.
Ez egy díjmentes adásvételi szerződés, ha a dolog tulajdonjogát átruházta másra, nem követelheti vissza. Szerintem. És ez egyébként nem csak a jegygyűrűre vonatkozik. Ha kapsz papádtól karácsonyra egy Xboxot, és aztán mérges lesz rád mert beszlopáztad a pálinkáját, nem fogja tudni visszakérni a játékot jogi úton.
14/17 anonim válasza:
13#
Az eljegyzési gyűrű nem ajándék, hanem a házasságot jelképező szimbólum.
Szakításkor érvényét veszíti szóval nem lehet ajándékként tekinteni rá, mint például egy karórára.
15/17 anonim válasza:
itt nem is a jogról van szó. amit elképzett az már nincs így nyilván visszaadnám én is, nem is értem, hogy lehet ilyet kérdezni. de ez a díjmentes adásvételi szerződés ez jó, ilyet se hallottam még
16/17 anonim válasza:
Nem tudom mi a bírói gyakorlat ilyen esetekben, de ez azért elég könnyen támadhatónak tűnik. Tehát ha egy gyémánt gyűrűt térdelve adsz át, akkor visszakövetelheted, ha nem térdelsz le akkor csak sima ajándéknak minősül? Szombaton megyek vizsgázni jogból, majd megkérdezem a tanárt mit gondol.
17/17 anonim válasza:
Visszaadnám, ez természetes. Így tisztességes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!