Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez így fair a barátom részéről...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez így fair a barátom részéről? (Pénzügy)

Figyelt kérdés

Na szóval, van több Converse cipőm is, amit már nem hordok. Számszerint leírom, hogy 4db, csak azért hogy tudjátok, nem 1-2 cipőről van szó. Hibátlan állapotban vannak, eredeti mindegyik szóval elég jó pénzért el lehet őket adni. A barátommal megbeszéltük hogy eladjuk őket, úgy hogy ő felrakja őket a netre, tehát meghirdeti, ő intéz mindent. Ezért cserébe megkapja a bevétel felét. Minden cipő 50%-át, ami úgymond jó pénz a "semmiért". Ez értendő úgy, hogy ő ehhez semmit nem ad hozzá csak meghirdeti. Nekem ez eddig oké. Az viszont már nem tetszett, hogy neki is van olyan cipője amit el akar adni, persze azt nem akarja beadni a "közösbe." Olyan értékű mint egy Converse, vagy kicsivel drágább. Tudtam hogy már régebb óta el akarja adni, ezért mondtam neki hogy akkor adja el őket egyszerre (enyémeimet + az övét) és a befolyó összeget fele-fele arányban psszuk el. Én nem néztem, hogy nekem 4 db cipőm van benne, neki meg csak 1 db, így is okés lenne. Erre ő felháborodott, hogy mirefel kapnék bármit is az ő cipője árából, amikor ő adja el. Az enyémből is csak ezért kap, mert ő intéz mindent. Mellesleg én is meg tudnám hirdetni, vagy olyan emberrel el tudnám intéztetni aki nem kér érte semmit, vagy csak nagyon keveset. Ezt azèrt nem teszem, mert már vele megbeszéltem ezt a megoldást, cigánykodni meg nem szeretnék. Meg amúgyis ő ajánlotta fel, hogy meghirdeti. Ez így jogos, de szerintem nem halna bele ha ő is beleadna egyet, főleg hogy direkt nem az enyémmel együtt akarja eladni, nehogy már adnia kelljen az árból.. Engem inkább ez a szintű irigység idegesít fel, mert én soha nem néztem hogy mibe, mennyivel adtam bele többet, ugyanúgy lett elosztva.

Kiváncsi vagyok, hogy nektek kívüallóként erről mi a véleményetek. Bocsi ha hosszú lett, 17 évesek vagyunk.

2015. jan. 1. 20:18
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Abban igazad van hogy a szüleim sem örülnének neki, és szerintem sem korrekt, de nem önző féreg.. Nagyon szeretem őt, csak amikor így viselkedik azt utálom. Azt mondja, hogy olyan mintha közvetítő lenne, meg nincs pénze ezért szép gesztus lenne tőlem ha felajánlanám. Persze én felajánlottam, ezért fogadta el. Tudom hogy nincs sok pénze, de ez akkor sem csak pénz kérdese, hanem nevelésé is. Ilyet soha nem mondanék rá hogy féreg, csak azt hogy irigy. És sajnos a többi dologban igazad van.:( Mivel én mindig nagyvonalú vagyok vele, ezért én is ugyanazt várnám el.. Mindegy, sajnos ez már így alakult.
2015. jan. 1. 23:02
 22/25 anonim ***** válasza:
Szóval tulajdonképpen ő kért meg, hogy ajánld fel? Ez nagyobb görény, mint elsőre gondoltam. Azért nem látod, mert elvakít a szerelem. Majd ha tisztán látsz, rájössz hogy az idődet pazaroltad rá. Kihasznál téged, nem érdemel meg.
2015. jan. 1. 23:15
 23/25 A kérdező kommentje:
Nem kért meg, úgy volt az egész hogy utaltam rá hogy ez így annyira nem jó. Mire mondta hogy megcsinálná ingyen is, de az szép tőlem ha felajánlom.
2015. jan. 2. 00:11
 24/25 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen ugyanaz. Nem hiszem el, hogy ilyen naív vagy, hogy nem látsz át egy ilyen ócska trükkön. Ez tulajdonképpen afféle lelki zsarolás. Egy ilyen mondat után ki mondja azt, hogy nem ajánlja fel? Tudja, hogy akkor lelkiismeretfurdalásod lenne, szóval tulajdonképpen ő vett rá, hogy felajánld. Ettől csak még gusztustalanabb az egész.
2015. jan. 2. 00:46
 25/25 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy lefírgeztem a barátodat, akit szeretsz, nem akarlak vele megbántani, de amit művel az fíregség. És nem szép dolog, ha elfogadja az sem, de ha már elfogadja, akkor legalább fogadja el azt is, hogy úgy fair, ha ő is megosztja veled, amit kap a sajátjáért. Az meg hogy háborog, hogy az övéhez semmi közöd... Szánalom.
2015. jan. 3. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!